Reklama

Reklama

Síla pomsty

  • Česko Pomsta (více)
Trailer

Obsahy(1)

Bývalého agenta vojenskej rozviedky povolajú do služby, keď jeho najlepšieho priateľa, politika Larryho Richarda, prepadla a takmer zabila skupina militantných rasistov The Pentagle. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (67)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Možná nejlepší film M. Dudikoffa. Bizarni masky zabijáků loveckého spolku Pentagram jsou super, stejně jako myšlenka lovení lidí v hustém pralese, který sám o sobě působí děsivě, otázky ultrapravice a rasismu. Úvodní lov rozehrává hru, která nemůže skončit jinak než střetem Matta Huntera s tajemnou organizací, již není dobré zkřížit cestu. Perfektní přestřelka se odehrává i v přístavišti, kde osvědčená dvojice Dudikoff - James ukazuje, jak si na béčkovém plátně sedla. Samozřejmě nadsazené jsou závěrečné bojové scény (působí však velmi syrově a naturalisticky, což potěší), ale celkově výborná podívaná s poněkud neuzavřeným koncem. Nedostatky: 1) Matt Hunter jde na závěrečnou loveckou hru v bílém triku. Několikrát se (i nechtěně) vyválí v blátě, resp. špinavé vodě, avšak vždy, když trochu uschne, je jeho triko poměrně čisté (nepočítám krvavé skrvny). Sami dobře víte, jak těžko se špína z bílé barvy dostává (např. při jízdě na kole po dešti bez blatníku). 2) Když Matt dorazí do rezidence Glustenberryho, tak si všimněte, že Elliot prakticky vůbec nekulhá na pravou nohu, do níž mu Hunter bodl v lese nůž. - To se tak rychle zotavil? ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

konecne som ta nasiel!!! vdaka knihe "video svět" som sa dopatral k tomuto filmu. na nasej vhske sme na nej mali napisane: nocný lovec...a podla neho som ho tu nikdy nemohol najst..aj som zabudol, ze tam hral dudikoff..spominam si ako sme si s brachom vzdy po tomto filme robili masky, ako ustredna stvorica(?)..napatie v bazinach...proste film mojho mladi ()

Reklama

humanbeing 

všechny recenze uživatele

Při sledování Avenging Force jsem měl dojem, že inspiroval nejednu videohru. Přestřelky na střechách v přístavišti mi silně připomínaly Uncharted, závěrečné souboje s bossy pak Metal Gear Solid 3. Řemeslně velmi dobře zvládnuté béčko s pořádně drsnými záporáky, které může na světě přemoci pouze Dudikoffův Matt Hunter. Je škoda, že nikdy nevzniklo pokračování. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Dva muži prchají močálem a v patách mají zabijáky. Tohle je hon na lidi. Úvodní scéna má drajv stejně jako masakr v průvodu. Organizace Pentagram roztahuje své ostré cípy a každého, kdo se postaví do cesty, zlikviduje. Jsou to v podstatě náckové, co však mylně nazývají Hitlera fašistou. Kapitán Hunter se s nimi musí setkat v lovecké hře na život a na smrt, pokud chce zachránit svoji sestru. Na to, že byl nejlepší z nejlepších, se zas tak dobře nebil, byť nakonec měl vždy navrch... ale chápu, že z něho nechtěli dělat neporazitelného supermana na první dobrou. Močálové lokace jsou skvostné, nechybí automobilové honičky, hudba šlape. Klasické osmdesátkové béčko na silnou trojku. Já mám ale film spojen s dávnou dobou, kdy se na pirátských kazetách šířil pod názvem Lovec (asi proto, že hlavní hrdina se jmenuje Hunter). A jelikož Dudikoff mi z hlavy vypadl, dlouho jsem film nemohl najít. Za nostalgii hvězda navíc, i když jsem si film kupodivu znovu užil, a tak bych se k ní možná i proto přiklonil. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších Dudikoffů! U mě vždy bude nej první Americký ninja, ovšem Síla pomsty mu dost razantně přišlapuje paty. Dnes film působí místy velice komicky, však ale vzpomeňte jakej strach to v nás vyvolávalo, když jsme to sledovali jako desetiletí klučíci na pomaštěné véháesce. Jen si uteč z ostrova, kde tě nahání čtyři hovada co tě chcou krouhnout. A přesně skrz tuto nostalgickou vzpomínku 4 hvězdy. 75% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (10)

  • Michael Dudikoff uviedol, že počas natáčania dostal infekciu ucha, nakazil sa kožným vírusom a utrpel množstvo rezných rán a modrín. Napriek tomu väčšinu svojich kaskadérskych kúskov zvládol bez záskoku dabléra. (m.a.t.o.)
  • Počas útoku na sprievod bojuje Larry (Steve James) s útočníkom, ktorému v prestrihoch mizne a znovu sa objavuje fialová polokošeľa. (johnsnow)
  • Chuck Norris se původně měl vrátit opět k hlavní roli Matta Huntera, ale bohužel už předem podepsal smlouvu k jinému filmu Delta Force, také od společnosti Cannon. Izraelští producenti se tedy rozhodli obsadit do hlavní role Michaela Dudikoffa a to na základě úspěchu filmu Americký ninja, který ho proslavil. (tequilla)

Reklama

Reklama