Reklama

Reklama

Mé jméno je Nikdo

  • Itálie Il mio nome è Nessuno (více)
Trailer 1

Zkušeného pistolníka Jacka Beauregarda (Henry Fonda) už nebaví být ustavičně ve střehu a dokazovat náhodným mladým puškám svou rychlost. Chce se jen sejít se svým dávno ztraceným bratrem a pak navždy odplout do vysněné Evropy. Do cesty se mu ovšem postaví vynikající střelec a vtipálek, který si říká Nikdo (Terence Hill) a má docela jiný plán ohledně Beauregardova osudu. Začíná záchranou života a končí pistolnickým soubojem dvou modrookých střelců v pravé poledne... Spaghetti western říznutý klasickou italskou komedií natočil v koprodukci Itálie, Francie a Západního Německa režisér Tonino Valerii, někdejší asistent režie u dolarové trilogie Sergia Leoneho. Jeho vliv je patrný zejména v úvodní scéně, namísto opisování jde však u Valerie spíše o poctu a dál se snímek ubírá vlastním směrem. Rozkročený mezi taškařicí nad nejznámějšími westernovými klišé a nostalgií nad mizející érou nespoutaného Divokého západu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (262)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 9/10 Děj 8/10 Hudba 10/10 Prostředí 8/10/// +parádní hudební doprovod, zajímavé postavy, obsazení, spousta zajímavých scén -řekl bych slabší příběh, o nic extra se ve filmu nejedná/// Tak to je hezký. Je to regulerní western, který začíná dramaticky a vlastně je i docela vážný, jen do něj nějak zabloudil Terence Hill a potkal se tu s Henrym Fondou, který hraje typicky westernovou postavu. Setkání a (nejen) slovní přestřelky těchto dvou herců jsou výtečné. Do toho spousta banditů a padouchů, kupy zlata a snaha udělat z jedné postavy západu věčnou legendu. Díky hudbě a občasnému odlehčenějšímu směru, kterým se film vydal je to i slušná zábava. Jen škoda, že některé komické scény jsou přehnaně dlouhé a trošku ruší a občas i mírně nudí. Nicméně i tak to byla výtečná podívaná a svým způsobem ojedinělá./// Celkem 85%/// ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Záměrem asi bylo předat viditelně štafetu ve spaggeti westernu. Jenže vznikly dva filmy, protože Fonda a Hill si každý hrajou svoje. Určité scény jsou promakané, jenže ve filmu s Fondou mě štvou groteskové zrychlovačky vypadající dost pitomě. Prostě nejde spojit fackovací komedii s vážnou horse opera. Tluče se to. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

I mistř tesař se někdy utne. Naštěstí když se utne režisér Leonova formátu, tak vznikne stále ještě dostatečně kvalitní snímek (jakkoli v něm ve výsledku neměl asi prsty zase až tak moc). Rozpačitý výsledek zapříčiňuje špatně obsazený, a zde zoufale nevýrazný, Henry Fonda. V jeho roli by to chtělo spíše někoho formátu Clinta Eastwooda. Druhým a podstatnějším problémem je nerozhodnost filmu čím chce být. Jsou tu dramatické, oddychové, čistokrevně komediální i parodické prvky, ale dohromady dvakrát moc neštymují. I když odkazy (nejen) na Sama Peckinpaha jsou vydařené. Přesto jde o dobrý western, který však funguje spíše v samostatných scénách (a těch dobrých tu nakonec není zrovna málo - již jen ta úvodní sekvence je dokonalost sama) než-li jako celek. Ovšem ke kameře a hudbě Ennia Morriconeho, byť i ta nedosahuje kvalit jeho nejlepších kompozic, nelze mít žádné výraznější námitky. Slabší čtyři *. ♫ Hodnocení OST: 4/5 ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Tady asi někdo dělal narážky na Sama Peckinpaha a jeho Divokou bandu nebo co... ale to je jedno. K filmu: štval mě místama nesmyslnej děj, buď nenavazoval nebo bylo divny chování postav. Jednou se chtěli zabít, pak né, pak chtěli zabít někoho jinyho atd. Uplně zdlouhavy nebo zbytečny nebo nevtipny byly různý scény, např. ta s chlastáním v baru (zdlouhavá), zrcadla v domě hrůzy (zbytečná), chytání ryby haluzou (nevtipná), chcaní na veřejném urinálu (chch, ale když nad tim premejšlim, tak tohle byla docela prdel). Počáteční scéna v holičství byla jediná, která mě pořádně potěšila a byla čistokrevnej Leone. Ale Terence Hill se mi prostě do Leonovejch westernů nehodí - není drsnej, ale takovej šašek a jeho komediální výstupy jedině ruší atmosféru západu. Fonda a jeho Jack Beauregard je taky postava, která se někdy chová nevim proč tak tomu, ale jako vysloužilej hrdina s brejličkama má něco do sebe. Ale to jak ho Nikdo tlačí do toho utkat se s tou bandou, to je docela trapny. Vtipně pak vyznívá nápis: "Nobody was faster on the draw". A jinak poslední záběr ala prstění prdele tomu dá korunu, nebo spíš takověj anální rozměr, chch... ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Tohle jsem viděl kdysi dávno, kdy mi ke štěstí stačilo jen to, že tam hraje Terence Hill. Mám dojem, že tehdy mě jen překvapovalo, proč tam neni také Bud Spencer. No a dnes, když vím, kdo je to Sergio Leone, Ennio Morricone, Henry Fonda, Sam Peckinpah a Jízda Valkýr, tak to najednou dává docela nový rozměr. Líně plynoucí film o namachrovaném frajírkovi (T. Hill), přičemž příběh hraje spíš až vedlejší roli... Celou první hodinu se vlastně nic neděje. Dokonce celých prvních deset minut je jen takový vtípek, který nemá žádné velké opodstatnění, ale stejně ukazuje režijní mistrovství Leoneho a Valeriiho. I dnes se na snímek koukám především jako na komedii. Je tu sice dost vážných momentů, ale spíše parodicky-vážných, než vážně-vážných. A Terence Hill, ačkoliv hrál i vážné role, působí už od pohledu komicky. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (16)

  • Děj filmu se odehrává v roce 1899. (SONY_)
  • Původně byl na post režiséra najat Michele Lupo. Měl ale řadu námitek ke scénáře, který byl již schválen distributorem. Ke změnám scénáře nakonec nedošlo, k výměně režiséra ale ano. Lupo byl nahrazen Toninem Valeriim. (Hennes)
  • Ve filmu se objevuje scéna, kdy hlavní hrdina pije whisky a následně sklenice zahazuje a střílí do nich. Tyto sklenice jsou naplněny opravdovou whisky ředěnou vodou. Terence Hill chtěl, aby tak scéna vypadala realisticky. (Diego75)

Související novinky

Reklama

Reklama