Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1949 a milovnice jídla Julia Childová se stěhuje se svým manželem do Paříže. Být ženou v domácnosti ji však nebaví, a tak se začne věnovat své zálibě, vaření. Anglicky psané kuchařky v Paříži nenajde, a tak se pouští do studia starých francouzských kuchařských knih. O více jak deset let později vychází její kuchařka a Julia Childová se stává celebritou v kulinárním světě. New York 2002. Třicetiletá začínající spisovatelka Julie Powellová, která zrovna pracuje na městském úřadě a pomáhá rodinám postiženým newyorskou tragédií, se jednoho dne rozhodne, že během roku uvaří všech 524 receptů z klasické kuchařky paní Childové. A o svém projektu se rozhodne psát blog. Ten je po těžkých začátcích úspěšnější a úspěšnější. Chodit do práce a k tomu vařit tolik jídel je však obtížné. Julie je svým projektem čím dál více posedlá, nemluví a nepřemýšlí o ničem jiném, ve volném čase jen vaří. Přestává si rozumět s manželem a ten ji nakonec opouští. Je jen na Julii, aby urovnala jejich vztah a dotáhla svůj blog do úspěšného konce. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (387)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem si filmu příliš nevšímal, ale během chvíle mě dokázal okamžitě zaujmout. Příjemná komedie o tom, když nevíte, co se životem, a tak si ho osladíte jedním dobře vyvedeným nápadem, odehrávajícím se po jeden dlouhý a nesmírně odvážný rok. Plus má tenhle film, pro mě, jeden velký bonus a to ten, že je v něm žrádla, že by se tím nacpala celá tanková divize a to se mně moc líbí. ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele

I kuchařka může být evidentně námětem na film :) Mě tento příjemný snímek velice mile překvapil - jednak skvělým obsazením, ale hlavně konceptem - vzít dvě knihy (u nichž platí, že ta první bez druhé stát může, ale druhá bez první ne), které jsou navíc (i přes ty všechny podobnosti) velice odlišné, smíchat je a stvořit z toho takto povedený a jednolitý film... tomu říkám husarský kousek. Já jsem se skvěle bavil a i když musím přiznat, že nejde o nic vyloženě světoborného, je to prostě dobrá podívaná, kterou mohu (nejen kuchařkám) doporučit. ()

Reklama

HellFire 

všechny recenze uživatele

Čím to, že se Meryl Streep objevuje už jen v praštěných podřadných komediích? Kde je ta doba, kdy platila za hvězdu nejvyššího kalibru, které náležely hlavní role v těch nejlepších filmech? Nebaví mě sledovat Meryl "oh jak já zbožňuji Francii" s podivným akcentem, jak běhá po trzích a nakupuje přísady na vaření. No a nominace na Oscara? Ta už je spíše povinností, ale upřímně, Meryl nemá šanci vyhrát. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Vskutku docela dobrý film. Příběhy dvou žen v jiných časových sférách, ale s podobným životem a možná i cílem, smyslem. A oba tyto paralelní světy jsou propojeny velmi dobře. Nepřišlo mi to nějak násilně skloubené a to se mi líbilo...že vše plynulo jak po másle. Máslo...dalo by se říct, že to byla asi hlavní ingredience tohoto filmu. Herecké výkony byly skvělé...ale musím přiznat, že Meryl Streep mám radši v jiných rolích, než v této. Ona svůj výkon předvedla jako vždy prvotřídně, ale přiznejme si to, ta role jí nesedla. Za to pro Amy Adams ta její byla jako stvořená. 3 a půl hvězdičky za film plus ta půlka za ty úžasné pokrmy, při kterých se mi sbíhaly sliny :P ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ďalší snímok z kategórie pozitívnych filmov a príjemného filmového posedenia. Obe herečky to zahrali výborne, v ich podaní dosiahlo kulinárstvo úplne iný rozmer. Hlavne si treba pamätať, že keď to človeka baví tak to potom aj inak chutí. Okrem toho treba k tomu ešte aj chápajúceho a milujúceho muža. 75/100 ()

Galerie (41)

Zajímavosti (22)

  • Meryl Streep přibrala během natáčení 7 kilo. (Ernia)
  • Film zajímavým způsobem adaptuje a kombinuje dvoje slavné paměti: Julie & Julia od Julie Powell a My Life in France od Julie Child s Alexem Prud'hommem. My Life in France popisuje léta, která Child strávila v poválečné Paříži jakožto manželka zaměstnance ministerstva zahraničních věcí Paula Childa, kdy byla schopna proměnit svou vášeň pro francouzskou kuchyni v plnohodnotné poslání ve snaze rozšířit ji do amerických domovů. Poté, co se stala první Američankou, která vystudovala slavnou kuchařskou školu Cordon Bleu, popularizovala francouzskou kuchyni v Americe spoluautorstvím kuchařské knihy Mastering the Art of French Cooking. Popularita této kuchařky zahájila její kariéru televizní kuchařky, díky které se proslavila po celé Americe. Child se ze všech sil více než kdokoliv jiný snažila odradit Američany od konzumace konzervovaného a mraženého jídla a polotovarů a prosazovala přípravu čerstvých a chutných jídel. (Martin00x)
  • Meryl Streep musela po celou dobu natáčení nosit vysoké podpatky, aby se svou výškou alespoň trochu přiblížila Julie Child, která měří téměř 2 metry. (Ernia)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno