Reklama

Reklama

Christian Hosoi: Vycházející slunce

  • USA Rising Son: The Legend of Skateboarder Christian Hosoi
všechny plakáty

Obsahy(1)

Tenhle fenomenální klučina se stal v 80. letech ikonou "skejťáků". Jediným vážným soupeřem mu byl Tony Hawk a později také drogy. Ale všechno dobře dopadlo. Americký kultovní dokument.

Koncem sedmdesátých let se průkopníci skateboardingu odrazili k novým výšinám. Zachytili módní trend, vyvinuli inovátorský styl založený na surfingu a přivedli svůj sport k dosud nevídané popularitě. Ti nejlepší "skateboardisté" se stali celebritami skateboardové subkultury. Vybavení, které dosud vyráběly převážně hračkářské firmy, muselo vyhovět i potřebám seriózních zájemců o nové sportovní odvětví. Objevil se souboj značek. Prkno chtěl každý kluk. Po celé Americe - a nejvíce v Kalifornii - vyrůstaly betonové skateparky. Staly se tréninkovou základnou nové generace skateboardistů. Zrodila se legenda. Christian Hosoi převyšoval všechny o třídu, i když jeho dlouholeté soupeření s Tony Hawkem mělo šťávu a bylo přínosem nejen pro ně samotné. Hosoiův život byl tak trochu úlet. Ten vážný úlet způsobily drogy. Pobyt za mřížemi a bible v rukou skateboardového "Krista" vše v dobré obrátily. Ještě ve vězení se oženil a v roce 2004 se objevil jako vážený a stále uctívaný host na X-Games. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Enrico

Enrico (hodnocení, recenze)

Hm, tak to je opravdu škoda ! Hodně nevhodný vysílací čas. Kdybych si toho aspoň všiml v programu, tak bych si to nahrál (Do budíčku jsem si to dal až teď)...tak holt příště..... každopádně dobrej dokument !

Zeck

Zeck (hodnocení, recenze)

Ano viděl jsem to zhruba před měsícem a půl na ČT2. Než jsem se uložil ke spánku, zapnul jsem televizi a tam tohle vysílali. Bylo to tak v půlce, když to začlo, takže vysílací hodina byla kolem té 03:00 - 04:30. Nepochopitelné

Enrico

Enrico (hodnocení, recenze)

Toho 2.9.2008 to dávali normálně odpoledne. kolem 15:30 to myslím začínalo. Tys to viděl kdy ? Neříkej, že to dávali teď někdy ? To by mě naštvalo, že jsem to nezaregistroval......

Zeck

Zeck (hodnocení, recenze)

Já ten dokument viděl asi od tří do pul páté ráno. Nevíš, jestli to vysílali i přes den, nebo ho šoupli na takto trapnou hodinu?

Enrico

Enrico (hodnocení, recenze)

Vcera jsem to videl na CT2. Když sem se předtím mrkl do programu, říkal sem si, že se přece nebudu dívat hodinu a půl na dokument o nějakým skejťákovi, kterýho ani neznám :) A nakonec jsem se od toho nemohl odpoutat, díval jsem se až do konce (pak mě i mrzelo, že sem si to nenatočil) a musím uznat, že se už nedivím, že je to, zejména v USA, kultovní dokument ! Perfektně zpracovaný příběh o legendě Skejťáků Christianu Hosoiovi (btw on a dnes mnohem známější Tony Hawk začínali takřka ve stejnou dobu a stali se už za mlada legendami). Příběh nám odkrývá zákulisí skatewbordové kultury v USA (celý dokument je tvořen rozhovory s lidmi, kteří byli nedílnou součástí oné doby a kultury). Mladí kluci, kteří se v 16 letech stávali bohy, miliony dolarů, večírky, drogy..... Pro život Hosoie platí to příslovečné "jednou jsi dole, jednou nahoře". Z hvězdy se přes drogy dostal až do vězení, a je obdivuhodné že se dokázal vrátit do normálního života !! Shrnuto a podtrženo dokument pro mě za 5 hvězdiček !

Reklama

Reklama