Reklama

Reklama

Nekonečný víkend

  • Austrálie Long Weekend (více)

Peter s Carlou jsou manželé, kterým to už vůbec neklape. Peter vymyslí, že pojedou na víkend kempovat, přestože by Carla raději letěla na dovolenou do hotelu v Thajsku. Po cestě je slabý signál a Peter se nemůže dovolat svému kamarádovi, který má jet na odlehlou pláž s nimi. Kvůli slabému signálu přestane fungovat i navigace, Peter jede zkratkou, ale na pláž nedorazí, a tak spolu s Carlou přespí v autě. Další den si na místě rozloží stan a utáboří se. Carla se tu nudí, nelíbí se jí tu a chce jet domů. Peter si to užívá, plave ve vodě, surfuje a zastřílí si. Carla zahlédla ve vodě plavat něco velkého a dostala strach, a tak to Peter zastřelil. Manželé neuctívají přírodu – hází odpadky na zem i do moře, jezdí autem přírodou, Petr střílí po zvířatech a poseká živý strom. Zkazí se jim kuře, které chtěli sníst, a pak Petera napadne orlice, zřejmě kvůli vejci, které spadlo ze stromu, a Carla ho rozbije o strom. Vedle Carly proletí šíp a na pláži se objeví mrtvý dugong a zdá se, že se posouvá dopředu. Peter chce další den před odjezdem zkontrolovat, jestli není někde poblíž jeho kamarád, a chce jet na místo, kde viděl jiný vůz. Peter na místě objeví vůz ve vodě s mrtvou dívkou, mrtvou ženu ve stanu a muže oběšeného na stromě. Jedou zpátky sbalit si věci a chtějí odjet, ale nemohou najít svého psa. Peter s Carlou se hádají, a dokonce se poperou. Když jde Peter pejska najít, Carla mu ujede. (TV Prima)

(více)

Recenze (171)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Neházejte v lese papírky po zemi a nestřílejte po sojkách, i kdyby to byly práskačky. Příroda se vám pomstí. Třeba bludnym kořenem, jako v tomto případě. Zprvu celkem nuda. manželský pár chce restartovat svůj vztah a tak ho nenapadne nic jiného, než se vypravit na čundr. Ona není čundrovský typ. Pak už stačí pár střepů na dně moře a trocha Raidu na mravence a máte to spočítaný. Od chvíle kdy začala příroda řádit to bylo celkem slušné psycho s atmosférou, napětím, solidními herci a debilním koncem. Ale ten mi ani nevadil. odteď v lese nekouřim a žvejkačky polykam. 60% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Když už matku jó fakt nasereš, zpravidla přiletí pohlavek. Tady má ale sílu rozjetého kamionu. I kdyby stál celý film za hovno, ta úvodní titulková část je po všech stránkách (kamera, hudba, to, co je zabíráno) vynikající. Naštěstí je dobrý i film. Je docela věrnou kopií původního filmu z roku 1978 (což je dobře), který mi sice připadal jaksi syrovější, ale tenhle má zato naprosto vynikající lokace, v nichž se natáčelo a samozřejmě mnohé scény díky technickému pokroku a evidentně většímu rozpočtu, jsou lépe natočeny. Trochu mě zaskočil Jim Caviezel, nějak mi nekoliduje s tím, jak jsem na něj zvyklý z jiných (předchozích) filmů a přemýšlím, jestli to je tím, že je tak dobrý herec a dokázal skvěle vymyslet a odehrát charakter zdejší postavy, nebo jsem si celou dobu myslel, že je zajímavý herec omylem? Nevím, trošku mi tu neseděl. Ale ten nápad je pořád stejně silný, i po těch třiceti letech. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Solidní psycho a australská divočina snad ještě nikdy nebyla nasnímána lépe a tak zlověstně.Tak takový pekelný víkend si manželé Peter a Carla procházející krizí určitě nepředstavovali. Měli v plánu kempovat na pláži, nadýchat se čerstvého vzduchu a dát si pěkný relax. Člověk míní a příroda mění. Série podivných náhod, podivná a rychle pohybující se skvrna v moři tajemného původu a děsivý křik nesoucí se pustou divočinou rozhádané dvojici, jejíž manželství stihla nevěra z její strany, nijak na pohodě nepřidali. Manželé pomalu a jistě propadají šílené paranoii a z prokletého místa zdá se není úniku. Jamie Blanks chtěl mít všechno perfektně pod kontrolou, a tak se podílel na produkci, složil si hudbu, film si sestříhal a zrežíroval. Výrazně ubral na brutalitě a vsadil na tajemnou, znepokojivě dusnou až zlověstnou atmosféru. Do rolí manželů obsadil Jima Caviezela A Claudii Karvan. On nikdy nic nezkazí a na ní se pěkně dívá. Je to v podstatě film o dvou hercích, jednom psovi a se spoustou zvířátek australské fauny. Manželé zkrátka měli smůlu a podle toho asi tušíte, jak to s nimi dopadlo. A mě horor zaujal, protože Blanks prokázal, že inovativní postupy zvládá dokonale. 100% ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

C. Karvan je nádherná a zde se o tom můžeme perfektně přesvědčit. A film? Jako má to sílu, potenciál, nápad super, ale nějak to nesedlo. Příroda se pere po svém, ale aby se dva lidi, kteří spolu mají trávit víkend ve svém věku chovali jako dva pubertální idioti, to mi přišlo přehnané. Má to spoustu silných okamžiků, nejsem úplně zklamaný, to ne. ()

Desperado 

všechny recenze uživatele

Režijne v poriadku, scenáristicky neoriginálne, herecky...hmmm. Blanks dokáže pracovať so zábermi s pomocou využitia minimalistických zvukov a vyvodiť slušnú atmosféru, spektakulárnu austrálsku prírodu nám podáva sugestívne. Strach z neznáma funguje, no málo využíva prírodu ako hlavné pojítko s osudom dvoch hlavných predstaviteľov, ktorí, poviem to naostro, boli otravní až k nepríčetnosti. Aha , a ešte niečo: ďalší dôkaz, že Caviezel je síce zaujímavý typ, ale mizerný herec. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (4)

  • Eggleston Hotel, který se ve filmu objevuje, je pojmenován podle Colina Egglestona, režiséra původního snímku z roku 1978. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v národním parku Wilson v Austrálii. (Terva)
  • Film měl premiéru 9. října 2008 na Mezinárodním filmovém festivalu Sitges Fantastic. (Terva)

Reklama

Reklama