Reklama

Reklama

Claire kdysi pracovala v CIA, Ray zase v MI6. Místo ochrany bezpečnosti státu se vrhli do světa průmyslové špionáže, kde žádný trik není dost podlý. Jejich cílem je využít nepřátelství mezi dvěma korporacemi, objevit tajemství té druhé a zapříčinit její pád. Claire se nechá zaměstnat v kosmetické firmě Howarda Tullyho a Ray začne pracovat pro jeho největší konkurenci Dicka Garsika. Vzájemný vztah Claire i Raye je ozvláštněn tím, že by si mohli důvěřovat, ale jejich profesní zkušenost jim velí nikomu nevěřit. Postupem času si nikdo není jistý svou pozicí, každý se snaží obelstít toho druhého. Nakonec oba zjistí, že jejich misi ohrožuje jediná věc, a tou je rodící se láska. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (322)

Haluzz 

všechny recenze uživatele

Konspirativní hra s divákem i s postavami. Gilroy začne v duchu oldschoolových( výrazná retro hudba, spletence sítí, výrazné stylistické napojení na Hitchcockovy 50's thrillery) špionážních dramat, ale postupně se dozvídáme že místo států a velmocí proti sobě soupeří nadnárodní korporace( jako v minulém Michaelu Claytonovi) a namísto informací o pozicích/agentech jde o tělový krém. Nebo tělové mléko. I když Gilroy-scénárista stojí mírně v pozadí za Gilroyem-režisérem( po celou dobu trvající "čistá" stylizace, záběry architektury, jemná práce s mizanscénou) , rovnoměrné a hlavně systematické užití flashbacků a flashforwardů( viz úvodní geniální titulky) drží diváka v neustálém napětí a nutí ho porovnávat pravdivost/důležitost spolu s postupujícím dějem, kdy se dozvídáme čím dál méně, a přesto výsledek nestojí jen na závěrečném rozuzlení. ()

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

Překombinované, dlouho jsem se dostával do děje, prostředí originální a pointa, kde každý ojebá každého se mi zamlouvala, bohužel přichází až po totálním znavení diváka, Giamatti sice ukázal komediální talent, ale režisér se až do konce nerozhodl zda točí komedii, či thriller, od Cliva a Julie jsem čekal více. ()

Reklama

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Inteligentná Gilroyovská sonda do priemyselnej špionáže o bývalom dôstojníkovi MI6 a ex-špiónke s výborným obsadením a komplexným scenárom, ktorý môže byť pre niekoho miestami až prekombinovaný a začne sa v ňom strácať. Napriek tomu je pre mňa dvojitá hra slušným thrillerom s romantickým presahom, ktorej jediným problémom je s mojej strany premrštená dĺžka a s ňou spojené zbytočné dlhé scény strácajúce na atmosfére, i keď napätie, to snímku rozhodne nechýba. Záver s Wilkinsonom a posledným záberom na Giamattiho je výborný. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Neortodoxní romantická komedie s poťouchlým nábojem, hravostí Dannyho parťáků a sofistikovanými vyprávěcími mechanismy Tonyho Gilroye, kterému tenhle poněkud svévolný styl vodění za nos baštím i s navijákem. Clive Owen se svým charismatickým, ale poněkud nevýrazným herectvím jen sekunduje Julii, která ani po mateřské ne-dovolené neztratila nic ze svého powerful star presence. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

V roce 1973 natočil George Roy Hill stylovou švindlířskou komedii Podraz, která byla tak úspěšná, že za ní nakonec dostal 7 oscaru včetně toho za nejlepší film a od té doby se filmařim málo či ještě méně úspěšně snaží tento triumf zkopírovat, tohle je další z pokusů. Gilroy scénárista chtěl všechny podobné filmy trumfnout překombinovaností děje, problém je v tom, že když divákovi, který na to kouká v kině a nemůžete to přetočit, naservírujete na deset restro scén uvedených titulkem o x měsíců/let dříve, tak se v tom okamžitě ztratí a netuší která bije. Nevěřím jedinému uživateli čsfd, který to nestáhl, ale viděl na velkém plátně, že všechno vstřebal a pochopil, že vůbec stíhal, co se děje. Scénář je zkátka šíleně překombinovaný až film ztrácí atraktivitu a nezachrání to ani sympatická titulní dvojice, výborná vedlejší role Giamattiho ani solidní výkon Gilroye režíséra, který dal filmu styl Dannyho parťáků. Paradoxně díky překombinovanému ději jsem se nenudil jako u 2 a 3 Dannyho série, a tak můžu dát s klidným svědomým 3*. Nic méně to kouzlo Podrazu bylo spíš v jednoduchosti než složitosti, Tony, méně je někdy více...65% (důrazně všem doporučuju aby si počkali na dvd, které má funkci rewind, případně si můžete film pustit hned znova, pak bude možná zážitek i na 4*:) ()

Galerie (30)

Zajímavosti (6)

  • Natáčelo se v Římě, konkrétně na Piazza Margana, Piazza della Rotonda a v St. Regis Hotel, dále na Paradise Island na Bahamách (One and Only Ocean Club a v Atlantis Casino), v San Diego Convention Center, v New Yorku na místech West Village, Grand Central Station a na 424 Fifth Avenue na Manhattanu, v Convent of the Sacred Heart a v Ritz-Carlton Hotel. Vizuální efekty pak ve Winnipegu (Manitoba) v Kanadě. Natáčelo se od 9. března do 27. května 2008. (noelcoward73)

Související novinky

Čtvrtý Bourne v péči Tonyho Gilroye

Čtvrtý Bourne v péči Tonyho Gilroye

08.10.2010

„Nic nového pod sluncem,“ řeknou si ti z vás, kteří vědí, že scenárista Tony Gilroy (foto) spolupracoval na všech třech předchozích filmech o Jasonu Bourneovi a už od června píše čtyřku nazvanou The… (více)

Julia Roberts jako špiónka

Julia Roberts jako špiónka

03.02.2008

Ano, je to podivná kombinace. Ale v novém filmu Tonyho Gilroye, scenáristy všech tří Bourneů a režiséra oscarovými nominacemi vyšperkovaného Michaela Claytona to bez komplikovaných špionážních her… (více)

Reklama

Reklama