Reklama

Reklama

VOD (1)

Filmová série těžící z našich nejhlouběji ukrytých strachů přidává novou, podivuhodnou kapitolu, která přináší to, co očekáváte – ovšem velmi napínavým a neočekávaným způsobem! Podivná předtucha donutí partu přátel, aby odešli z automobilových závodů krátce před tím, než děsivá hromadná srážka vozů rozmetá auta až mezi přihlížející diváky a rozpoutá ohnivé peklo. Podvedli Smrt, ale Smrt se teprve rozjíždí.... Režisér Hadů v letadle přichází s děsivým a vynalézavým příběhem zoufalého boje, který přátelé svádí, aby oni i ostatní zůstali naživu. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (695)

InJo 

všechny recenze uživatele

Tak (pod)průměrný, jak jen může čtvrtý díl nijak zvlášť výjimečné hororové série být. Nulový děj a postavy jsou takřka samozřejmostí, jenže ony nejsou nic extra ani ty scény úmrtí (o atmosféře a napětí se nedá mluvit vlastně vůbec). Učebnicový splatterový fast food. Po černohumorné dvojce už tahle značka nemá co nabídnout, ale tak hlavně, že penízky se nadále sypou... 40 % ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to úplne priemerný teenagerský horor, ktorý je najhorším dielom tejto vydarenej série. Príbeh je samozrejme bez zmeny, mladík má vidinu nehody na automobilových pretekoch a tak aj s viacerými inými ľuďmi odíde, čo smrť opäť prinúti zasiahnuť. Spracovanie je ale pomerne rozporuplné, na jednej strane musím pochváliť, že sa tu stále niečo deje, film je príjemne svižný, čo mu vydrží po celú dobu, ale zároveň celé to pôsobí až otravne teenagersky a dojem ešte kazia aj tie neuveriteľne hlúpe predstavy pred jednotlivými úmrtiami. Scén s úmrtiami je tu dosť, ale nie som s nimi moc spokojný. Chválim dve rozsiahle scény, teda úvodné preteky a časť v obchodnom dome, ktoré sú hlavne obsahovo dobre zvládnuté, ale tie radové, kde ľudia umierajú po jednom sú nezaujímavé, bez nápadu a veľmi málo prepracované, ani jedna z nich za moc nestojí. S hereckým obsadením nie som ani trochu spokojný, až na normálneho Mykeltiho Williamsona sú všetky postavy buď otravné alebo nudné a to platí aj o hlavných hrdinoch. Réžia je úplne obyčajná a technická stránka ma moc nepotešila, hlavne tie až príliš animované krvavé scény sú rozhodne záporom. Po troch vydarených dieloch prišlo výrazné zníženie kvality. Kvôli rýchlemu tempu a dvom vydareným fázam to na priemer stačí, ale nič viac. Objektívna kvalita filmu- 46%, film sa páči mne na 52%. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

A půl. Nastavovaná, klišovitá a plytká teen scénáristická moderna nového žánru "teen horor", který však oplývá jen naprosto mizivým minimem původních hororových prvků. Pokud jste se dobrovolně rozhodli, že si toto dílo necháte ujít, tak věřte, že jste nepřišli o nic víc, než pár střev, roztrhaných končetin a perfektně vypadajících, učesaných a nalíčených "chicks". Film v podstatě s bídou drží na vcelku nápaditých a brutálních úmrtích, na něž vám bude nabídnut poměrně detailní pohled díky zvídavé kameře lačnící po krvi. Zbytek je jen úmyslně špatně nerozmíchaná kaše. Pokud má takto vypadat moderní pojetí hororu, tak by se raději měl tento aktualizovaný žánr zrušit. Přestává mít totiž s hororem cokoliv společného. Je to pošlapání a zesměšnění hororového žánru jako takového. Jakási neúcta podstaty filmového hororu, jeho vzniku a vývoje, trvajícího již jedno století:) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Tak toto už ako divák naozaj nemám zapotreby. Úbohé lanárenie peňazí od ľudí. Ako jeden z mála 3D horrorov sa tento film dostal do našich kín, a keďže išlo o prvý 3D horror v našom multikine, nemohol som si ho nechať ujsť i s vedomím, že pôjde o totálnu frašku. Vábenie okuliarov s 3D efektom však bolo také silné, že som neodolal aj pod výstrahou mnohých nízkych hodnotení a komentárov. A ja sa k nim samozrejme pridávam. Nebyť kúzel, ktoré spôsobil tretí rozmer, tak by som šiel s hodnotením na úplné dno. Dej je totiž prázdny ako hlava policajtky-blondíny. Prakticky ma nemal čím prekvapiť. Jediné, čo mi naháňalo strach a hrôzu bol scenár jednotlivých vrážd a ich originalita. A ešte to, že by snáď niekedy mohlo prísť aj pokračovanie. Táto séria totiž začína naberať úroveň série 'Saw', takže pokiaľ sa reťaz nepreruší, tak budú mať jej tvorcovia na svedomí veľa divákov. A ak sa predsa len dočkáme pokračovania, tak zostáva dúfať, že si ho David R. Ellis a James Wong prestanú pohadzovať ako horúci krumpeľ a prenechajú ho niekomu nádejnejšiemu. 30%. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné pitomé pokračování nezvratné série, které dělá všem předchozím dílům pěknou ostudu. Nevim teda, kam se poděla většina rozpočtu, ale ty příšerné digitální efekty, co tady jsou, by se nehodily ani do pětiminutové animace dělané osmiletým děckem. O hercích a charakteru postav se snad ani rozprávět nebudu, nebo se moc naštvu. Jsou hrozní(é). Tohle je naprosto stupidní díl a tu jednu hvězdu dám jen za gumpovského Mikelti Williamsona, který představuje jedinou dobrou věc na tomhle jinak odpadovém filmu. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (30)

  • Podobná udalosť s automobilovou nehodou sa stala 11. júna 1955. Došlo k veľkej havárii počas 24hodinových motoristických pretekov v Le Mans na okruhu Circuit de la Sarthe vo francúzskom Le Mans. Do davu vleteli veľké kúsky trosiek, ktoré zabili 82 divákov a francúzskeho pilota Pierra Bouillina a zranili takmer 180 ďalších. (Budisovie)
  • Když se v automyčce uvolní trubka a rozbije přední sklo, tak se zároveň s ním rozbijí i boční okýnka, do kterých ale nic neuhodilo. (Duoscop)

Související novinky

Osud znovu udeří, Freddy a Jason ne

Osud znovu udeří, Freddy a Jason ne

02.02.2011

Pokračování úspěšných hororů je téma, které z nás dostane jen nešťastný povzdech. Když jsme se konečně zbavili Saw (na jak dlouho?), je tu Paranormal Activity – na podzim očekávejte trojku. Nezvratný… (více)

Raimi a horory pro celou rodinu

Raimi a horory pro celou rodinu

05.10.2009

Podivnou novou divizi vytvořil Sam Raimi v rámci své na horory zaměřené produkční společnosti Ghost House Pictures. Pod hlavičkou Spooky Pictures prý budou vznikat „thrillery pro celou rodinu“.… (více)

Reklama

Reklama