Mrzák (TV film)
Krimi / Mysteriózní
Velká Británie, 1984, 52 min
Alan GrintHrají:
Jeremy Brett, David Burke, Fiona Shaw, James WilbyPlakáty
V Aldershotu náhle umírá plukovník James Barday. Do vyšetřování okolností jeho smrti se zapojují Sherlock Holmes a doktor Watson. Odhalí v minulosti příběh tragické lásky mladé dívky a vojáka. Po mnoha letech se tento voják, v důsledku válečných zranění invalida, vrací do Anglie a nápadně se o smrt plukovníka zajímá. (oficiální text distributora)
B!shop
Tak tohle je paradni dil, ale opet v obsahu je prakticky vse vykecanyho, takze necist pred skouknutim. Pulka filmu je slusna detektivka, kdy se Holmes ruzne vyptava, premejsli a podobne a Brett tu je tentokrat hodne drsnej. Druha pulka uz je v podstate jen vypraveni, ale jelikoz je zasazeny do valky, je hodne atmosfericky a postava mrzaka je celkem odporna. Lepsi 4*.(23.3.2008)
liquido26
Mrzák je kvalitní a věrnou adaptací své literární předlohy. Nejvíce mě bavily dramatické scény z války v Indii. Brett samozřejmě exceluje :-)(1.9.2011)
Cimr
Velmi dobré zprácování (zvlášť J.Brett je v roli Holmese dost přesný), ale mám jednu námitku. Schvalně jsem si Mrzáka pustil v noci, abych se aspoň trochu bál, protože v Doylově povídce je tato postava vylíčena jako odporná děsivá scvrklá obluda. Tady vypadá spíš jako milý stařík s hrbem. Škoda. Ale jinak je to fajn...(19.3.2008)
Tanmut
Mrzák samozřejmě není žádná detektivka, jen velmi silný příběh. Zpracování tentokráte brilantní.(24.9.2010)
Nut
Ani mě nenapadá případ SH, který by byl ve své podstatě tragičtější. A Holmes se opět ukazuje jako gentleman se srdcem na pravém místě (to, že Sherlock nemá srdce, je nehorázná fáma!)(5.11.2008)
filmmovier
Dokonalá a věrná adaptace. Čtyři hvězdičky dávám jen a pouze pro to, že se mi předloha líbila o něco méně než jiné. V jedné z rolí jistě potěší i Fiona Shaw.(10.12.2011)
| Na DVD od: | 07.03.2008 Amercom |
|---|
Související
- Stavitel z Norwoodu (TV film) (1985)
- Domácí pacient (TV film) (1985)
- Poslední případ (TV film) (1985)
- Řecký tlumočník (TV film) (1985)
- Spolek ryšavců (TV film) (1985)
- Dům u měděných buků (TV film) (1985)
- Námořní smlouva (TV film) (1984)
- Tančící figurky (TV film) (1984)
- Modrá karbunkule (TV film) (1984)
- Osamělá cyklistka (TV film) (1984)
- Strakatý pás (TV film) (1984)