Reklama

Reklama

Sarah (Shauna Macdonald), se jako jediná přeživší dostala z labyrintu podzemních chodeb a leží v nedaleké nemocnici s dočasnou ztrátou paměti. Jelikož pátrací akce po zbytku dámské výpravy neprobíhá zrovna nejlépe, přidá se Sarah na rozkaz šerifa k záchrannému týmu v naději, že si vzpomene, co se vlastně stalo. Netrvá to dlouho a ocitá se zpět v podzemním bludišti, kde si začíná na všechno vzpomínat... Není už ale pozdě? Dokáže i tentokrát překonat všechny nástrahy, které jí ''opuštěné'' doly připraví? Krvavý boj o přežití začíná..... ZNOVU! (Krouťák)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (390)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Druhý díl začíná přesně v místě kde ten první skončil. Děj začíná (i přes řadu nelogičností) šlapat již od začátku a nový režisér nám nachystává tolik čekané lekačky, které i přes tu svou očekávanost prostě fungují. Bohužel postupem času se kouzlo vytrácí a film trpí klasickým syndromem dvojky, navíc režisér opisuje kde se jen dá. Takže divák je na závěr i docela rád, že to celé zvládl bez újmy na zdraví. PS: Pokud mě něco ale dokázalo nadzvednout byla imbecilita toho šerifa, který v jeskyním labyrintu, když si všichni chtějí zachránit kejhák a každá ruka je tedy dobrá, dokáže nasadit želízka s odůvodněním, aby mu podezřelá zase neutekla. A kam by asi tak utíkala pane Šerife? A navíc v tu dobu již asi těžko mohla být podezřelá, když se dozvěděl co stojí za úmrtím postav. 55% ()

Molly 

všechny recenze uživatele

Tak nám Sarah spadla do tmy podruhé, a o poznání méně elegantněji. Film sám o sobě by možná obstál lépe, avšak v kontextu jedničky, která měla pořádné grády a já v noci poté strachy nemohla zamhouřit oko, je část druhá slabota a odkaz původního filmu kazí. Když k tomu připočtu nejblbějšího šerifa v dějinách kinematografie a rádoby překvapivý konec, který je proti vší logice, docházím k závěru - tedy, spíše si potvrzuji, co už dávno vím - že dvojky by se neměly točit. A filmaři by si to už sakra měli uvědomit. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Už předchůdce Neil Marshall to s lekačkami a s budováním nervní atmosféry náramně uměl. Jednička byla v rámci žánru, no, nebuďme přísní, téměř geniální. Střihač prvního dílu Jon Harris sází na tradiční pokračování „o pár hodin později“ a má jednu zásadní nevýhodu. V jedničce se totiž až ve druhé polovině snímku na scéně objevovaly nepříjemné zvuky, za kterými stály dost děsivé potvůrky. Než divák první monstrum spatřil, uběhlo tak hodně vody. Marshall tak atmosféru budoval na stísněnosti a všudypřítomné tmě. Harris na to šel (musel jít) jinak, přesto obstál – a to se ctí. Může za to děkovat i Jamesi (teď hodně v kurzu) Watkinsovi, který pomáhal se scénářem i schopnému týmu lidí, kterými se obklopil. Atmosféra je totiž slušná, lekačky velmi povedené. Uvažoval jsem i o čtyřech hvězdách, ale na šestici jeskyňářek se přeci jenom dívalo líp (i když je dobře, že tvůrci zvolili zajímavou, dospělou směsici). Na režijní debut velmi dobré!! ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Podle mě o něco slabší než jednička (možná protože to točil jiný režisér), ale pořád mě to docela bavilo. Na postavách mi stejně jako u jedničky nezáleželo, navíc mi tam asi nově vadily ty mužské postavy, které v jedničce nebyly. Taky ty obludy se mi zde nějak líbily míň, prostě na Marshalla to celkově nemá a všechno zde už stejně zaznělo (blbé nasvícení atd.). ()

sullafelix 

všechny recenze uživatele

... film disponuje velmi slusnym a nepredvidatelnym zaverom ,,nastavenym na dalsie pokracovanie/ je to aj dovod mojho vyssieho hodnotenia -zaroven aj mojou Achillovou patou nakolko ma pozitivne ovplyvnil pri zaverecom summa summarum /..ale to na veci nic nemeni, ze inteligentny clovek sa musi pocas 90 minut dlzky filmu citit ako idiot ..dovod je prosty ...vzhladom na situovanie deja do absolutnej tmy ...by vlastne nemal nic vidiet ..sem tam nejake tie siluety akych takych postav , ked svietia naraz 3 ci 4ry baterky...ale na moje velke prekvapenie ,,,hoci nebol aktivny ziaden zdroj svetla,,,kolosalne priestory boli vysvietene ako v noci v centre mesta ...co dlhodobo ubijalo moju uroven iq.. takze keby som to vypol v strede filmu, bol by to urcite odpad ! ()

Galerie (53)

Zajímavosti (4)

  • V čase 32:05 se dole mihne hlava člena štábu. (Petsuchos)
  • V čase 40:19 vlevo pod balvanem zřetelně vidíme 2 lidské lebky, ale v dalším záběru tam již nejsou, místo nich je o několik centimetrů vedle podlouhlá kost. (Petsuchos)

Reklama

Reklama