Reklama

Reklama

Čerstvý důchodce Frank Goode, který před osmi měsíci ovdověl, očekává dohodnutou návštěvu svých čtyř dospělých dětí. Frank má plicní fibrózu, celý život se dřel v továrně na telefonní kabely a dýchal zplodiny z PVC. Chtěl poskytnout dětem úspěšnou budoucnost. Jeho syn David žije v New Yorku a je úspěšným malířem, Amy pracuje na významném postu v reklamní agentuře v Chicagu, Robert je dirigentem orchestru v Denveru a Rosie divadelní tanečnicí v Las Vegas. Děti mu však postupně volají, že přijet nemůžou. Frank je zklamán a i přes varování lékaře se rozhodne vydat na cestu a postupně všechny překvapit svou návštěvou. Jeho první zastávkou je New York. David však není doma a neobjeví se ani následujícího dne. Frank pokračuje do Chicaga za Amy. Povečeří s ní a jejím manželem Jeffem a chce zůstat. Amy prohlásí, že má moc práce, Jeff odjíždí na služební cestu a vnuk Jack na tábor. Frank jede do Denveru, kde zastihne Roberta při zkoušce orchestru, Robert ale hraje na bicí. Vysvětlí otci, že se kvůli němu snažil, ale na dirigenta nebyl dost dobrý. Když se chce Frank zdržet, Robert mu řekne, že odlétá do Evropy, nemá si s ním co říct. Frank se vydává za dcerou Rosie do Las Vegas. Naplánují si večeři v restauraci, ale objeví se kamarádka s batoletem a žádá, aby jí ho Rosie pohlídala. Otec s dcerou zůstanou doma. Frank si uvědomí, že je něco v nepořádku a také mu docházejí léky. Děti dřív domů stále volaly, ale vždycky chtěly hovořit s matkou, jemu nic neříkaly. On na ně příliš tlačil. Matce se mohly svěřit. Jeho žena ho milovala, proto mu říkala o dětech jen to, co chtěl slyšet... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (441)

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak tento snímok nabitý hereckými hviezdami rozhodne nesklamal. Pritom som vzhľadom na často omieľanú sentimentalitu toho veľa nečakal. Obával som sa prvoplánovosti, umelých sentimentálnych dialógov zachádzajúcich do trápnosti a tak podobne. Našťastie sa nič z toho nepotvrdilo, síce tu sentimentálnosť je, to áno, ale je taká príjemne melancholická, krásne posmutnelá. Hlavne mi všetko prišlo reálne a úplne prirodzené. Riešia sa tu bežné problémy, ktoré sa týkajú (alebo skôr budú týkať) mnohých z nás a to bežným, prirodzeným spôsobom, pričom dialógy sú myšlienkovo bohaté a zaujímavé. Z toho dôvodu zaujme i celý príbeh, pričom na záver príde aj k nejakým emóciám. Som spokojný a milo prekvapený, De Niro tentoraz zabodoval. 80/100 ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.4/10] | me: Kómedia to teda nie (to teda nie), ale film to je dojímavý a zaujímavý. Film o rodine, dôvere, očakávaniach a sklamaniach, ktorý núti zamyslieť sa nad prístupom k životu a jeho možnosťami. De Niro je vynikajúci, presvedčivý a vlastne aj zodpovedný za celkový nádych a atmosféru filmu. Realita je často krát iná - nečakaná osamelosť, vôľa nebyť sám, túžba po naplnení detských snov, radosť a sklamania zo života detí. O tom je život tiež a práve takýto filový pohľad na vec je z času na čas prínosný. Mne sa to páčilo a hoci som tiež očakával komédiu (ani neviem prečo) neostal som ani len trošku sklamaný. 4 a pol * ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! A potom chtějte mít děti! Jedno mrtvé, druhé těhotné, ale všechny jsou "v pohodě". Tahle nějak to dopadá, když se neúspěšný člověk rozhodne si pořídit své úspěšné kopie. Řádná dávka deprese s vynikajícím De Nirem v hlavní roli. Tahle role pantátů mu celkem sedí. Troška toho sentimentu navíc určitě nebyla na škodu. Koukalo se na to všechno celkem hezky. Takový příjemný večerní snímek před spaním, který vám připomene, že nikdy není tak zle, aby nemohlo být ještě hůř. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Roberta jsem adoptoval při mém prvním setkání s ním. Měl takovou hustou bouchačku a já v ruce div ne dudlík. Jakožto starší dítě mé, byl obdivován. Skákali jsme z břehu do Neznáma a někdy si solidně namleli... Možná omámen jarním větrem či jen sentimentem, vrážím absolutorium. De Niro sebral poslední zbytky sil, kuráže, vůle a já se uchyloval k pláči. A pak - nahodilý vzpomínky na taxík, na casino, na muže bez umu k psaní a čtení, na muže určenýho k pokání. Tam někdo to bouchlo. Považoval jsem to jako rozlučku, kterou R. vystřihl na jedničku, bez patosu. Chvilku mi trvalo, než jsem přiletěl do reality, ale to bývá, když opouštíte. Neomámen, vlepím čtyřku a bye, ale za tu kuráž a chlapáctví..rád sejdu z cesty. A pohled na telefonní dráty už nikdy nebude, co býval... ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Kirk Jones .. Ještě než Robert De Niro vůbec dojel do New Yorku, musel diváka i kolemjdoucí několikrát ujistit proč a za kým jede. To bylo otravné. Dojem se průběžně, během dalších absolvovaných zastávek o něco zlepšil, ale do komediální roviny se snímek rozhodně nedostává. Drží se rodinného dramatu s příměsí sentimentu a rodičovských rozpaků nad vlastní výchovou dětí. Každopádně De Niro by si měl dát při výběru scénářů víc záležet. Výsledné filmy se už pár let potácí v rovině spíše jen průměrů a postava důchodce není zrovna ideální varianta, jak se vymanit. Jistě má ještě na víc. Vždyť i díky němu Everybody's Fine nakonec poměrně slušně dopluje do cíle, jenže zdaleka ne vše bylo tak v pohodě. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (10)

  • V skutočnosti sa v štáte New York v supermarketoch nepredáva víno. (elanius)
  • Robert De Niro byl od samého počátku Jonesovou první volbou pro obsazení role Franka Goodea. Oslovil ho už v roce 2007. (Taninaca)

Související novinky

Zlaté Globy - výsledky

Zlaté Globy - výsledky

18.01.2010

Kvalitní lidová zábava a boj za ekologii porážejí „vážné umění“ – tak by se daly shrnout výsledky hlavních kategorií Zlatých Globů. Všechny finanční kino-rekordy bořící Avatar se stal nejlepším… (více)

Robert De Niro ve Varech

Robert De Niro ve Varech

11.06.2008

Samozřejmě ne na koupelní léčbě, ale na letošním 43. Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary. Herec, režisér, producent a dvojnásobný držitel Oscara převezme na slavnostním zahájení festivalu… (více)

Reklama

Reklama