Reklama

Reklama

Les Mémés cannibales

  • Francie Rabid Grannies (více)

Obsahy(1)

Na rezidenci dvou postarších dam dorazí jejich chamtivé příbuzenstvo. Když při společné večeři tyto dámy otevřou záhadný balíček, jsou okamžitě posednuty démony. Ovládány těmito tajemnými bytostmi se rozhodnou vypořádat se s hamižným zbytkem rodiny a nastává masakr v režii dvou babiček. (Chatterer)

Recenze (19)

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

V druhej polovici 80. rokov nastal menší boom démonských hororov, vsádzajúcich na hrozivé masky a poriadnu porciu gore, vyvolaný úspechom Raimiho Evil Dead, rovnako ako jeho pokračovania. Typickým predstaviteľom tejto vlny bol Lamberto Bava s jeho Demons 1 a 2 (tie sa v tých dobách v našich končinách tešili rovnakej popularite ako spomínaný Evil Dead) či Black Sabbath, Američania prišli s kúskami ako Night of the Demons, The Unnamable, Pumpkinhead, Forever Evil, Demon Wind či Necromancer a reakcia spoločnosti Troma v podobe Rabid Grannies na seba nenechala dlho čakať. "Besniace babičky“ čo sa spustlej zábavy týka v ničom nezaostávajú za uvedenými filmami, z môjho pohľadu teda ide určite o "mňamku“. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Konečne som sa aj ja dočkal parádneho osemdesiatkového krváku. Padajúce vnútornosti, zmasakrovanie dieťaťa, mozog na stene, kopija v rozkroku... a všetko bolo tak vtipne podané, že je to až neuveriteľné. Napríklad matka hľadá svoju dcéru a hovorí: "Suzi, nájdeme ťa". O dve sekundy nato sa kotúľa jej odrezaná noha dolu schodmi. Jednoducho pre mňa dokonalý filmík pre celu rodinu :) Navyše sú v ňom momenty, na ktoré sa nedá zabudnúť. Keď som videl škriekajúcu babku hojdajúcu sa na lustri, tak som vybuchol smiechom. Uletené, šialené, vtipné a vo všetkých smeroch podarené. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Docela úlet, ale žádná bomba. Na první masakr si musíte nějakou chvíli počkat a s lítostí musim konstatovat, že ten je bohužel i to nejlepší, co se tu z gore vůbec objeví. Velký čas totiž zabírají teatrální výkony všech zúčastněných, panikaření a ukrývání se v několika místnostech rozlehlého sídla. Masky ale nepatří k nejhorším, je tu spousta záměrně vtipných momentů a morbidních nápadů (utržené dětské údy), takže těch 90 minut uteče poměrně svižně. ()

helljahve 

všechny recenze uživatele

V podstate súhlasím so všetkým čo tu napísal Ricci, takisto som z tohto filmu neskrýval nadšenie. Tým z vás ktorý sa sťažovali na pomalý rozjazd filmu, odporúčam si pozrieť Producers Cut (69 min.)verziu, kde bolo odstranených 20 minút z pôvodného materiálu. Všetky gore scény boli zachované, zmizli len zbytočné keci. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Výživná chuťovka pro fanoušky 80. let. Dědictví chtivé příbuzenstvo se sjelo na půvabný zámek uprostřed lesa, aby každý ze členů přesvědčil dobrácké tetičky, že právě on (ona) potřebuje největší podíl z jejich jmění. V momentě, kdy tetky posedne démon, nastane hodina pravdy, odplaty a masakru. Byť krev stříká, kusy těl létají vzduchem a vnitřnosti opouštějí svá místa, čekal jsem, od Tromy, ještě větší peklo. Ale vše je vynahrazeno vtipem, černým humorem, pěknými maskami a zdařilými efekty. A pro sprosté slovo se nejde daleko, a tak snad jen kromě dětí mluví všichni jako dlaždiči. A ono to nejen nevadí, ono je to přímo humorné! ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Pro Tromu jsem měl vždycky slabost. Čekal jsem 100% ujetost, ale tohle byl na můj vkus jeden z těch slabších Tromáckejch snímků, kterej má ale i tak co nabídnout. Jen se podle mě drží zbytečně moc při zemi. Což u Tromy není zvykem. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Docela vtipná jednohubka, plná zábavných a hlavně morbidních nápadů, která opravdu rychle odsýpá... Všichni zúčastnění se chovají zcela předvídatelně, tudíž panikaří, nelogicky pobíhají od ničeho k ničemu, samotní herci přehrávají, jak to jen jde, masky jsou docela slušné, gore dobré a poplatné své době, atmosféra taktéž... Takže já byl spokojen, ale je třeba dodat, že jsem viděl zkrácenou, 69 minutovou verzi... ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

