Reklama

Reklama

Spojením lidské a mimozemské DNA vytvořili vědci Sil - napůl ženu, napůl vetřelce. Tento půvabný, ale vraždící stroj je teď na útěku a agenti ho musí zničit dřív, než se stačí rozmnožit. Když v roce 1974 vyslal největší světový radioteleskop do vesmíru zprávu o existenci života na Zemi, kromě vlády USA nikdo netušil, že zpráva nezůstala bez odpovědi. Výsledkem dlouhodobých výzkumů se zaslaným kódem mimozemské DNA se stalo dítě, které velmi rychle dospělo v ženu, jen zdánlivě neškodnou. Ve chvíli, kdy Sil utekla z přísně tajné laboratoře, byl najat tým, který ji má najít... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Mutant trochu doplácí na to, že přišel po třech Vetřelcích, kde už bylo o mimozemských mazlících řečeno vše. Ať už chcete, nebo ne, vždy se nabízí srovnání. A tady dostává Mutant těžce na frak, protože scénář sice ujde, ale triky jsou ve finiši jako ze Souboje Titánů a celý závěr se nese v čistě béčkovém duchu. Je to škoda, protože první půlhodina měla něco do sebe. I když byla radost pohledět na pěkná prsa Natashi Henstridge, mutant v jejím podání byl spíš otravný, než strach nahánějící. To už mě víc děsil herecký výkon Bena Kingsleye. Jeho postava byla jako vystřižená z nějakého jiného, strašně blbého filmu a byla naprosto zbytečná. Jeho roli by líp zvládl i Maxipes Fík. To ovšem jen za předpokladu, že by si Fík takový štěk zahrát chtěl. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ve své době jsem měl tento snímek hrozně rád (viděl jsem ho asi 5x během týdne). Avšak dnes už kvalita mírně vyprchala. I tak se ale jedná o povedený a napínavý horor s dobrým obsazením (Skvělý Kingsley-Madsen, krásná Henstridge) a povedeným monstrem, které se sice objeví až na konci ale rozhodně vypadá skoro tak dobře jako Vetřelec (dělal ho stejný tvůrce). Jen je škoda, že vzniklo i několik příšerných pokračování. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Jedno z mých nejoblíbenějších sci-fi béček, ke kterému mám silný sentimentální vztah a které jsem s rozkoší sjížděl už v době VHSkové (doba VHSková u mě ovšem trvala o něco déle, v okolí už zuřila doba DVDčková). Oddechový film naprosto podle mého gusta - nekomplikovaný příběh, přímočarý děj, skvělé efekty a dobří herci - výborný Whitaker v roli šité na míru, Madsen jakbysmet, Kingsley, Helgenberger, Molina... Ale v první řadě nordická valkýra Natasha Henstridge, která několik let poté zazáří v Carpenterově povedeném kousku Ghosts of Mars. ()

Andronikos 

všechny recenze uživatele

Odo mňa obligátny mužský úklon smerom k vizáži N. Henstridge (škoda len, že je väčšinu času blondínou, v tmavovlasom vydaní sa mi páčila viac) a naopak pre mnohých nepochybne neočakávaná výtka na Gigerovu adresu, resp. na účet "specieovskej" podoby titulnej postavy (oslizená a oživená drevená africká socha s vypleštenými očami?). - Vcelku zaujímavý námet, chvályhodne ilustrujúci vlastne dosť sarkastickým spôsobom, ako dokáže príležitosť kopulovať opantať nenežnejšiu polovicu ľudstva (okrem názorných príkladov tu vidíme tiež na titulnej ženskej postave skarikovanú podobu príslušných túžob a snáh). Bohužiaľ je scenár akýsi simplicistný a naplnený postavami, ktoré nemožno brať vážne (na prvom mieste musím menovať Whitakerovu bezmála vševedúcnosť a pri každej vhodnej či - častejšie - nevhodnej príležitosti demonštrovanú empatickosť; taktiež však napr. nedokážem pochopiť, ako by mohol chlapík a là Kingsley alias Fitch viesť supertajný program týkajúci sa kontaktu s mimozemskou civilizáciou ["Kudy šla?" - "Nevím." - "Tak kudy šla?" - "Tudy asi šla. Nevím..." - "Ty to doprdele nevíš? Ja půjdu tudy!"]). ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film, který je velice povedeně natočený se skvělou Natashou Henstridge. Při pohledu na různé mutace, neatmosférické kraviny a rlzné další odpady, je tohle geniálně natočený film s nepřekvapivým dějem. Jako popcornovka fajn, jako film který by se měl malinko brát vážně, tak to prostě nejde. 55% ()

Galerie (95)

Zajímavosti (11)

  • H. R. Giger financoval scénu ve vlaku ze svého. S věnovanými 100 000 amerických dolarů tak scéna mohla vzniknou přímo v jedoucím vlaku. (Terva)
  • SIL (Natasha Henstridge) je ve skutečnosti označení S1L podle čísla buňky, kterou dostala jako první. (Terva)
  • Zhruba v čase 40:05 je možné zahlédnout v prosklených dveřích odraz člena štábu a mikrofonu. Podobná chyba s mikrofonem se objeví i v čase 54:15 – v levém horním rohu. (masekjc)

Reklama

Reklama