Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta dětí na cestě za pokladem pirátů. Dobrodružný film s řadou triků a efektů podle námětu Stevena Spielberga. Parta dětí najde mapu, na které je vyznačen úkryt pokladu pirátů. Na cestě za zlatem musí zdolat řadu nástrah a vyváznout z mnoha nebezpečných situací. O zlato se však zajímá i skupina zločinců, která se chce dostat k bohatství jako první. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (252)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 1985 natočil režisér Richard Donner, podľa scenára Chrisa Columbusa a pod patronátom Stevena Spielberga, snímok "Rošťáci" (The Goonies). Je to detský dobrodružný film, ktorý tu mnohí užívatelia vynášajú do nebies a stavajú do pozície kultového titulu. Uznávam, že pre niekoho to môže mať neodolateľné nostalgické kúzlo. Ja som však tento titul prvý krát videl až teraz, vo veku štyridsať štyri rokov. Takže evidentne nie som cieľovou diváckou skupinou. Pripadalo mi to prestarnuté, naivné, zdĺhavé a neznesiteľné ukričané. Vôbec sa mi to nezdalo napínavé, ani vtipné. Nebavilo ma to. Výprava partie nesympatických, uziapaných sopliakov za pirátskym pokladom ma takmer k smrti unudila. Ak ste to videli ako deti, tak to mohlo byť super dobrodružstvo. Ak si to však pozriete až ako dospelý, tak žiadny zázrak nečakajte. ** ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Indiana Jones pro mladší a nepokročilé. Producent Steven Spielberg dodal know-how a vše podstatné si pohlídal...o šest let později zužitkoval zkušenosti nabité z Rošťáků v hodně podobném Hookovi... Ve své době to asi byl unikátní a pohlcující dětský dobrodružně laděný film, dnes už ale hodně zestárl a pokleslá estetika osmdesátek z něj trčí jako péra ze starého otomanu... PS: Pozor na barrandovský dabing, to je čiré zoufalství a zlo (tolik vulgarismů není ani v béčkových filmech pro dospělé)... ()

Reklama

Rominator 

všechny recenze uživatele

Parta kluků, která si říká Goonies, se vydává na dobrodružnou cestu za pokladem jedookého piráta Willyho... Příběh mohl být ukotven více v reálném světě. Komické postavy jako Mama Fratelli (Anne Ramsey) a Sloth (John Matuszak) jsou v pohodě. Nejvíce ruší nepraktické vynálezy, které používá Data a přímočarost cesty za pokladem. Kvalita pastí je taky diskutabilní. Zkrátka tuhle cestu si užijí spíše děcka. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

A tohle tu bylo 30 let před Uncharted a Stranger Things! Ano, Goonies jsou uřvaní a samozřejmě možná až moc zrychlení. Prostě tam, kde kingovské Stuj při mně jede na budování psychologie, pohled do dětských duší a pozvolnému odhalování něčeho více. ..tak Goonies prostě pálí na první dobrou od začátku až do konce. Nejlepšídětský dobrodružný osmdesátkový film. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Tak si taky přidám komentář, ač budu psát vše, co už tu padlo. Jednoznačně kult mého dětství, pouštěný snad milionkrát na jedné z prvních vhsek, co jsme měli doma..a ještě dnes u něj sedím přibitý v křesle. A hlášky z původního dabingu mi dodnes běží v uších (a pozor původní dabing obsahuje jména Cvalda (chunk), Tupoň (Sloth), Kecka apod. žádný jiný dabing nebrat! a titulky k verzím v originále taky za nic moc nestojí...) ()

Galerie (68)

Zajímavosti (58)

  • V jednom bodě filmu Sean Astin křičí v originálu "Holy Mackenzie!". Bratr Seana Astina se jmenuje Mackenzie Astin. (mi-ib)
  • Celé jméno Jednookého Willyho bylo ve skutečnosti William B. Pordobell. (mi-ib)
  • Robert Davi, který je trénovaný operní pěvec, přišel s nápadem na scénu, kde zpívá Hlupoňovi. (mi-ib)

Související novinky

Oscaroví režiséři u Star Wars seriálu

Oscaroví režiséři u Star Wars seriálu

22.03.2023

Je to teprve pár dní, co se režijní duo známé jako The Daniels (Daniel Kwan a Daniel Scheinert) zasloužilo o Oscara za nejlepší režii a vlastně i nejlepší film na 95. ročníku udílení cen Akademie.… (více)

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Vzniknou Rošťáci 2?

Vzniknou Rošťáci 2?

07.04.2014

Pokud vám film z titulku nic neříká, není to zas tak velké překvapení. Rošťáci Richarda Donnera (Superman, Smrtonosná zbraň) jsou obří klasikou spíš v zámoří, kde v osmdesátých letech nabrali podobný… (více)

Reklama

Reklama