Reklama

Reklama

I Met the Walrus

(festivalový název)
  • Kanada I Met the Walrus
Animovaný / Krátkometrážní
Kanada, 2007, 5 min

Režie:

Josh Raskin

Hrají:

John Lennon

Obsahy(1)

V roce 1969 nahrál 14ti letý The Beatles nadšenec Jerry Levitan v hotelovém pokoji rozhovor s Johnem Lennonem o míru. O 38 let později se tohoto materiálu ujal režisér Josh Raskin. Použil autentickou audionahrávku a za pomoci animace Jamese Braithwaitea a Alexe Kurinaa vytvořil tenhle snímek. (ČSFD)

Recenze (10)

Bakllazaan 

všechny recenze uživatele

nikterak pozoruhodný snímek. jediná vyjímečnost možná tkví v zachycení slov v obrazy, což dopomůže k lepšímu porozumení obsahu i neanglicky hovořícím lidem, ale obsah není nikterak šokující. Je to klasické Lennonovo "tlachání" o míru, o míru..a..,možná tam bylo eště něco. Shrnutí? Průměrně natočený hudební videoklip bez hudby. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

John Lennon má zase plná ústa řečí o míru a lásce - nic proti tomu, ale to snad každý rozumný člověk ví. V tomto případě jsou jeho slova nápaditě zaobalená příjemnou svěží animací. Jen kvůli tomu silnější 2 hvězdičky. [ PŘÍBĚH: X /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 1 /// STYL: 2 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Sharlay 

všechny recenze uživatele

Pokud se někdo bojí, že neporozumí o co tam jde, protože je to anglicky, ať se nebojí, animace jsou dobrým vodítkem v labyrintu slov rozhovoru o čem jiném, než o válce a míru. Jak je vidět, odkaz Johna Lennona přežije cokoliv, i jeho smrt. A to je dobře. ()

kchaja 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mi to hodně připomínalo styl animace Terryho Gilliama, ale počítačové zpracování tomu dalo další úroveň. A hlavně ten Nápad - je to sice skoro bez bez tématu, ale ta idea přetvořit vlastní představivost při poslouchání rozhovoru do svižné animace je úplně geniální. ()

Kobitch 

všechny recenze uživatele

Tohle byl celkem originální kraťas. Jde o reálný rozhovor čtrnáctiletého Jerryho Levitana s Johnem Lennonem z roku 1969. Lennon tou dobou pobýval v Torontu a měl osobní problém s prezidentem Nixonem, který v něm viděl rebela a rozvraceče a snažil se ho umlčet, případně vyhostit ze země. Snímek je doplněn animovanými ilustracemi, které doplňují mluvené slovo. Jakkoliv je snímek originální formou, obsahem mě až tak nezaujal. Nejsem Lennonovým fanouškem a jeho slova mi přišla prázdná, respektive samozřejmá. Láska, mír. To si snad přejeme všichni, nebo ne? Žádnou z myšlenek nedokázal pořádně rozvést a skákal od devíti k pěti. Za mě lehce podprůměrná nuda. [Oscary 2007] ()

FireTight 

všechny recenze uživatele

Opravdu výjimečná animace, to bez diskuze..., která svým plynutím krásně doplňuje Lennonova slova. Jen by mě zajímalo, jak se mohl čtrnáctiletý klučík dostat k Johnovi tak blízko. :) ()

Reklama

Reklama