To co se mi hodně líbilo byl démon v rytířské zbroji a jak sekerou nabodne přes rozkrok toho chlápka s brokovnicí,jinak masakr a krásné scény. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Celkem srandovní béčko s naprosto retardovaným příběhem ale o to zábavnějším. Herci jsou stupidní ale to bylo naschvál, ten kněz byl strašně slizkej. Nicméně film se poměrně dlouho rozjíždí, a než se babky stanou posedlé tak to chvilku trvá. Nicméně masky jsou parádní a gore bylo slušné. Je to celkem dobrý film který potěšil mezi těma sračkama co jsem poslední dobou viděl. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Drahé tety a já jsme si sedli. Rozkošná a jednoduchá démonická vybíjená, kde se z nějakého toho utrženého údu či vypadnuvších jater nedělá žádná věda. Na Tromu se místy dá i dokonce mluvit o atmosféře a nejotravnější postavy zhynou krutou smrtí. Pro fajnšmekry jasná volba. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Stačí logo štúdia Troma a hneď je všetko jasné. Humor a gore = šialenosť, ktorá občas nekompromisne trhne divákovi signálnou sústavou. A nečakajte meganárez, či nejaký super úlet, na to je tu viacero iných snímkov tohto štúdia. Skôr takú príjemnú uspávanku na dobrú noc. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Postavy boli strašne sprosté a až úlisné, ale asi to bolo tak zakomponované v príbehu, aspoň to tak vyzeralo. Strašne dlho trvalo, kým sa film rozbehol, no aby som bol presný 36 minút trvalo, kým začala tá správna šou. Starenky to roztočili a ich masky neboli vobec zlé. Aj ked príbeh je totálne o hovne, film si to vynahradzuje gore scénami a niektoré s nich mali veľmi dobré nápady, ako démon v rytierskom brnení, ta bola zaujímavá. Má to temné prostredie, ironické hlášky, ktoré boli dosť často veľmi svieže a trápnosťou zaváňala len hŕstka z nich. Aj keď na Tromu to bolo dosť krotké, ale aj tak u mňa spokojnosť. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Les mémés cannibales“ je snímek, který by rozhodně neměl zapadnout a zasloužil by si více pozornosti. Je to krásná ukázka toho, jak se v 80. letech natáčely horory, a to nejen ve spojených státech amerických, ale i v dalších zemích, které si troufli na pořádně hnusné gore a nebály se, že by to mohlo něco udělat s morálkou těch, co se budou na film dívat. Povedené, prostě povedené. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Na celém filmu se mě líbily ty tmavé filtry na kameru, které snímku dávali atmosféru starších hororových filmů. Jinak nuda i při producentském sestřihu a gore, o kterém zde hodně lidí mluví zas takové gore nebylo. Vtípky mě moc nebraly a na tyhle dvě posedlé tetičky velice rád brzy zapomenu. Vyrobilo Troma studio. ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Film sa rozbieha veľmi pomaly a je dosť nudný,ale potom to začne a nepustí až do konca.Dosť brutálna čierna horrorová komédia.Hoci režisér bol amatér,urobil výborný film.Je to jeho aj jediný film,nič viac už neurobil.Veľa scén bolo príšerne hlúpych,ale o to viac desivých.Dve staré babky oslavujú narodeniny a pozvú si dosť početné príbuzenstvo.Ale jeden synovec im pošle špeciálny darček,nejakú drevenú kazetu,a keď ju otvoria,stanú sa z nich odporný a škaredý démoni s veľkou chuťou vraždiť.Niekoľko momentov je tam skutočne originálnych.Stará babka hojdajúca sa na lustri, alebo druhá stará babka si na seba navliekla aj rytierske brnenie.Z úst im sústavne vyteká nejaká hnusná tekutina,alebo penia ako besný psi.A tí príbuzný boli však tiež riadne esá,zvlášť farár,vyzeral a pôsobil ako dement a nemal rád detí.Boli tam aj dve decká,chlapček a o čosi staršie dievčatko.Jedná vec mi tam dosť vadila,keď babka-démonka zmasakrovala to dievčatko.To si už naozaj mohli odpustiť,veď masakru a krvi tam bolo viac než dosť.Ale určite to nie je film pre každého,niekto to asi nezvládne.Kto si trúfne,nech si to pozrie. ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Další šílenost pod hlavičkou TROMA entertainment. Tentokrát tu máme dvě starší dámy, které pořádají ve svém venkovském sídle narozeninový večírek. Na oslavu se sjíždí široké příbuzenstvo, takže má nepříliš početné služebnictvo plné ruce práce. Již úryvky z cest hostů za starými tetičkam plné hlášek a krutých gagů dávají divákovi tušit, že půjde o šílenou jízdu. Pravé peklo nastává, když hosté dovečeří a tetičky začínají rozbalovat dárky. Dojde i na dárek od na oslavě chybějícího synovce, skrze který staré dámy posednou krvechtiví démoni. Jejich řádění je vskutku brutální, ale zároveň vipné-samozřejmě v rámci velmi morbidního humoru. Uklouznutí komorníka po nahozené vnitřnosti, démonická tetička navlečená do středověkého brnění bodající do mužského rozkroku či dezert v podobě jednoho z hostů je jen skromný výčet šíleností, kterými snímek překypuje. Herecké výkony jednotlivých protagonistů jsou správně ujeté a postavy, které jsou divákovi téměř všechny ve zkratce představeny, taktéž. Dílko disponuje solidním množství krve a zdařilého gore. Jediné mínus shledávám v pomalejším rozjezdu, ale to co následuje, stojí opravdu za to. V rámci produkce TROMY nejde úplně o totální ujeťárnu, jak jsem zvyklí. Místy se dokonce tvůrcům zdařila vybudovat nějaká atmosféra a troška napětí. Celý snímek má však onen kýžený nádech s jednou odhalenou bradavkou, jako třešničkou na dortu. U mě za poctivé čtyři hvězdy. ()

