Reklama

Reklama

Letopisy rodu Shannara

(seriál)
  • USA The Shannara Chronicles (více)
Trailer
USA, (2016–2017), 13 h 49 min (Minutáž: 40–42 min)

Předloha:

Terry Brooks (kniha)

Hudba:

Felix Erskine
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Zapovězení zlí démoni se začínají vracet na světlo světa mytických Čtyř zemí! Letopisy rodu Shannara je epická televizní adaptace rozsáhlé knižní fantasy ságy spisovatele Terryho Brookse. Odehrává se tisíce let v budoucnosti a popisuje dlouhé putování tří hrdinů, na jejichž bedrech spočívá osud světa. Kříženec mezi elfem a člověkem Wil (Austin Butler), elfská princezna Amberle (Poppy Drayton) a tulačka Eretria (Ivana Baquero), kterým pomáhá poslední druid Allanon (Manu Bennett), musí zachránit starověký strom Ellcrys a zastavit armádu démonů. Jinak je se vším konec. (TV Prima Cool)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (169)

Majzlík 

všechny recenze uživatele

Výprava slušná, ale tím klady končí. Vypadá to jako další z mnoha klonů Stmívání. Všichni opět přehnaně vyfintění a přitroublí týpci, kteří řeší svoje pubertální vztahy. Takže cílová skupina cca 15let. Zvlášť elfové vypadají do jednoho jako totální termoklády. Nedivil bych se, kdybych v závěrečných titulcích našel, že hlavní sponzor je Gucci. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

--- PRVNÍ SÉRIE --- Může obsahovat drobné spoilery. No je to brak. Pořádnej brak. Na to jak trailery vypadaly technicky vyspěle, seriál samotný působí dost uměle a papundeklově - od kulis, přes efekty až kostýmy. K tomu dost slabej scénář, cheesy dialogy a tuna červenoknižních předramatizovaných momentů. Místy to působí jako venezuelská telenovela a to i včetně kýčovité kamery a nasvícení scény. Jenže! Je to kupodivu docela chytlavé. Má to dost zajímavý lore a škoda, že první série mytologického potenciálu prakticky vůbec nevyužívá. Přeci jen střet dvou odlišných rovin (zapomenuté "sci-fi" technologie vs. fantasy magie) by mohl být velmi zajímavý. Něčeho se divák přeci jen dočká a patří to k nejzábavnějším dílům celé řady, ale potenciál je mnohem větší. Postavy působí trochu jako z klasického teen seriálu stanice the CW, ale po čase se mi podařilo k nim docela přilnout a jejich osud mi nebyl až tak lhostejný, jak jsem se po zhlédnutí pilotního dílu obával. Bohužel hlavní zápletka stavící na další záchraně světa před, ano pozor, superzlými démony z jiné dimenze/reality/alternativního světa/whatever je k uzoufání nenápaditá. No prostě je to fakt dost špatný, ale je to kupodivu fakt zábavný a to ani nejsem cílovka. Do druhého zhlédnutí se sice nepohrnu, ale na druhou řadu mrknu rád. Hodnocení série: 3/5 --- DRUHÁ SÉRIE --- Zatímco první díl dost nemile překvapí svou laciností, série jako celek se z ní ale postupně vymaňuje. Pryč je ten teplý filtr, kvůli kterému první řada působila místy jako venezuelská telenovela, ovšem po dějové stránce zůstává vše při starém. Opět tu máme ta největší fantasy klišé, nablblé dialogy i přepálené drama scény s různými pop songy. Cílovka a to jest teenageři tu pořád zůstává. Na druhou stranu ale seriál viditelně posílil co se rozpočtu týče a zejména druhá polovina série vypadá po vizuální stránce moc pěkně. Zdálo se mi, že tvůrci i jakoby v druhé polovině série konečně chytli ten správný směr a režiséři najednou chytli seriál pevněji za pačesy. Jednotlivé scény najednou měly mnohem lepší návaznost a zvládnutou dramatizaci a finále je supr braková fantasy jízda. The Shannara Chronicles není kdovíjak ambiciozní počin, ale dobře se na to dívá, rychle to odsýpá, byť ještě rychleji na to divák zapomene. Hodnocení série: 3/5 ()

