Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Fantasy

Oblíbené filmy (10)

Avatar

Avatar (2009)

O Avataru se musím rozepsat. Prvních 20 minut to pro mě byl takový průměrný film, ale to asi jenom proto, že mi všechno na půl hodiny dopředu extrazhnusil trailer na rádobykomedii "Hercules 3D". Potom se to rozjelo tak, že se mi Avatar vyhoupl na 1. příčku v nejlepších filmech všech dob. Šel jsem na 3D, ale ani jsem nemusel, protože to ty efekty nepotřebovalo. Tak nádhernou grafiku jsem ještě neviděl!!! Nehledě na to, že animace naprosto NEŠLA rozeznat od natočeného. Jedny z nejlepších hereckých výkonů, jaké jsem kdy viděl. Vynikající kamera, střih, scénář... atd., atd. A nakonec naprosto skvělá, vynikající HUDBA!!! Ještě víc, než africké rytmy bubnů a chorály se mi líbila hudba ostatní (a to je u mě, příznivce tvrdé dance music dost dobré!)! Avatar je první film v mém životě, do kterého jsem se naprosto vžil. To se mi ještě nikdy nestalo! Už se těším, až si to dám znova! A potom (snad) na dvojku...!!! A nakonec: režisér James Cameron je prostě borec. Nejsem příznivce romantických filmů (vlastně skoro odpůrce!), ale jeho Titanic je prostě dobrý. A v Avataru překonal sám sebe teda o dost hodně!

Stopařův průvodce po Galaxii

Stopařův průvodce po Galaxii (2005)

Někomu se takový druh humoru nemusí líbit, ale já ho přímo miluju. Kniha je sice o hodně lepší, ale tenhle film je vlastně úplně jiný, než kniha. Plno částí příběhu z knihy ve filmu chybí a plno částí filmu je přidáno z dalších dílů knihy (Restaurace na konci Vesmíru) anebo jsou úplně vymyšleny (např. únos Trillian na Vogsféru). Tohle je vlastně úplně jiný příběh, než kniha. Takže pokud se vám nelíbila kniha, možná se vám bude líbit film, protože je skoro úplně jiný.

Asterix a Obelix: Mise Kleopatra

Asterix a Obelix: Mise Kleopatra (2002)

Lepší ulítlina se jen tak nenajde. Alaina Chabata je na tomto filmu výborně poznat. Je to sice strašná blbost, ale dobrá blbost. Film, u kterého bych se smál skoro u každé věty, se opravdu jen tak nenajde. Hlavně u těch naprosto nesmyslných (např. Tohle by se v menhiru nikdy nestalo. nebo Rupis. Tak se jmenuje. Rupis. Jako Rupis Klobásis.). A myslím, že chválu si na tomhle filmu zaslouží taky výborný český dabing.

RRRrrrr !!!

RRRrrrr !!! (2004)

Další skvělý film od Alaina Chabata, ve kterém hraje skvělý Gérard Depardieu. Tento film obsahuje nesmrtelné hlášky a kdo ho neviděl, ten se na něho musí hned rychle podívat, protože "Začíná noc!" ("Drž hubu!")

A teď něco úplně jiného

A teď něco úplně jiného (1971)

Co k tomuhle říct? Když do jednoho filmu narvete nejlepší skeče ze seriálu Monty Python's Flying Circus (možná chyběly jenom Ministry of Silly Walk a Spam), nemůže vzniknout nic jiného než výborný film! Výborné spojovací animace, výborný začátek (How Not to Be Seen, A Man With a Tape Recorder Up His Nose a Dirty Hungarian Phrasebook), výborný konec (Upper Class Twit of the Year) a výborná hlavní hláška: And Now for Something Completely Different.