Reklama

Reklama

Dolanův cadillac

  • Velká Británie Dolan's Cadillac (více)

Robinson ztratil ženu svého života, Elizabeth, která měla svědčit proti jednomu z největších zločinců Jimmymu Dolanovi. Než došlo k soudu, zahynula záhadně při „nehodě“. Zoufalý Robinson chce za každou cenu spravedlnost, a když selžou všechny legální prostředky, bere pomstu do svých rukou. Dolan jezdí ve svém cadillacu po dálnici a právě tu si zvolil Robinson jako místo odplaty… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (81)

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Pevně věřím, že tato vynikající Kingova povídka (pro mě určitě jedna z jeho dvaceti, možná deseti nejlepších) se dá natočit tak, aby za sebou nechala Shawshank i Zelenou míli. Nebo se jim přinejmenším vyrovnala. Tady se to sice zdaleka nepovedlo, ale trochu mi uniká, proč to byla pro tolik lidí taková nuda. Já se nenudil ani v nejmenším, spíš naopak. Adaptacím Kingových děl obvykle velice prospívá, když se odchylují od svých předloh (Shining, Carrie). U Dolanova cadillaku se takový postup opět nabízí. Nelze se tedy divit, že ho Beesley alespoň zčásti využil. Ovšem já už od roku 2004, kdy jsem si tuto poctu dvěma horrorovým klasikům najednou (Poeovi a Bradburymu) poprvé přečetl, nosím v hlavě vlastní vizi té nejlepší možné adaptace. Od této se liší diametrálně. Přesto (nebo právě proto?) Beesleymu nadávat nebudu. Neodvedl zas tak špatnou práci. Dle hodnocení a komentářů jsem čekal daleko větší průšvih. Jsem jenom zvědav, zda se někdy v budoucnu najde hlava, která obrovský potenciál této povídky zužitkuje náležitě. Chce to mnohem víc peněz a mnohem víc citu. Bruce Springsteena, partu dělňasů na dálnici, a mezi nimi jednoho, který bude pro diváka velmi dlouho stejnou záhadou, jako pro své spolupracovníky. Každodenní dřina, výrazné chlapské charaktery, slunce nad hlavou, střípky epizodických zážitků... a jedno velké tajemství, které bude odhaleno teprve tehdy, až přijde ta pravá chvíle. To by byl film! ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Můj sklerotický asimozek ohledně Kingovy předlohy zprostředkovává matnou informaci, že jsem z povídky zrovna nepištěla nadšením, ale číst se to bez problémů dalo. Ráda bych řekla, že mám z filmu alespoň podobné dojmy... to bych ovšem strašně kecala. Tady nějak selhalo tempo vyprávění, které se vleklo jak důchodkyně na cestě domů z Kauflandu. Casting se taky úplně nepovedl - Wes Bentley může se svým nehybným, podmračeným obličejem hrát podivíny nebo psychopaty, roli zlomeného manžela na cestě za pomstou jsem mu věřila asi jako vítězství lenochoda na chrtích dostizích. Slater se svého padoucha zhostil s až divadelním přehráváním, jeho slizký gangster, zlý pro zlo samotné, neměl nic společného s realitou. Po týdnu od shlédnutí mizí "Dolanův cadillac" zvolna z mé paměti - a tak je to spravne, tak to ma byt! K povídce se v budoucnu pravděpodobně vrátím, k filmu asi jen omylem. 44% ()

Reklama

mala_kea 

všechny recenze uživatele

Ano, opět thriller a opět VB. Ta na to má prostě buňky. Jeff Beesley konečně přihodil do kotle něco, co pořádně zamíchalo světovou kinematografií. Kdo čeká, nudnou a klasickou hru na kočku a na myš, tak má částečně pravdu, ale rozhodně s takovýmto nasazením herců. Kdo čeká hektolitry krve nebo drastické přestřelky a závody aut, je také ,vedle. Čeká ho velmi nenápadný, nicméně velmi povedený thriller bez zbytečných dějových zvratů, ale hlavně, bez patetického konce ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Christian Slater /Jmeno Ruze, Pravdiva Romance/ mi nikdy extra nevadil, ale ak bude dalej tocit taketo koniny, velmi rychlo sa to zmeni. Fyzika tu dostava kvalitne cez papulu /auto musi ist istou maximalnou rychlostou, aby spadlo do jamy a nepreletelo ju .... LOL. Uprostred filmu sa dohromady nic nedeje a divak zacne podozrivo casto zivat od nudy. Koniec je uz trochu lepsi, ale reziser Jeff Beesley /toto bol moj prvy film s nim/ mi urcite este dlho nic hovorit nebude. Bol som rad, ked sa film skoncil : 5 % ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Geniální Kingova povídka o jedné nemilosrdné a velmi originální pomstě, převedena do moderního, digitálního kabátku. Příliš se mi tato soudobá inovace nezalíbila, pro mě tím jakoby ztratila cosi ze svého "retra". Děj se odehrává v aktuálních letech a chybí mu Kingovská "zaprášenost". Slater byl jako krutý mafián dostatečně přesvědčivý. Wes Bentley jako slušný, vyrovnaný občan, jež za svým klidným zevnějškem skrývá touhu po odplatě, ve mě vyvolal rozporuplné dojmy. Kterak se snaží v mimice svého obličeje zápasit se strachem, touhou po odplatě a odvahou, mi místy přišlo až křečovité a spíše k pousmání. Celkové zpracování zapadá do průměru. Závěrečná scéna s mobilní konverzací mi přišla z hlediska vzniku povídky poněkud nejapná:) ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Film se natáčel od května do června 2008 v Kanadě (Moose Jaw a Regina) a USA (Las Vegas). (GASTON73)

Reklama

Reklama