Reklama

Reklama

Sim Salabim

  • USA Presto
Krátkometrážní / Animovaný / Komedie / Fantasy
USA, 2008, 5 min

Důstojnost. Vyrovnanost. Záhadnost. Nic jiného ani od skvělého jevištního kouzelníka Presta žijícího na přelomu století neočekáváme. Když ale Presto už poněkolikáté zapomene nakrmit svého králíčka z klobouku, začnou se dít vskutku velmi zábavné, záludné, ale i nebezpečné věci, které by nikdo nečekal! Sledujte čím dál vyhrocenější rošťárny úžasného Presta, jeho králíka Aleca, a staňte se svědky toho, co se stane na jevišti, když ego kouzelnické hvězdy vyprovokuje jeho zanedbávaného parťáka k důmyslné pomstě. (HBO Europe)

(více)

Recenze (253)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Mám rád animované grotesky a tohle je jedna z nich. Je to snímeček, který těží z jednoho skvělého nápadu. A naprosto to stačí. To, že je stopáž na ten jeden nápad přece jen docela dlouhá, to je jedna věc, ale jednotlivé eskapády, kterých jste zde svědky, vám jasně dají najevo, že tohle točil někdo, kdo má fantazii, a kdo se dokázal poprat s tím, že dělá film od Pixaru. Výborné, s nápadem, jen trochu přetažené a místy možná i trochu obyčejné. Nepřítomnost mluvení je ale rozhodně plusem. Odkazuje to na krásu klasických němých grotesek. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Z dielne Pixar asi najzábavnejší krátkometrážny film čo som videl, kúzelníkov mám od filmu Dokonalý trik čoraz radšej, aj keď tento príbeh bol stvorený len čisto pre zábavu, má veľa čo ponúknuť, vrátane prvotriednej animácie. Kúzelník vs králik veru zabavili a moc. /95%/ __Tento krátkometrážny film "Presto" sa dá vzhliadnúť na DVD disku k rozprávke WALL-e. ()

Reklama

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Vtipné, skvěle vypointované, pixarovsky roztomilé, z hlediska plynutí děje snad ale možná až příliš monotónní (jakmile se odhalí princip, veškerá originalita se vyčerpá - na druhou stanu, je to pořád groteska, kde si lidé občas vystačí deset minut i s obyčejným dortem). Každopádně, kdo hrál Portal nebo jeho 2d flashový remake, ten bude v sedmém nebi. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Simsalabim a je tu pětiminutový animák, který jsem stahoval 10 minut. Ano je to tak. Chtěl jsem si tento "film" vychutnat na celém monitoru a tak jsem vygooglil 70 Mb soubor. Příběh je vskutku nápaditý. Tvrdohlavý králík, který nechce vystoupit v kouzelnickém představení do té doby, než dostane svoji vytouženou mrkev. Mimika postav mě doslova srazila do kolen. Souhlasím s ostatními, že je zde animace jako v Ratatouille. Pixaři zase jako vždy zaváleli. Prostě skoro dokonalý kraťas, kterému dávám čtyři hvězdy. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jako Bugs Bunny, hlavně díl s názvem "Case of the Missing Hare"... Ale jinak je to vtipné s velmi dobrou animací, prostě filmeček, který mi připomněl, jak jsem měl rád animované příběhy, kde si hlavní postavy dělají naschvály. No a měl mu tu mrkev prostě dát! Za mě velmi dobré - 8,5/10 ()

Galerie (4)

Zajímavosti (5)

  • Postavičky Statler a Waldorf z filmu The Muppets (2011) sa objavia na jednom z balkónov. Rovnako si je možné všimnúť jedného z čašníkov z filmu Ratatouille (2007). Je členom kapely aká začne hrať, po tom čo Presto dostane elektrický šok. (LuiCJ)
  • Celé jméno kouzelníka - Presto DiGiotagione - je narážka na slovo "eskamotér," což znamená také kejklíř (kouzelník). Jméno králíka - Alec Azam - je narážkou na magické slovo "alakazam." (HellFire)

Reklama

Reklama