Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po propuštění z armády se Brian Flanagan vrací do rodného Queensu. Je to velmi ambiciózní mladík, který sní o úspěšné kariéře a rychle nabytém bohatství. Po slibném začátku však přijde studená sprcha. Je nucen přijmout práci jako barman v jednom z newyorských klubů. Jeho zručnosti si brzy všimne kolega Doug a přesvědčí ho, že i míchání koktejlů se může stát zlatým dolem. Naučí ho nejen míchat nápoje jako žonglér a tím okouzlovat ženy u barových pultů, ale také mu předá svou cynickou životní filozofii, podle níž je cílem oženit se s bohatou ženou, a dosáhnout tak pohodlného života bez nutnosti tvrdě pracovat. S Dougovou pomocí se Brian zanedlouho stane koktejlovým králem a hvězdou řady klubů. Časem zatouží po vlastním podniku a vydá se na Jamajku. Jednoho dne se tu setká se sympatickou nezávislou umělkyní Jordan, zamilují se do sebe a láska začne pomalu měnit hodnoty do sebe zahleděného barmana. Jenže potom Brian šlápne vedle, stane se milencem starší velmi bohaté manažerky. Brzy si však uvědomí, že udělal obrovskou chybu. Jenže získat Jordan zpět nebude snadné. (TV Nova)

(více)

Recenze (116)

merigieren 

všechny recenze uživatele

na začátku z neznámých důvodů opouští armádu, hledá práci, nikde ho nechtějí dostane se do baru, kde se ho ujme docela vtipnej filozof, přitom chodí na vejšku, kde pochopí o čem to vlastně je. No a v půlce filmu se to trochu zlomí, když se pohádají o holku. Pak už to zvážní najde lásku, udělá zcela nelogickou věc s bohatou paničkou a odtud to začíná být nezáživné, jak se nechává vydržovat a pak přihloupě bojuje o svou bývalou těhotnou přítelkyni... ()

tommmy89 

všechny recenze uživatele

Pekné snímky starého New Yorku, no nič viac od filmu som nedostal a ani sa nedá očakávať. Začiatky hitmakera Toma Cruise boli asi všeliaké, no tu si rozhodne nezabodoval. Klasický americký príbeh, apropo americký sen - ambiciózneho američana, ktorý chce za každú cenu zbohatnúť. Zamestná sa v bare a začne tzv. od piky. ()

Reklama

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Parodie na dravost osmdesátých let se všemi faktickými nedostatky této doby, našroubovaná na neuvěřitelně bezradný příběh. Směs ekonomických pouček aplikovatelných v číšnické praxi a demýtizace amerického večerního školství. Mýtus snu a přetransformovaná pohádka o popelce vykreslující sociální rozdíly. Ubohé herecké výkony s puncem růžově svítících neonů. Bohužel bez hlavního elementu, kterým kokain bezpochyby je, to opravdu nejde. Zjizvená tvář říká „The world is yours“......bohužel těžko nacpete jizvy na zubícího se amerického floutka se srdcem na správném místě a podnikatelskou příručkou pod barem. ()

Razzor_82 

všechny recenze uživatele

"Milování na pláži, jen vodka s broskví vyváží." My Guilty pleasure. Jako teenager jsem chtěl být barman. Míchat koktejly a balit kočky u baru svým šarmem. Hezoun Tom Cruise, sympaťák Bryan Brown a okouzlujicí  Elisabeth Shue. Jednoduchý příběh, který dokáže ale i skvěle pobavit a dočkáme se i pěkné romantiky. Těžká pohodovka. Nedám na tento snímek  dopustit i přes zdejší nízké hodnocení. 7/10 ()

LencaN 

všechny recenze uživatele

Takový průměrný snímek o (jak už tady někdo podobně zmínil) 'hloupém playboyovi Honzovi'. Musím pochválit barmanské scénky, ty se jim povedly, klobouk dolů, že se to Cruise tak naučil. Dá se říct, že Cruise je 'středobodem' celého Koktejlu. Ale i když je jeho úsměv okouzlující, myslím, že za čas si na tenhle film téměř nevzpomenu, bohužel. Děj se totiž dal snadno odhalit už dopředu, místy to připomínalo telenovelu. Hlavní hrdinka byla ale dobře obsazená. Sympaťačka a navíc přirozeně krásná, s Cruisem jim to slušelo :) ()

Galerie (43)

Zajímavosti (9)

  • Koktejl s názvem Red Eye, který Brian Flanagan (Tom Cruise) ve filmu pije, se skládá z 1 cl vodky, 6 cl rajčatového džusu, plechovky piva a jednoho vejce. (Ruuzha)
  • Film získal dvě ceny Golden Raspberry Award, jednu za Nejhorší snímek, druhou za Nejhorší scénář, a Tom Cruise byl nominován jako Nejhorší herec. (PußyMagnet)
  • V závěrečných scénách se různě mění délka Brianových (Tom Cruise) vlasů. Například ve scéně, kdy stojí poprvé před dveřmi do bytu Jordaniných (Elisabeth Shue) rodičů, má vlasy delší, ale když vejde dovnitř, jsou zase kratší. (anezzik)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno