Reklama

Reklama

Malý Rambo

  • Velká Británie Son of Rambow (více)
Trailer 2

VOD (1)

Když Will Proudfoot vymýšlí útěk z domova narazí na Lee Cartera, školního rváče. Vyzbrojí se videokamerou a filmem Rambo: První krev. Společně objeví, že jejich vynalézavá a někdy trochu nešťastná filmová dobrodružství mohou začít! (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (106)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Krása, krása, krása, Garth Jennings coby nový Michel Gondry natočil film o dvou malých nadšencích, kteří neodolatelně ,,ošvédovali" první ze série snímků o Rambovi. Nejedná se však o svého druhu svojskou oslavu amatérského filmu jako v případě Gondryho Prosíme přetočte, Malý Rambo je spíš kouzelný a odzbrojující film o dětském přátelství a důležitosti rodiny. (Dá se tu nalézt jistě i plno dalších sémantických rovin - asketismus pochybné sekty, nefunkční anglický školský systém atd.) Společná styčná plocha s Gondrym je v použití a zakomponování pásma animace do struktury filmového vyprávění, které tak přejímá rovinu snů a fantazie hlavního hrdiny - nutno zdůraznit, že výtvarná stránka je právě to nejlepší, s čím Jenningsův film disponuje (a co proslavilo právě Gondryho). Malý Rambo vyniká také ve své do posledního detailu dotažené retro stylizaci Anglie 80. let se vší tou novou vlnou a gotickým rockem, s s hudebními trendy spojenou módou, šlágry od The Cure a Aphaville hrajícími z rádií a samozřejmě akčním hitem číslo jedna v kině - Rambem... Jestliže měl Jenningsův předchozí debut Stopařův průvodce po Galaxii osobitou vizuální koncepci a neotřelé nápady v kombinaci s odvahou natočit nezfilmovatelné literární dílo, pak druhý celovečerní film už byl hotovým a dospělým snímkem. Chápu, že ho celá řada lidí nemůže a nedokáže ocenit, stejně jako osobitě magické snímky Wese Andersona či právě Michela Gondryho, na to je příliš náročný a normálnímu publiku uzavřený. Kdo však chce najít v postmoderní světě angloamerické kinematografie skutečně něco originálního, měl by oprášit svou lásku či averzi k pokleslým béčkovým hitům 80. let v čele s Rambem a pochopit, že tyhle světy spolu nemají vůbec nic společného. Tohle je romantická postmoderní filmová poezie...(i pohádka) Skutečně rozverný film... PS: Co se týče žánrového zařazení, neřekl bych, že je to rodinný či dětský film...spíše film pro velké malé kluky... Podobné filmy: Prosíme přetočte, Jak jsem balil učitelku / Rushmore, Nauka o snech ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tak ten nápad natočit dětský film o tom, jak děti točí takové netradiční pokračování Ramba, je sám o sobě výbornej a hodně se mi líbí. I to samotné natáčení bylo fajn a někdy to bylo hodně fajn ulítlý. Zvlášť se mi líbila ta animovaná sekvence, kam ještě prostřihávali záběry z Ramba a hlavnímu prckovi narostli svaly. Hrozně mě tam ale rušily ty rodinný linky obou hrdinů. Ty totiž jedou podle zajetejch klišé, víte jak to s nima skončí a vůbec do tohoto jinak hravýho filmu nepasujou a docela nuděj. Moralitky taky nevyšly, i když vím že to k dětskejm filmům prostě patří. Jinak je to ale docela originální film, který možná místy děti ani nepoberou a i přes zbytečný rodinný odbočky to mohu doporučit. 70% ()

Reklama

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Kdo by čekal od filmu s názvem Malý Rambo a se zavádějícím plakátem, kde se ve vysoké trávě krčí hračkami po zuby ozbrojený kluk s čelenkou výborné komediální drama se skvěle zahranými dětskými hrdiny a ódu na kinematografii, mnohem lepší než "sesterské" Prosíme, přetočte. Je pěkné vidět, jak snadno lze skloubit dramatické prvky jako je matka hlavního hrdiny, po vzoru svých rodičů uctívající sektu, která mimo jiného zcela zakazuje poslouchat/sledovat hudbu či filmy, včetně školních dokumentů a téměř crazy komediální scény jako je téměř všechen hrdiny natočený materiál, nebo dokonalá postava francouzského plejboje Didiera. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

I když název a obal DVD evokuje něco jiného jedná se o "normální" komediální drama o dospívání a přátelství dvou naprosto odlišných kluků, kteří se rozhodnou natočit svojí vlastní verzi "Ramba". Pár scén je povedených ale celé to vyznívá jaksi naprázdno a po skončení divák zapomene jak to vlastně začalo. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Tomuto filmu veľmi rád v hodnotení prilepším. Mám rád podobné príbehy....až som dostal v závere chuť pustiť sa s kamošmi do vlastnej verzie Ramba. Detsky naivné a hravé ale aj melancholické a vážne. Obsadenie prevažne britských deciek dopadlo výborne, zábery z First Blood potešia každého zarytého fanúšika a po technickej stránke tiež nemám čo vytknúť. Garth Jennings ma po nie práve najlepšom Stopárovom sprievodcovi po galaxii príjemne prekvapil 75% ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Ve filmu se Will (Bill Milner) a Lee (Will Poulter) dostanou na diskotéku, kde si zaskáčou na skladbu „Just Can't Get Enough“ od britské elektronické kapely Depeche Mode. (Trajektt)
  • Natáčení probíhalo převážně v anglickém městě Berkhamsted, v okolí domu Ashridge Estate v Hertfordshire. (Terva)
  • Malou roli přisluhovače Dannyho si zahrál vnuk Stanleyho Kubricka Sam Kubrick-Finney. (Terva)

Reklama

Reklama