Reklama

Reklama

Neřízená střela

  • Velká Británie Wild Target (více)
Trailer

Victor Maynard je v duchu rodinné tradice profesionálním zabijákem. Dalo by se říci, že je ve svém oboru absolutní špička. Svou práci vykonává rychle, precizně a nezanechává žádné stopy. Jeho obličej nikdo nezná, dokonce ani jeho kolegové zabijáci netuší, jak přesně vypadá. Brzy oslaví 55. narozeniny, žije sám bez potomků a jeho matka se obává, že by mohl být homosexuální a nezanechat po sobě pokračovatele rodinné tradice. Jednoho dne dostává Victor zakázku na zabití mladé podvodnice a zlodějky Rose. Prodala svému zákazníkovi panu Fergusonovi padělaný obraz za 900 tisíc liber. Zdá se to jako snadný úkol, ale Rosino chování je naprosto nevyzpytatelné. Victor selhal. Victorova matka je velmi zklamaná a žádá syna, aby se svému zákazníkovi hned omluvil a svou chybu napravil. V tu dobu už má však Rose na mušce Fergusonův muž. Než však stihne Rose zabít, Victor ho zastřelí. Šokovaná Rose žádá, aby ji Victor chránil. Domnívá se, že je soukromý detektiv, a nabízí mu 30 tisíc liber týdně za svou ochranu. Nasedají do Rosina auta, kde však na ně čeká další zabiják. Toho si vezme na mušku mladík Tony, který se na místě činu vyskytuje spíš náhodou a ze svého konání je vyděšený. Victor v něm odhaluje velký talent, a vezme ho proto s sebou. Všichni tři se nyní musí ukrýt. Jako bezpečné místo určí Victor drahý hotel. Náhodou se v hotelu a na stejném patře ubytoval i Ferguson, kterého Rose podvedla. Ferguson si najímá nového zabijáka Dixona. Jeho úkolem je zabít Rose i Victora Maynarda. Úplnou náhodou Ferguson a jeho pomocník objeví Rose a Victora v hotelu. Okamžitě se za nimi vydají. Victor, Rose a Tony ujíždějí v malém mini cooperu, pronásledováni velkým mercedesem. Mají štěstí, jejich pronásledovatelé nezvládnou řízení, a těžce se zraní. Victor odveze Rose a Tonyho do svého domu na venkove. Zde budou všichni v bezpečí. Victor nabízí Tonymu, že mu poskytne zdarma šestitýdenní výcvik, a Tony rád přijímá... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (706)

