Reklama

Reklama

Je rok 1595. Bratři Knut a Erik kdysi dávno nepomohli jedné dívce a tím ji vystavili jisté smrti. Součástí jejich práce pro vládu je i cesta do místa pustých bahenních terénů. Duch dívenky se ale vrací, aby se na mužích pomstil. Utíkajíce před zjevením, narazí na bezejmennou vesnici. Následně pak v sauně, podle finských pověr, mají naději, že smyjí hřích a zlomí tak prokletí z minulosti... (LIVINGDEAD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (177)

Helo 

všechny recenze uživatele

To jsem nepochopil. Ošem nemění to nic na tom, že je to opravdu dobře natočené. A přesto, že je na vizuálu znát, že to skutečně pochází od finsko-českých tvůrců, na kvalitě to filmu nijak neubírá. Naopak, film se soustřeďuje hlavně na psychiku a dialogy mezi dvěma bratry. Najde se i pár lekaček. Ale co stojí za zmínku je opravdu podařená atmosféra vesničky uprostřed bažin. Podobnou atmosféru jsem naposled zažil, když jsem hrál Zaklínače 1. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Kvalitní hutná atmosféra a zajímavý prostředí prostě nemůže plně zachránit ten fakt, že se tady děje absolutní hovno a že hororový prvky si film nechal v podstatě až na samotnej závěr. Ale jelikož se na tom podíleli v posledních letech absolutně antihororový češi, tak to zas tak špatný nebylo a mělo to docela slušnej mrazivej nádech ()

Reklama

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

PROBOHA, čím se Češi v tomto filmu přičinili? Tím, že zde hráli nějací neznámí Češi? Dalo se čekat, že pokud film bude mít něco společného s ČR, tak bude stát za hovno. A potvrdilo se to! To byl "SHIT". Na Saunu jsem se díval s třemi přestávkami - to se prostě nedalo vstřebat! NUDA, NUDA, NUDA a ke všemu odporné herecké obsazení...... a s horrorem to nemělo nic společného! To byl jakýsi pomatený rádoby historický film........ HRŮZA! ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, podivné, seversky typicky pochmurné, atmosferické a chladné. Námět o pomstě ducha ztrápené dívky, pronásledujíc celou výpravu mrazivou pustinou, se mi zdál být od začátku jasným a typickým hororovým prvkem. Jenže po uplynutí úvodní části děje, po níž následuje obydlení malé osady, se začne děj jaksi neuchopitelně, mysticky zamotávat a věci z počátku jednoduché a očekávané, se začnou rozrůstat a nabývat poněkud jiných sfér. Saunu nepovažuji za čistokrevný horor... nebo vlastně ani sama doteď nevím, jak bych ji měla popsat. Přišla mi jakoby nějaký duchovně, psychologicky a mysticky propojený celek s kořeny v severských legendách, sahající až kamsi do lidského podvědomí a k jeho samotnému bytí. Zpracováním je snímek podobně laděný jako Trierův Antikrist, a ještě s mlčenlivou psychologickou příchutí a osamoceností Bergmannových děl. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Niekomu by mohli vadiť tie artové presahy. Keď ale na to pristúpite, filmu nie je v podstate čo vytknúť. Atmosféra absolútne dokonalá a po hororovej stránke je to tiež v poriadku, mimo to režisér načrtne niekoľko filozofických otázok a kto chce, môže v tom vidieť podobnosť napríklad aj s takou Vesmírnou odyseou. Samotná sauna je potom magické a strašidelné miesto a záver je zase pekne hororový, takže objektívne sú tie štyri hviezdy možno aj málo. Mne zo začiatku trošku vadilo tempo - možno preto, že som nevedel, na čo sa vlastne idem pozerať, ale to je asi moja chyba. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Exteriéry filmu byly natáčeny v Praze - Řeporyjích, ve středověkém skanzenu Řepora. (Kolyas)
  • Slovo ''Poika'' ve finštině znamená chlapec, ve skutečnosti postavu ''Poiky'' hrála herečka Sonja Petäjäjärvi. (MadBigMax)

Reklama

Reklama