Reklama

Reklama

VOD (1)

Filmová série těžící z našich nejhlouběji ukrytých strachů přidává novou, podivuhodnou kapitolu, která přináší to, co očekáváte – ovšem velmi napínavým a neočekávaným způsobem! Podivná předtucha donutí partu přátel, aby odešli z automobilových závodů krátce před tím, než děsivá hromadná srážka vozů rozmetá auta až mezi přihlížející diváky a rozpoutá ohnivé peklo. Podvedli Smrt, ale Smrt se teprve rozjíždí.... Režisér Hadů v letadle přichází s děsivým a vynalézavým příběhem zoufalého boje, který přátelé svádí, aby oni i ostatní zůstali naživu. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (694)

genetique 

všechny recenze uživatele

Tak toto už ako divák naozaj nemám zapotreby. Úbohé lanárenie peňazí od ľudí. Ako jeden z mála 3D horrorov sa tento film dostal do našich kín, a keďže išlo o prvý 3D horror v našom multikine, nemohol som si ho nechať ujsť i s vedomím, že pôjde o totálnu frašku. Vábenie okuliarov s 3D efektom však bolo také silné, že som neodolal aj pod výstrahou mnohých nízkych hodnotení a komentárov. A ja sa k nim samozrejme pridávam. Nebyť kúzel, ktoré spôsobil tretí rozmer, tak by som šiel s hodnotením na úplné dno. Dej je totiž prázdny ako hlava policajtky-blondíny. Prakticky ma nemal čím prekvapiť. Jediné, čo mi naháňalo strach a hrôzu bol scenár jednotlivých vrážd a ich originalita. A ešte to, že by snáď niekedy mohlo prísť aj pokračovanie. Táto séria totiž začína naberať úroveň série 'Saw', takže pokiaľ sa reťaz nepreruší, tak budú mať jej tvorcovia na svedomí veľa divákov. A ak sa predsa len dočkáme pokračovania, tak zostáva dúfať, že si ho David R. Ellis a James Wong prestanú pohadzovať ako horúci krumpeľ a prenechajú ho niekomu nádejnejšiemu. 30%. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Je libo smrt hned, nebo si ji necháte naservírovat během následujících dní? Přesně o to jde v téhle sérii, která se k dnešnímu datu dočkala už pěti dílů. Tenhle film je o tom, že každý máme na výběr. Jak už nás naučily předchozí díly, smrt nikdo z nás neoblafne, a tak jde jen o to, jestli uvěříme zvěstem proroka, který nás varuje před tragickou smrtí a rozhodneme se z místa budoucí tragédie odejít, a nebo jestli zůstaneme na místě a budeme to mít za sebou rychle a bezbolestně. Být to na mně, tak si asi raději vyberu tu bezbolestnou smrt, protože způsoby, jakými v tomto filmu umírají lidé, kteří přežili na základě varování hlavního hrdiny tragédii na závodním okruhu, nejsou ani trochu pěkné a už vůbec (tedy v některých případech) nejsou bezbolestné. Toliko vyjádření k tomu, co bych dělal, kdyby se mě to týkalo. Jako divák však musím konstatovat, že rozhodně bylo nač se dívat, a že některé způsoby smrti byly opravdu velice rafinované a neotřelé, například smrt na koupališti nebo smrt v autodílně určitě stály za to. A apokalyptická představa z nákupáku byla jedna z nejúděsnějších vizí a z nejstrašidelnějších scén, jaké jsem kdy v hororech viděl. Zkrátka tohle byla nadprůměrná jízda, která si lepší tři hvězdy rozhodně zaslouží. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

První polovina poměrně funguje. Divák toho s ohledem na klesající kvalitu přibývajících pokračování vlastně ani moc neočekává. Smrt si pro hrdiny přichází v relativně realistickém provedení, některá jsou dokonce skvostná (hlavně napínavé očekávání při návštěvě kadeřníka). Pravidla žánru se neporušují, což je dobře, opět ale šustěním papíru trpí hlavně druhá polovina. Přesto rozpočet je velkorysý, některé momenty mají skutečně švih a nápad, ostatně rozumná je celá délka filmu. To je ale asi tak všechno.. Každý díl měl něco, jednička i dvojka nabídly za málo peněz hodně muziky, po technické i dějové stránce šlo o rafinované jednohubky, spotřební trojka pak z pochopitelných důvodů těšila nejmíň. Čtyřce už hodně ubírá nesmyslná vata (kupříkladu hodně laciná zpověď černocha, varovné vidiny hlavního hrdiny) mezi jednotlivými úmrtími a také to, co předchozím dílům nechybělo. Nadpřirozený řetěz nejrůznějších náhod byl totiž alespoň trochu „uvěřitelný“, jenže tady se samy pohybují tuby gelu v kadeřnictví a postavy jednoduše naklušou někam, kde to pak už jen pohodlně schytají. Právě na postavy se tu kašle asi nejvíc, nikdo je neřeší a banda tuctových mladíků a mladic toho moc svým „herectvím“ nebo nedej bože „charismatem“ nezachrání. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné pitomé pokračování nezvratné série, které dělá všem předchozím dílům pěknou ostudu. Nevim teda, kam se poděla většina rozpočtu, ale ty příšerné digitální efekty, co tady jsou, by se nehodily ani do pětiminutové animace dělané osmiletým děckem. O hercích a charakteru postav se snad ani rozprávět nebudu, nebo se moc naštvu. Jsou hrozní(é). Tohle je naprosto stupidní díl a tu jednu hvězdu dám jen za gumpovského Mikelti Williamsona, který představuje jedinou dobrou věc na tomhle jinak odpadovém filmu. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

A půl. Nastavovaná, klišovitá a plytká teen scénáristická moderna nového žánru "teen horor", který však oplývá jen naprosto mizivým minimem původních hororových prvků. Pokud jste se dobrovolně rozhodli, že si toto dílo necháte ujít, tak věřte, že jste nepřišli o nic víc, než pár střev, roztrhaných končetin a perfektně vypadajících, učesaných a nalíčených "chicks". Film v podstatě s bídou drží na vcelku nápaditých a brutálních úmrtích, na něž vám bude nabídnut poměrně detailní pohled díky zvídavé kameře lačnící po krvi. Zbytek je jen úmyslně špatně nerozmíchaná kaše. Pokud má takto vypadat moderní pojetí hororu, tak by se raději měl tento aktualizovaný žánr zrušit. Přestává mít totiž s hororem cokoliv společného. Je to pošlapání a zesměšnění hororového žánru jako takového. Jakási neúcta podstaty filmového hororu, jeho vzniku a vývoje, trvajícího již jedno století:) ()

Galerie (27)

Zajímavosti (30)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 27. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Prvý film série, ktorý obsahuje sexuálnu scénu. (ČSFD)

Související novinky

Osud znovu udeří, Freddy a Jason ne

Osud znovu udeří, Freddy a Jason ne

02.02.2011

Pokračování úspěšných hororů je téma, které z nás dostane jen nešťastný povzdech. Když jsme se konečně zbavili Saw (na jak dlouho?), je tu Paranormal Activity – na podzim očekávejte trojku. Nezvratný… (více)

Raimi a horory pro celou rodinu

Raimi a horory pro celou rodinu

05.10.2009

Podivnou novou divizi vytvořil Sam Raimi v rámci své na horory zaměřené produkční společnosti Ghost House Pictures. Pod hlavičkou Spooky Pictures prý budou vznikat „thrillery pro celou rodinu“.… (více)

Reklama

Reklama