Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do New Orleans přijíždí princ Naveen. Rodiče ho vyhnali z domu, protože byl moc líný a rozhazovačný. Zlý čaroděj princi slíbí, že pomocí kouzel zařídí, aby mohl pokračovat v nicnedělání, ale místo toho Naveena promění v žabáka. Tiana je ctižádostivá mladá kuchařka, která sní jen o tom, že si otevře vlastní restauraci. Nic jiného ji nezajímá, a to ani ve chvíli, kdy potká v domě své kamarádky žabáka. Ten jí řekne, že když ho políbí, bude z něj krásný princ. Tiana ho nakonec políbí, ale je to z čistě ekonomických důvodů. Ale místo toho, aby se změnil ve spanilého mladíka a dal jí peníze na vysněný podnik, tak se ona sama promění v žábu. A tak dvojici nezbývá nic jiného než se vydat na strastiplnou cestu za někým, kdo by mohl zlomit kletbu a vrátit jim lidskou podobu. (TV Nova)

(více)

Videa (7)

Trailer 3

Recenze (247)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Vizuálne a hudobne strhujúci animák, kde sa deťúrencom bude zo všetkých tých prekrásnych obrázkov a gagov hlava krútiť a tí skoršie narodený si budú pri dokonalom dobovom hudobnom doprovode klepkať s chodidlom do rytmu a zabudnú, že už dávno niesu deťmi. Disneyho štúdio by opäť mohlo vsadiť na kartu menom ,,klasická animácia,, a zabávať nás takýmto spôsobom aspoň raz za rok. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Polibek žabákovi neznamená automaticky bohatství a slávu….. Běloška je bohatá, černoška ne, ale žije svůj sen. Abych nebyl obviněn z rasismu... tak jinak: ta chce prince, ta hospodu, aligátor kapelu a Temný muž zase moc. Má na svědomí voodoo spiknutí a fakt, že chudinka dívka v jeden den líbá žabáky a pojídá brouky. Animace jako za starých časů, hodně různorodý muziky, který nerozumím, ale je chytlavá a po pomalejším rozjezdu se postupně celkový dojem móóc vylepšuje. V rytmu jazzu začínám věřit, že sny se plní v New Orleans a že před láskou si nikdo nemůže bejt jistej tím co vlastně chce. Což víme. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Zeptat se aligátora na cestu mi připadá normální. 2.) Chci vidět skutečnou lásku jako v pohádce. 3.) Nevěřím, že v Disneyovce někdo umře. 4.) Mám restauraci, kde se jamuje. 6.) Můj žabák neustále žadoní o ,,hubana“ a já se nemohu rozhoupat. 7.) Zjistit, jestli má Oskara správný film. PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE * NAPĚTÍ ne P.S: Jestli jste děťátko v růžových šatičkách, všude si přidejte 5*. ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

Krásná klasická pohádka, která se v porovnání se staršími disneyovkami rozhodně nemá za co stydět. Postavy jsou sympatické, písničky nijak nepřekáží ("Never Knew I Needed" je přímo dokonalá), český dabing v čele s Kornem se také povedl. Dějová linka světlušky Raye mě až dojala. Opravdu pěkná podívaná pro děti i dospělé. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Další sterilní "disneyovka". Největšími nedostatky jsou pro mě nevýrazný děj a prázdné dialogy, naopak oceňuji návrat ke klasické animaci, která v současné laciné 3D produkci působí jako balzám na duši a samozřejmě hudební doprovod. Děti, keré ještě nevyžadují všechno ve 3D, budou snad nadšeni, pro mě ale jen průměr. 60%. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Disneyovka, na ktorej ani nevidieť, že je návratom po dlhých rokoch k ručnej animácii. A to je jej výhoda aj nevýhoda. Na jednej strane je film príjemne starosvetský (až na miestami za oči ťahajúcu digitálnu animáciu), bohužiaľ, tvorcovia nechápu posun doby a celý film je akoby vytrhnutý z patetických 90s. Hlavným negatívom je príliš rozvláčne intro, no najmä kvantum mizerných pesničiek, ktorými je prepchatý film. V prvej hodine filmu je ich asi 8 (!!!) a sú tradične disneyovsky presladené a nudné. No dixie atmosféra juhu Ameriky, louisianské lesy, historické New Orleans, voodoo a bohovský južanský prízvuk hlavných postáv a niektoré postavy (menovite jazzový krokodíl Louis) sú tak úžasné, že ten nudný spievajúci balast mrzí o to viac. ()

Galerie (142)

Zajímavosti (24)

  • Poprvé v historii studia Disney je princezna černoška. (CrypzzXD)
  • Na poličce v pokoji Charlotte La Bouff je možné zahlédnout pohádkové knížky "Malá mořská víla" a "Rapunzel". (Pria)

Související novinky

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Zlaté Globy - výsledky

Zlaté Globy - výsledky

18.01.2010

Kvalitní lidová zábava a boj za ekologii porážejí „vážné umění“ – tak by se daly shrnout výsledky hlavních kategorií Zlatých Globů. Všechny finanční kino-rekordy bořící Avatar se stal nejlepším… (více)

Reklama

Reklama