Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (117)

plakát

Vládcové nebes (2024) (seriál) 

No je to takové nemastné, neslané, ale hlavně strašně zapomenutelné. Vidíte jeden díl a jako byste viděli celý seriál. Jediný, který vybočoval, byl pátý, kdy se vrátil jeden bombardér. Díly se zajatci jsou úplně o ničem, nic se tam v podstatě nestane, ačkoliv je jim věnovaný docela velký prostor. Viděl jsem pár dílů stařičkého seriálu 12 O'Clock High (seriál) (1964) a ten na mě působil daleko líp jak tohle. Celkově je to tak na 50%, ale vzhledem k té bídě okolo přihodím jednu hvězdu navíc.

plakát

Napoleon (2023) 

Kdo čeká bitvy, bude zklamán. Kdo čeká příběh, dostane nudný spletenec událostí bez kontextu. Koho toto období zajímá, může mrknout na EpichistoryTv

plakát

Ahsoka (2023) (seriál) 

Tak jsem to zkusil a je to takové, no rozporuplné. Předlohu jsem neviděl a jestli se to drží lore je mě celkem jedno. Je to pěkně udělané a vizuál je super takže výprava za taťkem šmoulou celkem uteče. Ahsoka s kámoškama má velký štěstí, že všichni nepřátelé nejspíš prodělali výcvik u střelců ze Spaceballs,  ale chápu, že už to tak v tomhle vesmíru chodí. Sabine je napřesdržku snad permanentně a je škoda, že ji světelnej mečík jenom decentně polechtal játra. Velkej Šmoula je teda stratég asi jako Rimmer z trpaslíka. Jeho geniální rozhodování jde v podstatě shrnout do: "Pošlete tam jednotku." "Všichni naši jsou mrtví, pane!" "Přesně podle plánu." No takže dvě postavy, který to zachraňujou jsou Ray a jeho svěřenkyně.

plakát

Hvězdy týmu (2003) (seriál) 

Velká škoda, že to zařízli po první sezóně. Jestli je to tak nekompromisní i v reálu nedokážu posoudit. Ze sportovních filmů, co si pamatuju, se tomu blíží akorát Vítězové a poražení. Momentálně je to překvapivě možné vidět na youtube.

plakát

John Wick: Kapitola 4 (2023) 

Musel jsem to rozdělit na dvě seance. Je to roztahaný a nudný, ale co taky furt vymýšlet. Keanu už taky není žádnej mlaďoch a válení na zemi vypadá jak jóga pro důchodce. Lemingové opět znovu v akci a kromě duelu na konci je vzdálenost, kdy po sobě střílí tak cca do deseti metrů max. Chtěl bych mít tak odolný zvukovody jako gerojové v téhle taškařici, bo ustát tolik ran blízko hlavy a neohluchnout je hodno obdivu. Stačil by jeden klučina s optikou a Honzík Knotek by byl ukončen během chvilky.

plakát

Spojka (2023) (seriál) 

Námět je velice zajímavý a Evča s Vinckem tomu kralují, nicméně něco tomu prostě chybělo. Možná trochu zkrátit. Jinak akce a lokace jsou super, ale celkově je to takové nedotažené.

plakát

Noční agent (2023) (seriál) 

No nečekal jsem, že na netflixu najdu novej koukatelnej seriál, ale cenzor asi usnul na vavřínech a pustil tuhle hříčku do éteru. Jo, není to žádnej světobornej seriál, ale já se bavil. Je to akční, napínavý a celkově to odsejpalo  svižně. Nevyskytujou se tu žádný typický netflixácký neduhy určené pro "moderního diváka". Čili já byl spokojen.

plakát

Eleven (2014) 

V podstatě je to jenom zajímavé vyprávění bývalých pilotů Air Group 11 sloužících na Hornetu (CV-8 a CV-12) a Guadalcanalu v Pacifiku proti Japoncům. Nejsou tu zastoupeni jen stíhači, ale i piloti torpédových a střemhlavých bombardérů. V mezičase je to celé dostupné na youtube

plakát

Ze Země na Měsíc (1998) (seriál) 

Super série o programu Apollo. Ne všechny díly jsou kvalitou vyrovnané, ale jako celek nemám výhrad. Pro mě je nejslabší díl o Apollo 13, který je z pohledu novinářů. Ano, může to působit jako hraný dokument, ale věrohodně hraný dokument a je vidět, že s technikou si tvůrci vyhráli.

plakát

Barbaři - Série 2 (2022) (série) odpad!

Nekompromisně odpad. Tohle už je čistě nechtěná komedie. "Zabil jsi mi otce před 12 lety v Kartágu." Čert to vem, že Kartágo už je 150 let srovnaný se zemí po třetí punské válce. Germáni jsou tu takoví roztomilí mirumilovní dobráci a Římani neschopní idioti, kde jeden germánskej geroj obrátí na ústup celou římskou jednotku. Kladu si dále otázku, proč Tusnelda nedobyla sama Řím. Určitě by to zvládla, když tady porcuje Římany jak na běžícím páse. Nevím co je na tom pravdy, ale prej to historičtí poradci úplně zabalili a podle toho to taky vypadá. Těšil jsem se, že uvidím odplatu, co následovala po Teutoburském lese a místo toho tohle. Zlatej Asterix a Obelix - ten je taky inspired by historical events....