Reklama

Reklama

Konec světa se blíží…
21. 12. 2012 – pro staré Maye konec světa. Pro čtyři vědce z NASA je to den, kdy dojde k posunu zemských pólů. Ti se musí vydat do starého mayského chrámu, aby rozluštili záhadu a zachránili lidstvo před katastrofou. (oficiální text distributora)

Recenze (163)

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Společnost The Asylum si zřejmě z nás dělá blázny. Nedřív natočí náboženský katastrofický film THE APOCALYPSA a teď skoro stejný náboženský katastrofický film 2012 DOOMSDAY. Opět ty stejné prvky - modlíš se, jdeš do nebíčka, nevěříš v boha - umřeš. A opět ty perfektní hollywoodské triky 2 sekundy průtrž mračen - kroupy o velikosti pinpongových míčku, občas zemětřesení, občas díra v zemi a v Mexiku poletující sníh - pardon, měl to být sníh, ale vypadá to jako bílé chmýří zralé pampelišky. Prostě KATASTROFA :-( ()

Djoker odpad!

všechny recenze uživatele

Jestli něco opravdu nesnáším, tak to jsou katastrofické filmy. Většina z nich je naprosto o ničem. Pouze se nás snaží vystrašit banda neznámých herců, kteří vřeští o sto šest. Zajímavé téma se v tomto případě dalo využít, ale všichni se na to vybodli, smíchali tam pár klišé a hurá s tim na video. Není to první ani poslední případ. Bohužel. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Tak takhle vypadá apokalyptické béčko 21. století - klaustrofobické jízdy kamery a zmatečný střih, primitivně napsaný scénář, lacině působící odkazy na aztéckou mytologii, tuny patosu a melodramatičnost, za kterou by se nemusela stydět ani leckterá telenovela (,,V těžkých časech, bůh volá tě...Ty jseš výjimečná")... Na tenhle soudný den každý soudný divák hned raději zapomene... ()

Dudek odpad!

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že minimálně ze stránky řemeslné dopadl 2012 Doomsday mnohem lépe než jsem od slavného studia Asylum čekal. Vizuální stránka je příjemná a občasné jemné efekty jako sněhové chmýří u Mayských pyramid vůbec nevypadají špatně. Horší, mnohem horší je to se scénářem, který je opravdu strašný. Až mi bylo líto všech těch herců, kterým měl tento projekt splnit sen - respektive si to nejspíše mysleli - o velkém vstupu do kinematografického ráje. Většina dialogů jsou otřesné bláboly, které ani nelze brát vážně, zvlášť vezmu-li v potaz, že jejich smysl je již brzy stírán. Děj postupně přebíhá mezi několika jednotlivými postavami (metereolog, misionářka, archeologové či co a sanitářka) a nedává absolutně žádný smysl. Postavy jsou potupně vláčeny z místa na místo, dělají podivné věci a úsměvně spolu hovoří. Do uší nám neustále zní hudební doprovod, jehož jediným cílem je v divákovi vzbudit alespoň nějaké pocity. Nefunguje to. Upřímně řečeno co se stane mě absolutně nezajímalo. Občas jsem se pousmál na nějakým blábolem ale po třiceti minutách mi již po zjištění, že tenhle film nejspíše nikam směřovat nebude přetekla trpělivost a s jeho úspěšným dokoukáním jsem měl co dělat. Závěr je takovou malou třešničkou na dortu, která trefně shrnuje zbytečnost a hloupost celého projektu. SPOILER: Po velmi napínavém porodu uprostřed pyramidy je svět zachráněn a my můžeme konečně 2012 Doomsday vypustit z hlavy a věnovat se dále svým zábavným životům... ()

Ponocnej odpad!

všechny recenze uživatele

naprosty odpad. Nebojim se rict ze je to asi nejhorsi film co sem kdy v zivote videl. Dlouhe nudne rozhovory ktere jsou uplne totozne jako kdyz vas zastavi jehovisti s casopisem. Navic stupidni slatanina ve ktere se dozvime ze stari aztekove se modlili k Jezisi Kristu ... no jezisi kriste blbost ktere se doporucuji zdaleka vyhnout. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Film se z části natáčel ve středoamerickém státě Belize, konkrétně ve městě San Ignaciov v přírodní rezervaci Chaa Creek a v historickém areálu Caracol, který je v současnosti významnou i vyhledávanou destinací s archeologickým nalezištěm a památníkem mayské kultury. (topr harley)

Reklama

Reklama