Reklama

Reklama

Režisér Gus Van Sant a Sean Penn oživili příběh člověka, který je do dnešní doby považován za jednoho z největších mučedníků americké historie. Za svou sexuální orientaci zaplatil tím nejcennějším, co člověk má - životem. Když byl v roce 1978 na Harveyho Milka spáchán atentát, svět ztratil jednoho z nejcharizmatičtějších vůdců a hlas spravedlnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (553)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Průměrně natočený životopisný film s pěknou dobovou stylizací a velmi černobíle napsanými postavami. Nicméně výborní herci v čele s Seanem Pennem vytahují Milk do nadprůměru a vůbec celý film mě zase o kousek víc přesvědčil o tom, že USA je jedna z těch nejpuritánštějších a nejkonzervativnějších zemí vyspělého světa. ()

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $31,841,299Tržby Celosvetovo $54,501,383Tržby za predaj DVD v USA $10,824,453 //počet predaných kusov 615,299║ Neskutočná na každom kroku presladčene usmievajúca sa umelina. Horšie podaný film som si ani nemohol predstaviť, dej absolútne žiadny, pútavosť nulová, uchechtané herecké výkony a Sean Penn z Oscarom za to že sa tváril celý čas ako najšťastnejší prihriaty človek na svete tak to teda nemusím. Tento film je teda riadny priestrel a len mi potvrdzuje aké prkotinky dokážu Akademikov zaujať. Bonus k všetkému je nominácia na Oscara pre Josha Brolina??? ako že je to dobrý herec ale tu ho ako nominovali za tých pár hluchých minút čo sa tu popremával, fakt sila. /10%/ ()

Reklama

Ant 

všechny recenze uživatele

Gus Van Sant a jeho oblíbené téma. Seznam herců je oslňující, ale nějaké úznání si zaslouží akorát Franco, protože ostatní přehrávají tak, až to není hezké. Na to jak je to ožehavé a pro film vděčné téma, mi tady chyběly silnější scény, které by podpořily ty velká slova, která Milk co chvíli vykřikuje do davu. Nudný film bez špetky originálnosti, který se snaží vzbudit pocit, že v něm jde o víc, než jen o pár duchaplných myšlenek, které se mi tam podařilo objevit. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ďalší životopisný útok na pozlátené sošky. Téma, výber hercov, všetko stávka na istotu a tutovka, ktorá vyšla. Zas a znova. Všetko je to tak vykalkulované a očividné, že to až smrdí prúserom, ale Gus Van Sant držal režisérske opraty pevne vo svojich rukách. Poctivá dráma, ktorá ešte stále v mnohých radoch vyvoláva senzáciu, pre mňa len priemerný film, ktorého kvalitu pozdvihol hlavne výkon hlavných predstaviteľov a miestami aj silná dramatizácia niektorých scén. záver ma však nechal chladným. 80%. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Takže homosexualitu neuznávám, ale zato Penna jo a musím říct e i přes ne moje oblíbené téma, a film o hlavním protestantovy proti gayum, jsem nechtěl ani vidět, ale tak jsem se jednou přemluvil a světe div se.... Líbilo se mi to, i když jsem chtěl dát jen 3* ale prostě Penn je borec. A Sant je zručnej filmař. Ale taky je pravda že bych se na film znova už nepodíval. Zvláštní film. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (25)

  • Během natáčení scény v Castro Camera někteří z herců tvrdili, že viděli muže, který přišel a posadil se na gauč. Po natočení scény jej údajně nikdo nespatřil a říkalo se, že to bych duch samotného Harveyho Milka. (HellFire)
  • Tisíce lidí souhlasilo s účastí na filmu. Zdarma. (HellFire)

Související novinky

Přidáte se k bojkotu Enderovy hry?

Přidáte se k bojkotu Enderovy hry?

16.07.2013

Nákladná adaptace slavného a mnoha žánrovými cenami ověnčeného sci-fi románu, kterou pro studio Lionsgate natočil Gavin Hood, má problém. Jeho jméno je Orson Scott Card. Ten, kromě toho, že je… (více)

Eastwood a počátky FBI

Eastwood a počátky FBI

13.03.2010

Na úvod si dejme obvyklé: Clint Eastwood je nezastavitelný. Zatímco na Oscarech se díky hereckým nominacím mluvilo ještě o jeho Neporaženém, Clint mezitím dokončil další film (nadpřirozený thriller… (více)

Reklama

Reklama