Reklama

Reklama

Cesta samuraje

Trailer

Samuraj Yang má od svého mistra za úkol vyvraždit členy nepřátelského klanu. Úkol splní, avšak nechá naživu malou holčičku, jejíž rodiče sám zavraždil. Rozhodne se o holčičku postarat a prchá s ní před svým vlastním mistrem a zabijáky ze svého klanu, kteří chtějí malou holčičku zabít. Útočiště nachází ve westernovém městečku plném cirkusových podivínů. Mezi nimi je i vrhačka nožů Lynne, jejíž rodina byla vyvražděna zlým zbojníkem a jeho družinou, která má nyní pod nadvládou město. Zbojník se do města vrací, tentokrát se však vesnice rozhodne bránit. Vykopají staré střelné zbraně a s velkou pomocí Yanga se zločinecké tlupě postaví. Doprostřed krvavé bitvy přichází i Yangův klan samurajů, kteří Yanga nakonec vystopovali. Samurajský klan a zlá zbojnická tlupa se navzájem víceméně pobijí. Zabití vůdce zločinecké bandy však čeká na Lynne... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (194)

Pump odpad!

všechny recenze uživatele

Dnešním dnem přestávám věřit trailerům. Naprostá slátanina, pitomost a velké zklamání. Laciné béčko s trapnou a strašnou choreografií soubojů. Nevím jestli je to jen můj subjektivní pocit, ale scénárista měl asi absťák. Scénář rozstříhal a pak nechal papouška ty malé ústřižky vytahat z klobouku. Dokoukal jsem to jen z naprostého vyhladovění po asijských bojových filmech. Hlavní hrdina je docela sympaťák. Jestli mohu doporučit, tak si vezměte raději kuchařku a běžte si číst recepty. To vás nerozhodí a ještě se něco zajímavého dozvíte. Vím, že mě asi neposlechnete. Je to vaše volba, já vás varoval! Odcházím se učit voodoo..... Seung-mu Lee Seung-mu Lee Seung-mu Lee :´( ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Bože to je KÝČ! Už samotný příběh je úsměvně přitažený za vlasy, ale tak v rámci žánru (akční fantasy) jsme si na to už zvykli. Hned úvodní scéna plná nabroušených katan se nese v obdobném duchu, přičemž vizuální stylizace těchto scén připomíná pestrobarevné malířovo plátno, na kterém se umělec, nemaje vkus, vyřádil dosytosti. Pak nám hrdina vezme roha do Ameriky, čímž tempo zvolna opadne, ovšem to divákovi vynahradí velmi sličná Kate Bosworth, které to v těch westernových hadrech moc sluší. Velmi pěknou roli má ve filmu také Geoffrey Rush, který hraje místního opilce a zároveň vypravěče. Ovšem to nejlepší má teprve přijít. Závěrečná bitva s bandity je prostě úžasná a jakmile se do toho připletou ninjové (nebo co to je), člověk nestačí mrkat a spokojeně se tetelí. Na tomto zážitku nemůže nic pokazit ani opětovně velmi kýčovitý závěr, kterýžto přívlastek k tomuto filmu prostě patří. Celkově to ale zase taková kravina není a dívat se na to dá, pokud člověk malinko sníží laťku toho, co považuje za vkusné. ()

Reklama

tombac 

všechny recenze uživatele

Překvapivě koukatelný oddechový hybrid, pro mě atraktivní výraznou korejskou účastí. V poslední třetině atakuje kombinací Geoffreye Rushe, solidního záporáka, hezkých obrázků a efektní akce 4 hvězdy. Škoda užití přemíry lacině vypadajícího CGI a faktu, že Jang Dong-gun není v úloze mlčenlivého swordsmana tak výrazný jako v některých svých starších korejských rolích... 6-7/10 ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Dve tretiny filmu sú tak na jednu hviezdu. Nuda. Nuda. Nuda. Postavy otravné. Hlavný hrdina nevýrazný nezaujímavý. Dej je doslova píčovinaa. Posledná tretina keď sa to začne všetko navzájom rezať našťastie film zachráni. Za ten masaker pridám kľudne aj dve * navrch. Aj keď ani tá akcia nie je dokonalá. To pozor. Ale videoherný vzhľad samurajov a zlých kovbojov kvitujem. Takže slabé tri hviezdy na záver. Nabudúce viac akcie v prvej časti filmu, pestrejšia bojová choreografia a lepší rezník do hlavnej úlohy = ultra super film. Takto sklamanie. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

TOTO JE PŘÍBĚH SMUTNÉ FLÉTNY, USMĚVAVÉHO DĚCKA A PLAČÍCÍHO MEČE...../// Pohleďte na westernový příběh s hromadou Korejců spadnoucích (do závěrečné řežby) z nebe. Užijte si podívanou plnou kýčovitých obrázků, super zvuku a vážného hudebního doprovodu. Zábava pro slabomyslné. Asi proto jsem se tak výborně bavil!!!! MEČ JE ZAPEČETĚN, ABY NEBYL SLYŠET PLÁČ DUŠÍ, KTERÉ ZABIL - já tyhle ,,kydy“ miluju! Komiksový výraz, zajímavý prostředí, zvláštní atmosféra, efekty, který stojí za hovno, barevnost střídající se s temnotou – tady je všechno to co mi chybělo v Jonah Hex(ovi). Pohádka pro dospělé o muži s tělem zabijáka a srdcem kněze. Ještě...JEŠTĚ!!! POKRAČUJ PÍSEČNÝ MUŽI. Já prostě doufám, že je to teprve začátek! (Pozor: TRON a festivalové filmy se promítají jinde!) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, jakou strategickou výhodu může poskytnout Ruské kolo. 2.) Už jsem unavanej z vojíždění festivalovejch filmů. 3.) Zjistím, že logoped může umět taky dobře střílet. 4.) 300? Tolik jich tu není, ale ke štěstí mi stačí i míň mrtvejch. 5.) ,,UVIDÍME SE V PEKLE HOLČIČKO. OBLEČ SI NĚCO SPROSTÝHO“ - no není to k sežrání? /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Galerie (58)

Zajímavosti (4)

  • Zatímco obyvatelé městečka očekávají příjezd plukovníka a jeho mužů, můžete si povšimnout jejich vybraných oděvů, kostýmů a pitoreskních doplňků, a právě zde lze objevit černý šátek obvázáný kolem Ronova (Geoffrey Rush) krku, který z jeho krku v následném boji záhadně zmizí. (Conspi)
  • Ryba, která je na samotném konci filmu násilně vbodnuta do oka jednoho z nájemných vrahů, se nazývá garfish, half-beaks nebo ballyhoo a pochází z rodu Hemiramphus, který se vyskytuje pouze v teplých vodách a ne v chladných regionech polárního kruhu, jak lze vidět ve filmu. (Conspi)
  • V průběhu boje mezi obyvateli městečka a plukovníkovými muži si lze povšimnout Ronalda (Geoffrey Rush), jak svoji výstavní kulovnici láduje náboji holým palcem, kdežto v záběru následujícím bezprostředně poté, kde pálí jednu ránu za druhou, se na jeho rukou nacházejí černé kožené rukavice. (Conspi)

Související novinky

Goliáš bude hodovat v pekle

Goliáš bude hodovat v pekle

23.01.2011

„Ve stylu 300“ je už poněkud ošoupaná formulka, ale Hollywood s ní pořád operuje. Několikrát jsme něco takového opravdu viděli, hlavně v seriálu Spartakus: Krev a písek či v aktuálním mixu westernu a… (více)

Reklama

Reklama