Reklama

Reklama

VOD (1)

Claire kdysi pracovala v CIA, Ray zase v MI6. Místo ochrany bezpečnosti státu se vrhli do světa průmyslové špionáže, kde žádný trik není dost podlý. Jejich cílem je využít nepřátelství mezi dvěma korporacemi, objevit tajemství té druhé a zapříčinit její pád. Claire se nechá zaměstnat v kosmetické firmě Howarda Tullyho a Ray začne pracovat pro jeho největší konkurenci Dicka Garsika. Vzájemný vztah Claire i Raye je ozvláštněn tím, že by si mohli důvěřovat, ale jejich profesní zkušenost jim velí nikomu nevěřit. Postupem času si nikdo není jistý svou pozicí, každý se snaží obelstít toho druhého. Nakonec oba zjistí, že jejich misi ohrožuje jediná věc, a tou je rodící se láska. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (322)

Traffic 

všechny recenze uživatele

Potěšení ze sledování filmu tu neplyne pouze z rafinovaně vykonstruovaného scénáře plného podfuků na divákovi, ale minimálně stejnou měrou z jedinečnosti dialogů a replik, které Gilroy svým postavám vkládá do úst. Po fantastickém Michaelu Claytonovi tenhle režisér/scénárista opět prokazuje výjimečný cit pro jazyk a rozhovory skládá z výsostně originálních a přesto uvěřitelných vět. Nutno vidět v původním znění, především pokud se v podobných lingvistických hrátkách taky vyžíváte. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

V roce 1973 natočil George Roy Hill stylovou švindlířskou komedii Podraz, která byla tak úspěšná, že za ní nakonec dostal 7 oscaru včetně toho za nejlepší film a od té doby se filmařim málo či ještě méně úspěšně snaží tento triumf zkopírovat, tohle je další z pokusů. Gilroy scénárista chtěl všechny podobné filmy trumfnout překombinovaností děje, problém je v tom, že když divákovi, který na to kouká v kině a nemůžete to přetočit, naservírujete na deset restro scén uvedených titulkem o x měsíců/let dříve, tak se v tom okamžitě ztratí a netuší která bije. Nevěřím jedinému uživateli čsfd, který to nestáhl, ale viděl na velkém plátně, že všechno vstřebal a pochopil, že vůbec stíhal, co se děje. Scénář je zkátka šíleně překombinovaný až film ztrácí atraktivitu a nezachrání to ani sympatická titulní dvojice, výborná vedlejší role Giamattiho ani solidní výkon Gilroye režíséra, který dal filmu styl Dannyho parťáků. Paradoxně díky překombinovanému ději jsem se nenudil jako u 2 a 3 Dannyho série, a tak můžu dát s klidným svědomým 3*. Nic méně to kouzlo Podrazu bylo spíš v jednoduchosti než složitosti, Tony, méně je někdy více...65% (důrazně všem doporučuju aby si počkali na dvd, které má funkci rewind, případně si můžete film pustit hned znova, pak bude možná zážitek i na 4*:) ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Herečka, která je prototypem obyčejné ženské – navenek lehounce sprostá a ukecaná, přesto pořád roztomilá a ve své postavě uvěřitelná. Bez mrknutí oka navíc dokáže přidat sebeironickou notu. Občas se zdá, že si Julia Roberts moc neumí vybírat role, ale to je chyba lávky. Právě ona je hlavním tahounem téhle hry, ve které nikdo nemůže věřit nikomu. Plus znovu skvostný Paul Giamatti. Tony Gilroy a špinavé praktiky patří tak nějak k sobě. Jenže tentokrát to přepískl. S vlastním scénářem. Ten ubíjí vše, co může. Tenhle kousek je totiž sám o sobě komplikovaný dějem a vyžaduje nemalou dávku pozornosti. Jenže když už, tak se navíc pohybujeme v obřích časových skocích, což přestává být zábava. Spíš otrava. Chytat mnohé podrobnosti už moc nejde. Navíc v takhle uchopeném rozvleklém tempu. Tahle elegantní hra tak nakonec není taková, jak bychom si představovali. Je to sice ukázkové řemeslo, ale na diváka tak trochu kašle. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Owen/Roberts prekvapivo funkční. Réžia primerane živá a hravá. Scenár sa tvári, že je komplikovaný, ale na mňa je to príliš jednoduché (aj keď zložitejšie rozprávané). Keď sa tvorcovia rozhodli ísť smerom, ktorým išli, malo to byť určite rozohrané na viac strán. Pozerá sa na to dobre, je tam pár napínavých scén, ale občas je to predvídateľné a medzi ostatnými ochcávačkami to mierne zaniká... Fajn hudba... ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.5/10] | me: Film nemá šťavu, nemá to správne tempo,... a napriek tomu núti k pozornosti. Chcelo by to viac zábavy, alebo napätia, alebo proste niečoho, čo dodá tempo. Zápletka je síce pekná, ale to ešte neznamená, že to bude hneď aj vynikajúci film. Proste, nie. Niekde sa stala chyba a film má väčšiu časť zdĺhavý charakter. Záver ako už väčšinou býva je viac dynamický, ale ani to celkovému dojmu nepomôže. Proste neurazí, ani nenadchne ... Priemer, ktorý miestami pobaví, ale ja som čakal od zloženia: Gilroy, Owen, Roberts proste viac (všetkého). ()

Galerie (30)

Zajímavosti (6)

  • Časopis, ktorý číta čakajúca Claire, je "The Economist". (Stefan_M)

Související novinky

Čtvrtý Bourne v péči Tonyho Gilroye

Čtvrtý Bourne v péči Tonyho Gilroye

08.10.2010

„Nic nového pod sluncem,“ řeknou si ti z vás, kteří vědí, že scenárista Tony Gilroy (foto) spolupracoval na všech třech předchozích filmech o Jasonu Bourneovi a už od června píše čtyřku nazvanou The… (více)

Julia Roberts jako špiónka

Julia Roberts jako špiónka

03.02.2008

Ano, je to podivná kombinace. Ale v novém filmu Tonyho Gilroye, scenáristy všech tří Bourneů a režiséra oscarovými nominacemi vyšperkovaného Michaela Claytona to bez komplikovaných špionážních her… (více)

Reklama

Reklama