Reklama

Reklama

Malý Rambo

  • Velká Británie Son of Rambow (více)
Trailer 2

VOD (1)

Když Will Proudfoot vymýšlí útěk z domova narazí na Lee Cartera, školního rváče. Vyzbrojí se videokamerou a filmem Rambo: První krev. Společně objeví, že jejich vynalézavá a někdy trochu nešťastná filmová dobrodružství mohou začít! (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (106)

nash. 

všechny recenze uživatele

Byla to mnohem méně komedie než jsem čekal, ale také to bylo mnohem lepší než jsem čekal. Kouzelná oslava přátelství, věrnosti a filmového fandovství, která opravdu chytla za srdce. Hořká i laskavá, smutná i úsměvná, plná nezapomenutelných momentů a pocitů, které jsem dokázal prožít společně s Willem, protože jsem je jako kluk kdysi sám zakusil. Třeba jeho okouzlení po shlédnutí prvního filmu, kdy běží domů, plný toho neskutečného a neopakovatelného prožitku. Zatímco linie přátelství je spíše vážnější a přelévá sympatie z jedné strany na druhou, natáčení Malého Ramba je zábavné, plné nápadů a humoru, a současně v kontrastu s dusnou atmosférou sektářského nátlaku na život Willovy rodiny i Leea, který se marně snaží zavděčit bratrovi a svou osamělost skrývá za rošťárnami a vzdorem. Zajímavě nejednoznačnou postavou je i Didier, který je po celou dobu na facku, ale zdá se, že i on cosi skrývá za svou maskou rebelujícího frajírka. Prolínání jednotlivých nálad nikde nekoliduje, naopak se skvěle doplňuje a navzájem emocionálně posiluje, herecké výkony jsou bezchybné, animované vsuvky Willových snů a představ skvěle zapadající, osmdesátková retrostylizace tak vypiplaná, že jsem si ji vlastně uvědomil až po skončení filmu, závěr silný a pocitově strhující (ať už kino či večeře). Zkrátka zase jednou film, na který bylo požitkem se podívat a hned tak se z paměti nevytratí. ()

shyster 

všechny recenze uživatele

Všechno je tak krásně dětsky naivní až do doby, kdy se ústřední dvojice rozhádá a film přejímá mladý francouzská švihák. V tomto okamžiku jde celý děj k šípku. Holt scénaristi už nevěděli, jak film prodloužit, aby měl alespoň hodinu a půl. Závěrečný sestřih filmu dá jen lehce vzpomenout na první půlku. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Nejako zo zvedavosti som nedokázal odolať tomuto filmíku, ktorý je celý postavený na tom, ako chlapec, ktorému kvôli náboženstvu zakazujú televíziu, náhodou tajne pozrie prvý diel Ramba. Čo to s ním asi urobí? No asi to, čo to urobilo aj s nami v tej dobe. Dnešné deti už to nepochopia, lebo takýchto filmov je dnes ako buriny, ale vtedy to bola malá revolúcia. Rambom bol každý. Síce sme sem tam stretli Winettoua alebo Old Shaterhanda, ale príchod nového akčného hrdinu bol každému jasný. Ulice boli plné detí prezlečených za Ramba... O tejto dobe sa snaží rozprávať táto milá komédia, ktorá má samozrejme svoju hluché miesta, ale pre všetkých, ktorý tieto časy zažili, to bude príjemná spomienka. Aby ste si tento film príjemne užili, musíte za prvé zbožňovať prvý diel Ramba a za druhé, museli ste zažiť 80-roky. Inak vás pravdepodobne neosloví. Film 6/10. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Teda, podle názvu a obalu jsem myslel, že půjde o nějakou parodii v Rambo stylu a ono šlo o v celku slušný doják. Tak jo, to možná přeháním, ale více citlivé povahy nějakou tu slzu ukápnou. I proto se mi jeví toto dobrodružství spíše jako drama pro piškoty, nežli "divoce zábavný", jak je napsáno na přebalu. A nebo divoký jo, protože ti dva hošani byli jak urvaní ze řetězu... :-) 55% ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Podle názvu to vypadalo na hodně velkou hovadinu a vymývárnu mozků. Ale jelikož jde o evropskou tvorbu, dal jsem tomu šanci. Zpočátku na mě film působil poněkud zmateně a chvíli trvá, než divák pochopí souvislosti. Pak když se ti dva kluci více spřátelí to začne být zajímavější, ale jen na chvíli, neboť je (podle mě nadmíru zbytečně) do filmu vsunuta zápletka s nesympatickým francouzským výrostkem. Chápu, že byl do filmu zakomponován, aby se ti dva hlavní hrdinové rozhádali, ale to by šlo vyřešit rozvitější zápletkou s tou sektou, nemuseli tam tvůrci cpát ještě jiné aspekty. Dramatičnost vrcholí 20 minut před koncem a samotný závěr je pak slušný doják. Mimo toho francouzského načepýřeného kohouta a jeho houfu slepic mi tu vadila inspirace americkou béčkovou akční sračkou. Kdo jako já takovýto žánr nesnáší nemůže jásat ani z této parodie. Na odpad to sice není, neboť mimo hlavního tématu, tj. přátelství těch dvou kluků mě zaujal i vedlejší děj okolo sekty, ale to je asi tak všechno. 40%. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo převážně v anglickém městě Berkhamsted, v okolí domu Ashridge Estate v Hertfordshire. (Terva)
  • Malou roli přisluhovače Dannyho si zahrál vnuk Stanleyho Kubricka Sam Kubrick-Finney. (Terva)
  • Ve filmu se Will (Bill Milner) a Lee (Will Poulter) dostanou na diskotéku, kde si zaskáčou na skladbu „Just Can't Get Enough“ od britské elektronické kapely Depeche Mode. (Trajektt)

Reklama

Reklama