Reklama

Reklama

Britt Reid je synem Jamese Reida, vydavatele novin Los Angeles Daily Sentinel. James jednoho dne zemře na alergickou reakci na včelí bodnutí. Po Jamesově pohřbu se Britt seznámí s mužem jménem Kato, což byl Jamesův zaměstnanec, automechanik a přítel, který ovládá bojové umění a učiní z něj svého asistenta. Britt a Kato se rychle stanou nejlepšími přáteli a společně se opijí. Oba se shodnou, že Jamese nenáviděli. Navštíví hřbitov, aby usekli hlavu Jamesově pamětní soše. To také udělají. Britt vidí, jak nějací zloději přepadnou muže se ženou. Když se je pokusí zastavit, zmlátí ho. Naštěstí ho Kato zahlédne a pomůže mu. Britt přesvědčí Kata, aby se z nich stali superhrdinové, kteří budou chránit město před zločinem. Britt si začne říkat Zelený sršeň. V boji se zločinem jim zdatně pomáhá i nově najatá sekretářka Lenore. Kato sestrojí auto vybavené několika kulomety a dalšími zbraněmi. Obrněnému autu začnou říkat Černá kráska a bojují s ním proti všem zločincům... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (1 060)

kinej 

všechny recenze uživatele

Seth Rogen je sice sympaťák, ale té jeho image zastydlého puberťáka už začínám být lehce přesycen. Přeci jen by to chtělo už nějaký jiný herecký výkon, než věčně dělat odstíny sama sebe. Sršňě se napsal sám a tak je film jeho osobitostí a humorem prodchnut. A je na každém, jak moc mu to sedne. Mě zatím ano, ale se sestupnou tendencí. Je pravda, že několik scén je ve filmu opravdu vtipných, třeba hned minirole Jamese Franca a pak hlavně sobě na tělo napsané proslovy v redakci novin, které by nikdo neuměl zahrát tak jako Rogen. Ale tyto pasáže jsou jediné, co film mírně vyzdvihuje. Akce jsou velice průměrné a svou osobitost si tentokrát režisér Gondry nechal bohužel pro sebe. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

NA SVĚTĚ NENÍ ŽÁDNÁ SPRAVEDLNOST. CO KDYBY JSME SI SAMI ZAJELI ZJEDNAT SVOJI SPRAVEDLNOST?...../// Jak se stát superhrdinou, když umím hovno? Stačí znát někoho, kdo umí všechno. Jestli čekáte chlápka v hmyzím oblečku, asi budete zklamáni. Stejně tak tu nebyl žádnej odvaz jako v Kick Ass, přítulnej příběh jako v Pavoukovi a to už vůbec nemluvím o Netopýrovi (myslím komiks prasáci!). Tohle je divnej film, kterej sice nenudí, ale že bych kvůli němu toužil po žihadlu..... Sršeň jako parodie? Vzhledem k tomu, že jediný emoce vzbuzuje idiotský chování Britta, což je spíš dost smutný a že vůbec nevím co o tý hovadině, pro kterou jsou 4* moc a 3* málo napsat, tak si všechny neznámé dosaďte sami. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zdědil jsem novinový impérium a Číňana. 2.) Chci vidět syna tý žlutý opice od komisaře Clousea. 3.) Rád se dívám na dvojici, kde jeden je génius a druhej idiot. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE *** NAPĚTÍ ne ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Scenár: Seth Rogen, Evan Goldberg | Hudba: James Newton Howard | Produkcia: Neal H. Moritz | Distribúcia: Columbia Pictures | Štúdio: Original Film | Rozpočet: 120 miliónov $ | Tržba: 228,306,168 $ | Výborná odviazaná zábava s efektom "pusť mi moje vlasy". Superschopnosti, nevysvetliteľné situácie - žiadne z nich nedostávajú vo filme vysvetlenie - a to je ten faktor, prečo vie zelený sršeň baviť - nehrá sa na viac, než čím je: lacnou zábavou na unavené večery s nízkofrekvenčným stavom mozgu. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Gondryho sršní snímek s vypasenou vizáží má návyky včely - jednou píchne a chcípne.. Zatímco mediální magnát tatínek byl "a bit of dick", jeho nesympatický milionářský synek je to samé, ale "huge" a já si jen celou dobu přál, aby na něho překvapivě nevýrazný Herr Waltz vylil ze svého domíchávače dvě tuny Biolitu.. V rámci žánru jsem ochoten přimhouřit oko nad tím, že by postava Seth Neerotogena byla dávno v důchodu, než by nevěrný sidekick (tchajwanský DiCaprio?) vyrobil všechna ta udělátka, že jsem dostal alergii na frázi "Let´s roll!" a že C.Diaz vypadala poněkud vyžile a to až tak, že by bez make-upu mohla strašit děti na skautské stezce odvahy, ale co neodpustím je to, že ač hravý a nápady hýřící, nedokázal Gondry najít potřebnou rovnováhu mezi komičnem a dramatem a naservíroval, i díky sebestřednému scénáři hlavního představitele, lehce zapomenutelný komiksový dýchánek s marnou snahou o jakousi stylovost. Jinak jako od přírody starostlivý člověk začínám mít obavy, aby si nějaký poblázněný mládežník pod vlivem filmů jako Kick-Ass, Hanna, či Green Hornet nespíchl na maminčiném šicím stroji přiléhavý kostým a se Zorrovou škraboškou nevběhl šířit dobro a spravedlnost do bytu dealera pervitinu ze sousedství. Do pár vteřin by jeho nerozvážný mozek mohla navštívit baseballová pálka a nebo přímo "Full Metal Jacket" (tím teď nemyslím ten Stanleyho film) a ani by mu dotyčným orgánem nestačila projít myšlenka, že neprůstřelným hrdinům kvete pšenka jen na filmovém plátně, či v komiksových sešitech.. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