Reklama

Honzua 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že po prvních zhruba třech dílech jsem byl docela mile překvapen. Jasný byli tam trochu gay elfové, low budget, kostýmy a herci vypadlý jak z mola od Dioru nebo odkladiště Disney channelu, ale od okamžiku, kdy Allanon řekne Willovi, že je posledním vyvoleným z rodu Shannara, byl to totální namrd s neskutečnym tahem na branku. Prostě mělo to ten stary dobry feel prepalene ale epicke Hero's journey. Takový, kterou už v dnešním Hollywoodu nenajdem. Odkaz na osmdesátky se dal najít i v tom syntackem Soundtracku jak od Vangelise. A pak ty shoty na koních, labuzo, tušil sem predzvest serialoveho Warcraftu, nicméně zhruba odpůlky jsem zjistil ze je to teenagerska anguish sragora, které byste ty dialogy ještě porad odpustili, kdyby to mělo asoň pořád meaty akci. Ta se ale vyjma konce úplně vypařila a zbylo jen dialogové utrpení. Ubercoolness tak skončila už na pláži, kde Allanon vykuchal okřídleného démona ve slow motionu. ()

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele

Vlastně velmi příjemný fantasy seriál, kterých je dost málo, a tak by byla škoda se o tento ochudit. První série jak má spoustu slušných momentů a skvělého Manu Bennetta, tak často sklouzává ke klasické teen sáze. Děj sice není nějak převratný, ale baví a herci jsou kvalitní v rámci možností, Svět je zajímavý, stejně jako rasy v něm. Nachází se zde vcelku slušný záporák. Ano je co sledovat, někdy děj moc neodsípá, ale triky a výprava to drží. 65% ()

Axident 

všechny recenze uživatele

Pekelná MTV srágora, která přímo smrdí cílovou skupinou kolem patnácti let, což asi není nic proti ničemu. V tomto směru ukázkový produkt. Postapokalyptická lokace kombinovaná se záběry na pláně širé jak z Pána Prstenu i většina veškerého ostatního dění na plátně, vyjma neznámých, sotva průměrných herců, je nijak zvlášť autenticky generovaná počítačem, a scénář podle Brooksovy fantasy knihy z roku 1982 (česky 1997 "Shannarovy magické elfeíny") je splácaninou, která si půjčila od všeho něco. Předlohu neznám, ani další díly série, ale píše se o ní jako o "klenotu fantasy scény". Seriáloví hoši a děvčata, ať už se špičatýma ušima (elfové) či bez nich (lidé), respekive hlavní hrdina poloelf, jsou hezké tvářičky, šatečky, účesy, šperky a líčení mají jak z módního žurnálu "jak být sexy" a záběry na nadšením prodchnutý obličej elfky, zírající na tričko si sundavajícího mladíka jsou více než výmluvné... Má třináctiletá dcera bude mít jistě časem jeho plagoš nad postelí. Pro obstaršího diváka je snesitelný asi jen Manu Bennett v roli mazáckého druida. A, abych nezapomněl - i přes úvodní pobavenost a oprávněně pohrdlivý smích mě to dost bavilo a s chutí jsem koukl na třetí a čtvrtý díl, což nijak neumenšuje výše napsané. Prosím, zabte mě někdo, mám místo mozku zelňačku ()

Galerie (303)

Zajímavosti (3)

  • Většina první série se natáčela na Novém Zélandě. (SimpanzJi)
  • V 1. epizodě 1. série "Chosen", kdy se Allanon (Manu Bennett) a král Eventin (John Rhys-Davies) pozdravili tím, že dali čela k sobě, herci improvizovali. Jedná se o maorský pozdrav Hongi prováděný na Novém Zélandu. (Machal99)

Reklama

Reklama