Mrzák (TV film)

Zhrbený muž

Krimi / Mysteriózní

Velká Británie, 1984, 52 min

Alan Grint

Tak tohle je paradni dil, ale opet v obsahu je prakticky vse vykecanyho, takze necist pred skouknutim. Pulka filmu je slusna detektivka, kdy se Holmes ruzne vyptava, premejsli a podobne a Brett tu je tentokrat hodne drsnej. Druha pulka uz je v podstate jen vypraveni, ale jelikoz je zasazeny do valky, je hodne atmosfericky a postava mrzaka je celkem odporna. Lepsi 4*.(23.3.2008)

Mrzák je kvalitní a věrnou adaptací své literární předlohy. Nejvíce mě bavily dramatické scény z války v Indii. Brett samozřejmě exceluje :-)(1.9.2011)

Velmi dobré zprácování (zvlášť J.Brett je v roli Holmese dost přesný), ale mám jednu námitku. Schvalně jsem si Mrzáka pustil v noci, abych se aspoň trochu bál, protože v Doylově povídce je tato postava vylíčena jako odporná děsivá scvrklá obluda. Tady vypadá spíš jako milý stařík s hrbem. Škoda. Ale jinak je to fajn...(19.3.2008)

Mrzák samozřejmě není žádná detektivka, jen velmi silný příběh. Zpracování tentokráte brilantní.(24.9.2010)

Ani mě nenapadá případ SH, který by byl ve své podstatě tragičtější. A Holmes se opět ukazuje jako gentleman se srdcem na pravém místě (to, že Sherlock nemá srdce, je nehorázná fáma!)(5.11.2008)

Dokonalá a věrná adaptace. Čtyři hvězdičky dávám jen a pouze pro to, že se mi předloha líbila o něco méně než jiné. V jedné z rolí jistě potěší i Fiona Shaw.(10.12.2011)