S více než týdenním odstupem už hodnocení nevidím tak jednoznačně jako krátce po projekci. Čím více o filmu přemýšlím, tím se začínají množit aspekty, které mi na něm vadí (resp. některá pozitiva se s odstupem začínají jevit jako více negativní). Např. scénář (sice nikterak originální) nejdříve vypadá jako velmi vtipný, plný narážek, situačního humoru apod., při bližším pohledu jde ale vlastně o nejvíce problematickou část celého filmu. Jakoby snad Rogen chtěl veškerou pozornost pouze upoutat na sebe - jako autor scénáře, i jako hlavní postava přímo ve filmu (zbytečně velký prostor pro hlavního "hrdinu" + upozadění/zbytečnost některých vedlejších postav). Právě z nich mi jako nevyužitá přijde ta Toma Wilkinsona a především Christopha Waltze, jehož gangster a šéf podsvětí Chudnofsky je jen k smíchu. Naprosto zbytečná mi pak přijde postava Cameron Diaz - opět jsem se utvrdil v tom, že téměř neumí hrát. Co také hodně zamrzí je nevyužitý potenciál sekvencí, kdy Kato pracuje v dílně na tvorbě/vylepšení technických vychytávek - to, co zdobilo a v mnohém ozvláštňovalo první díl Iron Mana, tady v podstatě téměř absentuje a je to obrovská škoda. P.S. Chudnofsky opravdu není jméno těžké na vyslovení. Tím, že na to Rogen v jedné ze scén dost okatě upozorňuje, nevytváří vtipnou situaci, ale pouze tím reflektuje celoamerickou společnost a jazyková omezení, která angličtina přináší (jinými slovy děláním debila z toho druhého, můžeš ve skutečnosti dělat debila pouze ze sebe samotného). Celkově za velmi slabé 4*, možné snížení na 3*. UPDATE: Takže za 3*. ()

Galerie (93)

Zajímavosti (24)

  • "Zelený sršeň" byl původně rozhlasový seriál, poprvé vysílaný roku 1936 a běžící až do roku 1952. Ve 40. letech bylo několik dílů seriálu upraveno do 100minutového představení, a několik epizod z televizního seriálu, jenž běžel v roce 1966, bylo spojeno ve dvojici 90minutových filmů. Přesto je tento snímek prvním původním ztvárněním příhod Zeleného sršně v Hollywoodu. (Caszidy)
  • Benjamin Chudnofsky (Christoph Waltz) má na ruce stejné hodinky (Hamilton Ventura) jako agenti v sérii Muži v černém. (misa1989)
  • Pro potřeby filmu bylo vyhotoveno 29 různých verzí superhrdinského auta. Obyčejné, se zbraněmi, rozstřílené, rozmáčknuté, atd… (Ruuzha)

Související novinky

Zeleného sršně čeká drsný reboot

Zeleného sršně čeká drsný reboot

16.11.2016

Michel Gondry (Věčný svit neposkvrněné mysli) se v roce 2011 poprvé a naposledy vrhnul na hollywoodský blockbuster. Jeho Green Hornet je celkem oblíbenou komedií, studio Sony ale doufalo v mnohem… (více)

Seth Rogen jako Drake ve filmovém Uncharted?

Seth Rogen jako Drake ve filmovém Uncharted?

03.07.2013

Tak to asi není představa, kterou by s producenty ze Sony a firmy Naughty Dog sdílelo mnoho fanoušků. Ti si v roli videoherního lovce pokladů Nathana Drakea odjakživa představovali Nathana Filliona.… (více)

Seth Rogen svolává B-Team

Seth Rogen svolává B-Team

28.12.2011

Má za sebou rušný a opravdu pestrý rok. Byl komiksový v Green Hornetovi, digitálně animovaný v Paulovi a Kung Fu Pandě 2 a nakonec dojemný v 50/50. A jede dál. U studia Walt Disney Pictures zahájil… (více)

Gondry se vrací k „haluzím“, adaptuje Dicka

Gondry se vrací k „haluzím“, adaptuje Dicka

23.02.2011

Michel Gondry, jeden z nejosobitějších současných režisérů, dokázal Zeleným sršněm, že dokáže svůj originální rukopis odstavit na vedlejší kolej a natočit zcela standardní „hollywood“. Máme jej ale… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno