Reklama

Reklama

Cesta samuraje

Trailer

Samuraj Yang má od svého mistra za úkol vyvraždit členy nepřátelského klanu. Úkol splní, avšak nechá naživu malou holčičku, jejíž rodiče sám zavraždil. Rozhodne se o holčičku postarat a prchá s ní před svým vlastním mistrem a zabijáky ze svého klanu, kteří chtějí malou holčičku zabít. Útočiště nachází ve westernovém městečku plném cirkusových podivínů. Mezi nimi je i vrhačka nožů Lynne, jejíž rodina byla vyvražděna zlým zbojníkem a jeho družinou, která má nyní pod nadvládou město. Zbojník se do města vrací, tentokrát se však vesnice rozhodne bránit. Vykopají staré střelné zbraně a s velkou pomocí Yanga se zločinecké tlupě postaví. Doprostřed krvavé bitvy přichází i Yangův klan samurajů, kteří Yanga nakonec vystopovali. Samurajský klan a zlá zbojnická tlupa se navzájem víceméně pobijí. Zabití vůdce zločinecké bandy však čeká na Lynne... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (194)

Wotan 

všechny recenze uživatele

Tak podle traileru jsem čekal oddychovou kravinu a tou tahle slátanina je. Takže hlavně u toho nemyslet. Jinak by vás mohlo napadnout proč ten pakin ten meč, díky kterýmu ho vždycky najdou, prostě někam nezahodí a měl by klid. Navíc i kámen by dokázal nasadit víc výrazů než hlavní hrdina, kterej se celou dobu tváří pořád stejně. Kdo se mi hodně líbil, tak byl Goeffrey Rush. No a na Kate se aspoň dobře dívá. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení, které hravě strká do kapsy nepovedeného Jonaha Hexe. První půlka je vypravěčská a lehce meditační, zato druhá je vysloveně nabitá akcí, zpomalovačkami a CGI efekty. Nelze opomenout ani pestré herecké obsazení od korejce Janga, přes sniperského opilce Rushe, pedofilního záporáka Hustona až po nádhernou Kate Bosworth. Warrior's Way je zábavná a oddychová multižánrovka, která vyváženě balancuje na hraně klasických asijských kung-fu filmů a hollywoodských westernů. 70% ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Takový milý stupidní výplach, který si tvůrci očividně natočili pro vlastní pobavení. I přes krátkou stopáž to bylo dost rozvláčné, ale zase to bylo tak kreténsky blbé, že jsem se nemohl nesmát. Z relativně vážného úvodu se to totiž zvrhlo do hodně slušné sebeparodie, která sice s logikou a realitou neměla společného nic, ale vtipná byla dost. 60% ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

prazvláštní,přesto koukatelný a v konečném součtu poměrně zábavný hybrid,který disponuje dobrými herci (je celkem s podivem v čem všem se může objevit Geoffrey Rush) a hlavně povedenou vizuální stránkou.Od lepšího hodnocení bohužel zrazuje poměrně okoukaný příběh (což by až tolik nevadilo),který se navíc nevyhne několika hluchým místům.Jako béčková jednohubka je tedy Warriors way dostačující,ale pokud bych měl v budoucnu potřebu sáhnout po podobném druhu filmu,zvolím raději Ninja Assasina...65% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

K asijské kinematografii mám velmi podobný vztah jako k asijské kuchyni. Něčemu jsem na chuť přišel hned a od té doby jsem si to několikrát zopakoval (Akira Kurosawa, John Woo, kachní prsa po pekingsku, kung pao...), k něčemu bývám dost opatrný (komedie, různé nudle na různý způsob...) a něčemu se raději vyhýbám (anime, sushi a další mořské potvory). Takže film Cesta samuraje (to je zase název!) byl velkou neznámou. Naštěstí ale dopadl dobře, a to nadmíru. Komedie to není, ale nadsázky je v něm habaděj, vizuálně jde o nádherně přestylizovanou podívanou barevnou málem jako Limonádový Joe, akční scény jsou záměrně přehnané a díky tomu mohou být i nápadité, hlavní hrdina je spíše nemluvný, což je ale dobře, neboť mluvení obstarávají jeho spolu- a protihráči v podání okouzlující Kate Bosworth, zpitého Geoffreyho Rushe a slizkého Dannyho Hustona. Pakliže v Itálii vznikl spaghetti western, mohl by tohle být western nudlový. Velká zábava, jen to neberte vážně.___P.S. Společnost Intersonic tentokrát mile překvapila. Na obalu DVD se totiž píše, že české titulky neobsahuje, nicméně tam jsou. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (4)

  • Ryba, která je na samotném konci filmu násilně vbodnuta do oka jednoho z nájemných vrahů, se nazývá garfish, half-beaks nebo ballyhoo a pochází z rodu Hemiramphus, který se vyskytuje pouze v teplých vodách a ne v chladných regionech polárního kruhu, jak lze vidět ve filmu. (Conspi)
  • Zatímco obyvatelé městečka očekávají příjezd plukovníka a jeho mužů, můžete si povšimnout jejich vybraných oděvů, kostýmů a pitoreskních doplňků, a právě zde lze objevit černý šátek obvázáný kolem Ronova (Geoffrey Rush) krku, který z jeho krku v následném boji záhadně zmizí. (Conspi)
  • Je možné všimnout si, že malba na stěně salónu je parodií obrazu francouzského malíře Edouarda Maneta "Dejeuner Sur L'Herbe", kterou tvůrci filmu upravili k obrazu svému. (Conspi)

Související novinky

Goliáš bude hodovat v pekle

Goliáš bude hodovat v pekle

23.01.2011

„Ve stylu 300“ je už poněkud ošoupaná formulka, ale Hollywood s ní pořád operuje. Několikrát jsme něco takového opravdu viděli, hlavně v seriálu Spartakus: Krev a písek či v aktuálním mixu westernu a… (více)

Reklama

Reklama