Reklama

Reklama

Duch boje

  • Thajsko Chocolate (více)
Trailer 1

Nový film od tvůrců "Ong Bak"! Zen, která se narodila z lásky vraha Yakuzy a jedné nebezpečné krásky, je velmi zvláštní dívkou. Žije odřezána od světa a objeví v sobě vlastnost, která v kořenech změní její život. Tato obzvláštní vlastnost ji umožňuje okamžitě dokonale napodobit jakýkoliv bojovný pohyb, který uvidí. Mezitím dívčina matka onemocní rakovinou, ale přestože jim mnoho mužů dluží, nemají peněz na její léčení. Zen se rozhodne, že pomoci nově získaných schopností sežene peníze od dlužníků a zachrání nemocnou matku. Od této chvíle ji udržuje při životě jen jediná věc - boj. Přestože se narodila jako autistka, pomocí kousku čokolády se dokáže vymanit ze svého vnitřního světa a stát se zápasnicí bojového umění, jakou ještě svět nikdy neviděl. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (149)

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Neviem, ako tento film hodnotiť. Bohužiaľ sa filmári rozhodli v tomto jednom snímku spojiť dva veľmi ťažko skombinovateľné žánre a to drámu s akciou. Akčný film dnes dokáže natočiť aj "orangutan", ak má celkom dobrého choreografa a scenár sa ako tak dá zniesť, ale dráma, to je už iné kafe. A navyše pokiaľ ide o stvárnenie príbehu o autistickom dievčati. Film mi pripadal ako strašne neucelený a nevyvážený. POZOR MOŽNÝ SPOILER: Bojové scény sú ok, ale to spracovanie drámy autistická dcéra vs. matka chorá na rakovinu vs. nedostatok peňazí vs. vybavovanie starých účtov s mafiou, to jednoducho nemohlo vyjsť a ani nakoniec nevyšlo dobre. A nie je to preto, že by jednoduché scény boli zlé. V podstate každá bola spracovaná úplne OK, ale problém je v tom, že vždy každá dramatická scéna bola rušivou pre tie akčné a naopak, tie akčné scény pôsobili rušivo medzi scénami dramatickými. Bohužiaľ. Dávam slabšie 3 hviezdy resp. max. 50%. Ale dievča potenciál má, len ho treba využiť lepšie, takže na jej budúce projekty rád počkám. ()

Caelos 

všechny recenze uživatele

Nakonec lehké zklamání. Od tvůrce Ong Baku a Tom Yum Goong jsem čekal něco lepšího. Označení Ong Bak v sukni je docela mimo, jelikož to co dělá filmy s Tonym Jaa tak výborné jsou nesestříhané bojové (dlouhé) scény. Tady se mi s těch střihů protáčely panenky, opravdu, film asi nejvíce sráží bojové scény. Jsou sice celkem originální, ale chybí jim šťáva a protivníci se po každé ráně drželi za místo kde byli bouchnuti a dlají "áááůůů", což je docela nesmysl, vezmu li v potaz to, že některé ranky by ustálo i dítě (přecijen je to holka, že). Na druhou stranu, jistá originalita jim nechybí, například závěrečná bitka je působivá, ale zase ji kazí to, že celá ulice je postavena ve studiu, strašně to bije do očí. Také ozvučení je dost příšerné, při soubojích se i po sebemenší ráně ozve rána jak z děla. Nicméně, abych jen nehanil, JeeJa Yanin opravdu něco umí, jen by mohla vyzkoušet méně setříhané boje, a umí dokonce i hrát, její role postižené dívky se mi moc líbila, stejně jako celý námět, byl zajímavý. Ale pokus o drama se moc nevyvedl, některé scény jsou dojemné, třeba !SPOILER ALERT! když Zen stáhne matce paruku a vidí, že jí rakovina připravila o vlasy, přičemž ona to ve svém pomalém mozku nedokázala pochopit a nepoznala ji. !SPOILER ALERT! Celkově vzato, Duch boje v žádném případě na Ong bak a Tom yum goong nemá, byť na režisérské sesli sedí Prachya Pinkaew. Působí to oproti nim strašně lacině a o bojových scénách jsem se již vyjádřil. První dva filmy Prachya Pinkaewa patří mezi nejlepší filmy v akčním žánru, co se týče choreografie bojových sekvencí, Duch boje jim sahá tak po kolena, takže takový lehký nadprůměr, ale těším se na další filmy s JeeJa Yanin, něco z ní ještě vyleze, jelikož hrát umí a je solidní akrobatka. 6/10 PS: Zvedám hodnocení o jednu hvězdičku, jelikož se mi ten film prostě líbí a viděl jsem ho několikrát. Asi jsem k tomu prve přistupoval až moc kriticky. ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Aneb co se stane, když smícháte schopnosti Jackieho Chana a Bruce Leeho a dáte ho ženské (nebo spíš holce, protože je to ještě děcko) a pořídíte mu autistické chování. Ale co všechno dokáže, to je neuvěřitelný. A vypadalo to, že dablérku moc nepoužívala. Ale ten střih taky udělá svoje. Ale když jste se na to soustředili, tak jste viděli, jak jí do těch ran nabíhají, míří schválně jinam, celkově ju dost šetří a nedávají do toho sílu. Jasně, že to bylo hrozně přehnaný, nejen z hlediska děje, ale i těch bitek (a klasickej kopanec, kterej by nebolel ani mě, udělá hrozitánské hlasité vžžžuumm!!! a zabije chlapa) - ale to už je klasika u filmů tohoto thajského režiséra. Ženská záporačky vypadají jak transvestiti. A jedna scéna mi dost připomněla Kill Bill scénu, jak pozabíjela celou ochranku. Nejvíc se mi líbily ty různé pády, otloukačky a zranění - obzvlášť ty pády na záda byly dost krematoriální. Ne, nejlepší byl takovej ten brejlatej schizofrenickej synek s těma trhanejma pohybama. Pak už se mi to ale okoukalo a taky to omamování (ta její onanie z rakovinotvorné maminky) mi přišla trpknutě trapná. A nevím, proč se to jmenovalo Chocolate, když žrala lentilky. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Že se dočkám super kung fu mlátičky dvou mentálně retardovaných postav by mně ani ve snu nenapadlo. Zpočátku se to nezdá, ale postupně se to rozjede a v závěru (rvačka na stěně domu) vygraduje v naprostý úlet, který vám vylomí čelist. JeeJa Yanin bych možná měl odvahu pozvat na rande, ale rozhodně bych se neopovážil ji někdy nasrat. Jsou-li titulkové záběry z natáčení filmů Jackieho Chana zábavné, tak tady tyhle ne, ty lidi jsou naprostí blázni. Naštěstí pro nás diváky. Příběh? Zaujalo mě, jak v jeho rámci vcelku originálně přinutili hlavní hrdinku jít a postupně mlátit lidi. Ale kdo by v podobných filmech hleděl na příběh. Když tam jsou ty kolena (au). ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Novy Ong-bak v sukni sa sice nekona, ale nastastie od madarskej Lindy sme o peknych par vykonnostnych tried vysie ;-) . Pribeh sice nevykazuje jednoduchost Tonyho filmov, ovsem Jeeja je v hereckych kreaciach minimalne rovnako topororna. Samozrejme toto nie su dovody, kvoli ktorym sa Chocolate pozera. Zaujem je sustredeny hlavne na bojove techniky a kaskadersku akrobaciu thajskych action stunts kamikadze. Pozitivom je, ze suboje sa v priebehu filmu (kde sa az nezdravo casto cituje Ong-bak a set-upom prostredia a lokalit pre boj sa upomina od Big Boss az po Kill Bill / Lady Snowblood) zlepsuju. Vrcholom je face to face monkey dance suboj medzi Jeejou a nemenovanym mladikom v ciernej teplakovej kombineze adidas az po zaverecny cca 10min thai parkour na stene domu, svetelnom putaci, prilahlom moste a chodniku :). Ovsem Jeeja je stale "iba" krehke ziena, ktorej som mal problem uverit razanciu a tvrdost predvadzanych technik, zvlast vzhladom na skutocnost, ze viacere z nich su originalne snimane vo velmi pomalych pohyboch a az nasledne v postprodukcii zrychlovane, co dost oslabuje ich celkovy dojem. Chocolate nie je sklamanim, ale ani rozbuskou, korej explozivnu silu by som si chcel vychutnat viackrat. Spatne funguje hlavne ako slusny trailer na Ong-bak 2 :) ()

Galerie (14)

Zajímavosti (8)

  • Pri natáčaní sa JeeJa Yanin zranila päťkrát a kaskadéri 6 (z toho dvakrát ťažšie). Je to vidieť v záverečných titulkoch. (andykovac)
  • Malá Zen v televizi sleduje Ong-Bak, první film Prachya Pinkaewa. (cubajz)
  • Součástí přípravy JeeJi Yanin na natáčení bylo kromě tréninku bojových umění také naučit se autistickému chování. Sledovala proto filmy jako Rain Man a Forrest Gump, a navštěvovala ústavy pro autistické děti. (Raztubyl)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno