Reklama

Reklama

Triangle

Trailer 2

Obsahy(1)

Když Jess vyrazí s přáteli plachtit na otevřené moře, nemůže se ubránit pocitu, že je něco špatně. Podezření se realizují, když jejich jachta v bouři ztroskotá. Jediná šance na záchranu se jeví v možnosti dostat se na vzdálenou a zdánlivě opuštěnou loď. (Chatterer)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (384)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nádherně schizofrenní a halucinační příběh, který jako kdyby vypadl z pera pana Kinga. Přiznám se, že ze všech těch časových smyček nejsem úplně moudrý, ale je mi to fuk, neřeším to, prostě se mi to líbilo a dobře se mi na to koukalo a basta. Filmu byl možná inspirací Nietzsche se svou problematickou myšlenkou "věčného návratu téhož", nebo to byl možná jen spotřební brak a příležitost pro jednu hezkou bloncku ukázat se v tílku. Každopádně ale skvělá relaxačka před spaním, kterou mi pokazily jen dvě věci. Zaprvé - ruční kamera v rukou nějakého škubajícího se dementa, kvůli které dávám hodně slabé čtyři, i když jinak bych šel o hvězdu výš. Narazit to prase na kůl. Zadruhé - onen vládce větrů Aeolus, Římany (a Američany) zparchantělé jméno řeckého Aiola, nebyl otcem Sísyfa, to byl zase jiný Aiolos. Ale koho to dneska zajímá, že jo... ()

petero 

všechny recenze uživatele

LOS CRONOCRÍMENES tu bol skôr. Triangle len kopíruje nosný nápad, tentoraz však so sexy ústrednou postavou a v inom prostredí. Na španielsky film tak odkazuje skoro totožným outfitom vraha. Nelogické správanie postáv tu viac vadí, hlavne keď sa k tomu pripletú WTF momenty typu hodenia brokovnice do chrbta alebo napichnutie na držiak. Na druhej strane scéna s terasou plnou mŕtvol tej istej osoby je parádna ale aj tú vlastne Christopher Smith odkukal z RESIDENT EVIL EXTINCTION. Akoby sa snažil posunúť svoju tvorbu do niečoho serióznejšieho, no kopírovaním nedávno videného to nie je zrovna najlepší nápad. Je to proste béčkar a toho by sa mal aj držať. Evidentne mu dochádzajú nápady no našťastie jeho ďalší projekt napísal scenárista WILDERNESS tak dúfam že dostanem niečo čo mi nebude po celí čas pripadať ako déjà vu. ()

Reklama

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Opatrná čtvrtá hvězda za zdrcující finále, které dává celému filmu zcela nový rozměr. A také řeší několik základních problémů, které jsem chtěl filmu vytýkat. Skoro by se na to chtěl člověk podívat dokonce znovu, aby zkontroloval, zda mu neunikly nějaké zajímavé detaily, které by třeba vyřešily i zbytek nesrovnalostí. Ale jen skoro, protože jakkoliv byl v určitém ohledu přístup k populárnímu subžánru v tomto filmu svěží, z děje i postav se v klaustrofobickém prostředí lodi dalo podle mě vytěžit více. Takto Triangle trpěl i přes fajn napjatou atmosféru určitou nepříjemnou stagnací. Melissa George svou roli zvládla s přehledem, zbytek osazenstva byl slabší. 7/10 ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Christopher Smith nám po napínavom Metre (Creep) a polo-vtipnom Severance ponúkol ďalší hororový kúsok - Triangle. Napriek tomu, že sa jedná o vcelku nenápadný film, je v ňom už cítiť vyššie ambície a oveľa väčšiu prepracovanosť, než u predošlých spomínaných kúskov, k čomu trochu dopomohlo aj nenápadné vykradnutie iných mysterióznych filmíkov. Parta známych na mori sa s jachtou dostane do búrky, vďaka čomu stroskotajú a dostanú sa na palubu opusteného parníka. A tu ich namiesto tradičného, maskovaného hororového killera, na ktorého to zo začiatku vyzerá, čaká niečo výrazne zaujímavejšie... Priznávam, miestami je ťažšie sa vo filme zorientovať a sám režisér pripustil, že sa dá vysvetliť 3 rôznymi spôsobmi, ale je to zaujímavé, napínavé, atmosféra je kvalitná, vizuál skvelý a nebyť občasnej prekombinovanosti deja a nelogickosti postáv, tak by to z môjho pohľadu nemalo chybu. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Mysteriózní psychologická vybíjená, která si hraje hned s několika žánry a divákovi kurefsky motá hlavu.Film kterej je potřeba opravdu trpělivě sledovat až do konce, jelikož postavy, respektive hlavní postava se chová občas dost imbecilně, což je vždycky ale po nějaký chvilce vysvětlený.Celej ten zamotanej děj do sebe úžasně střípek po střípku zapadá a já, když už nic jiného musim ocenit výtečný nápad do kterého režisér obsadil i zdatné herce, vybral famózní lokace a navíc Melissa George je prostě neuvěřitelně sexy i s požární sekyrou a kdyby byl trochu zručnější a nápaditější, mohl natočit jeden z nejvýraznějších a nevšedních hororů za poslední roky.Jenže potenciál zabíjení lidí zůstal za očekáváním a na konci si režisér vede dosti nemotorně a to při automobilové nehodě, tam aby mu to hrálo do karet a sedělo do příběhu přistupuje k režii příšerně laksně a udělá tam hned dvě ultimátní píčoviny v jednom záběru, který film dost poškoděj.Budiž mu to prominuto aspoň trochu, jelikož mi čelist klesla několikrát a tolik WTF po hromadě sem dlouho nezažil.Co víc bylo to napínavé, zdrcující a atmosferické a ve finále to do sebe neuvěřitelně zapadlo i bez zbytečného vysvětlování.Kdo to nepochopil, tak toho mi je upřímně líto :) S chutí bych si dal druhý díl, buď od zručnějšího režiséra, nebo bych doufal, že se Smith něco přiučil.Jeden z těch filmů, kterému by slušel americký remake s notnou dávkou vysvětlování aby to pochopili i blbečkové a aby se širší veřejnosti donesl tenhle skvělý námět.75%. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (5)

  • Dej filmu sa odohráva v Miami, avšak celé nakrúcanie prebiehalo v Queenslande. (U_S_O)
  • Film se poprvé promítal na FrightFestu v Anglii. (Chatterer)

Reklama

Reklama