kulyk 

všechny recenze uživatele

Jak senilnějící suchoprd a cigánka ke štěstí přišli. V čemž jim silně dopomohl jeden z Potrratů, znalci si doplní jméno. Naštěstí vše zachraňuje oelektromotorizovaná babička s koltem proklatě nízko. Díky častému vtipnému zmrtvování rozličných figur se děj nevleče, chvílemi je k pousmání a ta Bluntka se až na její vyvalený očiska dá sledovat téměř se zalíbením. Konečně taky chápu, proč se mě kotrmelíny ptají, kolik vážím....já vůl se urážel a zmeškal tak řadu reprodukčních možností. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Tony... pojď se podívat, co se stane, když si nevyčistíš zbraň.“ První půlhodina je parádní (především snahou sejmout zlodějku, korunovanou znuděnou partií šachů), hodně dynamická a smál jsem se snad pořád. Pak tempo lehce zvolní, co do humoru se ubere, ovšem stále je to slušná zábava. Navíc se film každou minutou (od nástupu do auta) stále víc profiluje do bláznivé krimi komedie s pro ni tak typickou velkou nadsázkou (a navíc prky parodie). Pokud divák tento fakt neakceptuje, zřejmě se nebude tolik bavit a chápat, proč se postavy chovají tak střeleně. A když už je řeč o postavách, film velkou vahou stojí právě na nich, resp. jejich představitelích. Králem je samozřejmě zabiják Bill Nighy, který je s noblesou a charismatem (kterého má na rozdávání) k popukání téměř vždy, kdy se objeví na scéně. Dále je tu výborná vedlejší role jeho kolegy-konkurenta Martina Freemana s nádherně křečovitým, vyběleným úsměvem, vypatlaným parťákem a nedoceněným egem. Menší rolička matky v podání Eileen Atkins, dbající na synovu pověst (s 1 milým odkazem na Psycho) je taktéž vypointovaná (takřka co věta, to hláška). Emily Blunt tomu zas dodává provokativnost a kontrast k hlavnímu hrdinovi, Grint toho ani moc předvést nemohl (nemyslím si, že by jiný mladý herec zaválel nějak víc). Samozřejmě ne všechno vyzní vtipně, někdy se i přes tu nadsázku objeví slabší, křečovitá místa (scéna se zahradou zaváněla čistým přehráváním, ta v koupelně zas nepěkně skřípala, i když se ji nakonec podařilo zahrát do autu). Nechybí ani (zbytečné) vážnější momenty či romantická linka, která působila trochu zvláštně (taková akupunktura krásně shazovala obvyklá žánrová klišé, nicméně mi přišlo, že se tvůrci dlouho nemohli rozhodnout, zda vztah ústřední dvojice vyprofilují jako „dcera-otec“ či „milenci“, chvílemi jakoby se tyto protipóly střídaly). Celkově to však vidím na slušné 4*. „Kdo to namaloval?“ – „Rembrandt.“ – „Kdo?“ – „Rembrandt.“ – „Dej mi jeho adresu, hned!“ – „Je mrtvý.“ – „Mrtvý? Kdy se to stalo?“ – „Před 300 lety.“ ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Krásna ukážka toho, že aj klišé sa dá natočiť s nadhľadom a prehľadom. Nighy je dokonalý v každom zábere každého filmu, takže pokaziť to nemohla ani neomylná Emily, no a Rupert Grint myslím zapadne do hereckého priemyslu s prehľadom a na Rona z HP si nikto za pár rokov ani len nespomenie. Everett a Freeman už boli len takým jemným okorenením tohto chutného mixu žánrov, z ktorých najvýraznejším bola akčná komédia. Romantizovaním a dramatizovaním by v podobných prípadoch vznikol v mnohých projektoch poriadny galimatiáš, vo 'Wild Target' ale všetko funguje ako má. Film dokonale zabaví, nenudí a pokiaľ filmy tohto ladenia mi vyšumia z hlavy behom pár dní, tento sa v nej drží poriadne dlho. 85%. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie, výborná! Naposled jsem se takhle bavil když jsem viděl Soumrak mrtvých a to je už hodně let nazpátek. Během celého filmu mi přišlo, jako kdyby se do filmu nedodstala francouzština jen ve formě učení jednoho herce z filmu, ale celou atmosférou. Ten film totiž vyzní šíleně francouzsky a nevím, zdali by se to angličanům líbilo. Je totiž plný bláznivých, střeštěných a přirozeně zábavných scén, které dokážou potěšit a kupodivu se to nezastaví do samotného konce. Herci jsou také třída, těm se vytknout nedá už vůbec nic. Úžasný Bill Nighy, nádherná Emily Blunt a mým mládím prolezlý Rupert Grint z Harryho Pottera. Do toho pár dalších známých herců, kteří utváří parádní atmosféru tohoto filmu a fakt, že jsem se opravdu parádně bavil. Wild Target je tak komedií, kde jsem se smál od začátku do konce a to scénář nemusel obsahovat ani jednu nechutnou natož pak nemožnou scénu, která chtě nechtě musí pobavit. Prostě přirozený průběh, pár dobrých herců a atmosféra jak z Francise Vebera vystřihnuta. Co víc chtít... ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Slečna Bluntová je Vulva Dei, i když hraje totální zevní genitál v kostýmu laciné štětky. Ronu Vízlymu snad přivodí Voldemort předčasnou "hereckou" smrt zalomením koštěte na famfrbál v jeho zrzavém rektu a pan Nighy byl skvělý v Pirátech na vlnách. Dohromady to ale dá místy i vtipný crazy maglajz, který dokonce vzdáleně připomíná komedii a proti přílivu slaboduchých taškařic ze "Západu" je to opravdový klenot! ()

Galerie (43)

Zajímavosti (14)

  • Po vykonaní kontraktu na začiatku filmu nájde Victor  finančnú odmenu v skrinke číslo 47. Číslo 47 je pravdepodobne narážkou na hru „Hitman“, rovnako ako aj na rovnomenný film o nájomnom vrahovi menom Hitman: Agent 47 (2015). (martincba)
  • Gregor Fisher a Bill Nighy si spolu již zahráli ve filmu Láska nebeská (2003). V tomto filmu stojí proti sobě, ale v Lásce nebeské jsou nerozlučná dvojice, kdy Fisher dělá manažera nestárnoucí pěvecké hvězdě Nighymu. (tb_23)
  • Gorila Mike (Gregor Fisher)  se ve 42. minutě v obleku pořádně zmáchá ve vaně, kde hledá své ustřelené ucho. Když ale za moment vyběhne z hotelu, je jeho oblek naprosto suchý. (rikitiki)

Reklama

Reklama