Vaklaf 

všechny recenze uživatele

Příběh o dvou starých tetičkách, které na rodiné sešlosti vlivem ďábelského dárku popadne démonický amok a začnou porcovat své chamtivé příbuzné. Rozhodně se najdou vtipné okamžiky, několik super hlášek a celkem povedené gore. Nicméně jako celek je to na TROMU spíš lepší průměr. Nejsou tam vůbec žádný kozy atakdál. Ale zase narazíme na nožičky malý holčičky (samozřejmě bez holčičky a obráceně). Doporučuji spíš těm, co rádi béčka, horror nečekejte. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Nakoniec som sa rozhodol dať im tri, aj ked som si tým nebol tak úplne istý. Široké príbuzenstvo sa schádza na panstvo dvoch babičiek k oslave narodenín. Jedným z darčekov je aj škatuľka z ktorej uniká nejaký smrad alias démonická esencia čo posadne staré dámy a tie potom začnú vyvražďovať svoje nepodarené príbuzenstvo. Masky a gore efekty podarené a celkom nápadité, ale ak si aj odmyslíme 30 min na rozbeh, tak zbytok filmu sa tiež nesie hlavne v znamení skrývania po miestnostiach a hysterického drístania občas zábavných kreténov. Z "akčných" sekvencii zostáva asi naj tá úplne prvá kde babičke vyskočí ruka ako Saxane, roztrhne sa je huba a zožerie jednu príbuznú hlavu. Poriadne sa to rozbehne až v posledných 20 minútach keď ten elegán chytí rapel, brokovnicu a začne páliť. Babka je deravá ako, syto črevá z nej trčia a ona sa furt rehoce a ešte sa baví tým že hodí komorníkovi niečo zo svojich vnútorností pod nohy, on sa šmykne a rozbije hlavou okno. Druhá babička si na ochranu oblečie brnenie, rozseká chlapa s brokovnicou a jeho ešte žijúce torzo nabodne cez rozkrok. No a potom obe ukecajú vyhúkaného kňaza aby si sám vystrelil mozog na stenu. A samozrejme scéna s odrezanými nohami malého dievčatka a babičkou na lustri. Má to svoje jasné chvíle, ale vypchávkové ničnerobenie celkovo prevládalo, takže mnou táto Francúzska Troma len tak presvišťala. P.S. ja som videl 84 minútovú necenzurovanú verziu, 89 minútová verzia bola cenzúrovaná. ()

Reklama

Reklama