Reklama

Reklama

Spojením lidské a mimozemské DNA vytvořili vědci Sil - napůl ženu, napůl vetřelce. Tento půvabný, ale vraždící stroj je teď na útěku a agenti ho musí zničit dřív, než se stačí rozmnožit. Když v roce 1974 vyslal největší světový radioteleskop do vesmíru zprávu o existenci života na Zemi, kromě vlády USA nikdo netušil, že zpráva nezůstala bez odpovědi. Výsledkem dlouhodobých výzkumů se zaslaným kódem mimozemské DNA se stalo dítě, které velmi rychle dospělo v ženu, jen zdánlivě neškodnou. Ve chvíli, kdy Sil utekla z přísně tajné laboratoře, byl najat tým, který ji má najít... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Dnes už takřka zapomenutý sci-fi hororový snímek o spojení mimozemského DNA s lidskou a co z toho vzešlo. Tvůrci se nijak neobtěžovali o nějakou originalitu a tak stvořili jakési monstrum z počátku v podobě půvabné ženy, která z laboratoře uteče a celé dějství vlivem toho je o její honbě a její touze se spářit. A jak jinak, později se promění v odpudivou příšernost napadající kde koho. Místy napětí vyznívá, ale přesto se zdají být mnohé scény přeci jen zbytečné či zbytečně natahované. Co se týče digitálních efektů, snímek rapidně zestárnul. Byť šlo ve své době o standart, dnes už jsou bohužel k smíchu. Za zhlédnutí však rozhodně stojí, jen od toho nelze očekávat nic významného. ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Plakát mě dlouho od této klasiky odrazoval, nakonec to nebylo vůbec špatné. Námět je povedený - překrásná zmutovaná mimozemšťanka, která je uvnitř dítě bez jakýchkoli morálních hodnot a pocitu viny a chce se rychle zpářit a odstraňuje všechny, kteří ji stojí v cestě. Obsazení skvělé, možná Forest občas trochu přehrával. Jen furt nevím, jestli se mi líbila ta finální mimozemská podoba nebo to byl trochu kýč. 65% ()

Reklama

mis-ko 

všechny recenze uživatele

Rozmlsaný Gigerovou úchylnou fúziou ľudských tiel a nepozemských "materiálov" som čakal ďalšiu jeho exhibíciu nechutností. Dočkal som sa, ale nestačilo mi to. Filmu nemožno uprieť ani temnú atmosféru, napriek tomu som zostal sklamaný. Postavy príliš ploché, nedávali priestor pre divákove sympatie a svojím okamžitým pochopením problematiky zničili aj možné náznaky tajomna a očakávania. Slabý priemer. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Priemerný sci-fi triller s obstojnými efektami či zápletkou. Ale obsahuje plno nelogičností (dievča nikdy nevidela auto, a hned vie šoferovat, pozná predpisy a pod, v každom aute čo nastúpi, sú klúče v zapalovaní, bez výchovy ovláda spoločenské spravanie (teda niekedy nie, proste podla toho, ako sa to hodí do scenára), ovláda všemožné technické záležitosti,...). Samotná blondína, ktorá zvykne hrat v C-čkových filmoch, je dosť nesympatická. Zato Whitaker ako herec potešil. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Neni to úplně špatný, ale něco tomu chybí. Neni to drama ani thriller ani sci-fi ani akční, prostě je to takovej divnej mišmaš s mimozemskou tématikou, možná se z toho mohl udělat slušnej horor, ale na to asi tvůrci nepomysleli a uděali z toho takovou divnou slátaninu. Další věc co mě moc nepotěšila je výkon Michaela Madsena, ten je tady naprosto nulovej, dyt jako lovec lidi nikoho poradne nesejme a ma tam jen par drsnejch keců a to je trošku málo, totéž se týko Bena Kingsley až na ty drsný kecy, ten tam je úplně na hovno. Jediný co je na tomhle filmu perfektní je Natasha Henstridge, ale jejím hereckým uměním to nebude. A i přesto, že to dost kritizuju, tak ty 3* tomu dám, protože pár světlých míst to má(konec to rozhodně neni) a hlavně to má Natashu. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (11)

  • H. R. Giger financoval scénu ve vlaku ze svého. S věnovanými 100 000 amerických dolarů tak scéna mohla vzniknou přímo v jedoucím vlaku. (Terva)
  • Mimozemský vlak má na sobě lebky, které jsou velice podobné lebce Xenomorfa z filmu Vetřelec (1979).  Mimozemská monstra pro tento film navrhoval HR Giger, který je rovněž tvůrcem mimozemšťanů z Vetřelce. (Jan.Kanak)

Reklama

Reklama