Reklama

Reklama

Neřízená střela

  • Velká Británie Wild Target (více)
Trailer

Victor Maynard je v duchu rodinné tradice profesionálním zabijákem. Dalo by se říci, že je ve svém oboru absolutní špička. Svou práci vykonává rychle, precizně a nezanechává žádné stopy. Jeho obličej nikdo nezná, dokonce ani jeho kolegové zabijáci netuší, jak přesně vypadá. Brzy oslaví 55. narozeniny, žije sám bez potomků a jeho matka se obává, že by mohl být homosexuální a nezanechat po sobě pokračovatele rodinné tradice. Jednoho dne dostává Victor zakázku na zabití mladé podvodnice a zlodějky Rose. Prodala svému zákazníkovi panu Fergusonovi padělaný obraz za 900 tisíc liber. Zdá se to jako snadný úkol, ale Rosino chování je naprosto nevyzpytatelné. Victor selhal. Victorova matka je velmi zklamaná a žádá syna, aby se svému zákazníkovi hned omluvil a svou chybu napravil. V tu dobu už má však Rose na mušce Fergusonův muž. Než však stihne Rose zabít, Victor ho zastřelí. Šokovaná Rose žádá, aby ji Victor chránil. Domnívá se, že je soukromý detektiv, a nabízí mu 30 tisíc liber týdně za svou ochranu. Nasedají do Rosina auta, kde však na ně čeká další zabiják. Toho si vezme na mušku mladík Tony, který se na místě činu vyskytuje spíš náhodou a ze svého konání je vyděšený. Victor v něm odhaluje velký talent, a vezme ho proto s sebou. Všichni tři se nyní musí ukrýt. Jako bezpečné místo určí Victor drahý hotel. Náhodou se v hotelu a na stejném patře ubytoval i Ferguson, kterého Rose podvedla. Ferguson si najímá nového zabijáka Dixona. Jeho úkolem je zabít Rose i Victora Maynarda. Úplnou náhodou Ferguson a jeho pomocník objeví Rose a Victora v hotelu. Okamžitě se za nimi vydají. Victor, Rose a Tony ujíždějí v malém mini cooperu, pronásledováni velkým mercedesem. Mají štěstí, jejich pronásledovatelé nezvládnou řízení, a těžce se zraní. Victor odveze Rose a Tonyho do svého domu na venkove. Zde budou všichni v bezpečí. Victor nabízí Tonymu, že mu poskytne zdarma šestitýdenní výcvik, a Tony rád přijímá... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (706)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemné filmové pohladenie, ktoré sa nesie v duchu ľahkej komédie. Nečakajte výbuchy smiechu, ale skôr úsmevy nad situáciami ktoré uvidíte. Filmu dodáva šmrnc hlavná ženská rola, ktorej sa zhostila Emily Blunt a myslím, že ju zahrala na jednotku. Každé slovo aj pohyb prináša s takou milou ľahkosťou a nadhľadom. Pochváliť musím tiež jej kostýmy. Potešilo ma aj obsadenie Ruperta Grinta, známeho z Harryho Pottera. Veľmi dobrý film. Neopozeraný, s hviezdnym obsadením a vtipnými momentami. Občas sa síce človek musí preniesť cez to, čo nie je úplne označené "kóšer", ale vo výsledku je to celkom roztomilá prehliadka. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Povolání nájemného vraha jako rodinná tradice? V této černé komedii je možné všechno. Stárnoucí elegán ze staré školy Bill Nighy bydlící se svou přísně kritickou matkou, vklouzl do role nájemného vraha velmi hladce. Náhoda tomu chtěla, že podvodnice Emily Blunt živící se prodejem padělaných obrazů se poté, co napálila mafiána Ruperta Everetta, ocitla na seznamu příští vrahovi zakázky. Jenže profesionální zabiják neprofesionálně selže a zakázku z lítosti nad krásnou obětí nesplní, a jelikož ona neví, jak se věci mají, tak ho začne považovat za soukromé očko a za svou ochranu mu nabídne horentní sumu. Do toho se jim do cesty připlete zelenáč Rupert Grint a rozzuřený mafián už vyslal nového sadistického zabijáka Martina Freemana, aby dokončil, co se jeho předchůdci nepodařilo. Dobře jsem se bavil a hlavní zásluhu na tom mají všichni herečtí představitelé. Herecký trojlístek Nighy, Bluntová, Grint, je sice solidně nesourodý, ale hrají parádně, a to se dá říct i o Everettovi a Freemanovi v záporných rolích. Sice jsem viděl propracovanější černé komedie, ale tahle měla spoustu originálních nápadů, gagů a skvělé herecké obsazení. Pár vad na kráse, které scenáristka nedořešila (například slabší finále nebo další osud mafiána a jeho poskoka), nesnižují kvality filmu. ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem od toho příliš, protože jsem ani neměl moc chuť na britský humor, ale dostalo se mi velké zábavy s pěknou britsko-francouzskou atmosférou. Děj je hodně vtipný a ujetý, stejně jako charaktery postav (u mě teda rozhodně vítězí Martin Freeman, který si psychopatického zabijáka střihl navýbornou). Potěšil i Rupert Grint, který má v sobě talent a nemusíme si ho pořád pomatovat jako ušmudlaného zrzka z Bradavic. Moc příjemná komedie plná černého humoru a absurdních situací. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Solidně natočená oddychovka prošpikovaná typicky britským humorem s nádechem ironie a nadhledu, která těží zejména z námětu a sympatického hereckého obsazení. Ústřední trio si nemohlo být snad více nepodobné - profesionální zabiják, podvodnice a náhodný chlápek - a přitom se jim nějakým způsobem daří být na útěku před zabijáky. Ve snímku je spousta vskutku humorných scén, a nechybí zde ani akce a špetka romantiky - přesně taková směsice žánrů, kterou mám fakt rád. Zkrátka milá jednohubka na volné odpoledne, u které se člověk pobaví a odpočine si. ()

LihO 

všechny recenze uživatele

Ľahký britský humor, celkom dobrý scenár, zaujímavé obsadenie. Celkovo príjemné oddychové pozeranie :) Čo sa soundtracku týka, tak s voľbou hudby som bol tiež spokojný. Jediné čo môžem filmu vyčítať je, že mohli vystrihnúť pár scén, miestami to bolo trochu nudné, chýbalo mi tam viac akcie, teda viac boja ako naháňania. Ale inak fakt vydarené ()

Galerie (43)

Zajímavosti (14)

  • V oknech jedoucího auta, ve kterém mají sedět Victor Maynard (Bill Nighy), Tony (Rupert Grint) a Rose, je možné všimnout si, že místo herců jsou ve voze kaskadéři. (Chegi)
  • Gorila Mike (Gregor Fisher)  se ve 42. minutě v obleku pořádně zmáchá ve vaně, kde hledá své ustřelené ucho. Když ale za moment vyběhne z hotelu, je jeho oblek naprosto suchý. (rikitiki)

Reklama

Reklama