Reklama

Reklama

Škola života

  • Velká Británie An Education (více)
Trailer 1

Divoké dospívání v divokých šedesátých. Píše se rok 1961 a atraktivní, chytrá, šestnáctiletá studentka Jenny (C. Mulligan) poslouchá desky Juliette Greco, ochutnává počátky ženství, sní o výjimečných zážitcích a životě zahaleném do cigaretového dýmu „gauloisek“. Vítejte v poválečném, předbeatlovském Londýně v době, kdy upjaté maloměstské poměry dávají jen stěží tušit, že zlatá šedesátá už klepou na dveře... Film je adaptací memoárů novinářky Lynn Barber. Do režisérské židle usedla dánská režisérka Lone Scherfig (Wilbur se chce zabít, Italština pro začátečníky) a scénář napsal známý spisovatel Nick Hornby (Všechny moje lásky, Jak na věc). (Bontonfilm)

(více)

Diskuze

Hex6

Hex6 (hodnocení, recenze)

....nemyslím, že je film o ničem.....mohl by se klidně jmenovat "prozření mladé ženy"...je sice o trochu jiné době a zcela jistě neztrácí nic ze svého významu ani dnes.

Luci LoveRock

Luci LoveRock (hodnocení, recenze)

Film vlastně o ničem. obsah by se dal shrnout v jedné větě. Hvězdičku za Carey Mulligan.

Hyena_15

Hyena_15 (hodnocení, recenze)

mne ten koniec pripadal ako keby sa koncil uplne iny ,americky teengeresky film .keby american pie alebo nieco take.. . film vlaste bol simpaticky.. postavy a hra ..

seires

seires (hodnocení, recenze)

BBC si natočila morálně poučný film, který vztyčil prst proti všem rebelkám, potažmo rebelům, gratuluji... Tento film snad ani nemá děj, scéna střídá druhou a nic se v nich nestane, vše vyplývá z toho, že někdo řekl, že to tak zrovna je. Stejně tak dobré by bylo to poslouchat jen jako zvukovou stopu, obrazu k pochopení zápletky netřeba. Od začátku jsem měl pocit neuvěřitelné průhlednosti celého příběhu a utěšoval jsem se tím, že určitě dojde k nečekanému zvratu, ovšem ten se nedostavil. Tajemnost onoho tajemného nápadníka ve středním věku (Peter Sarsgaard), je až nesmyslná, celý film o něm prakticky nic nevíme, snad jen to, že to asi bude křivák, což se postupně prokáže, no a na konci už se prostě jen nějak vytratí. Zkuste si jen tak představit, že by se to stejné "drama" odehrávalo třeba například ve starých dobrých 80. letech, bez kulisy malebné anglie by se na to nedalo koukat. Abych ale nezapoměl, ocenil bych ten nádherný Bristol, ale to je tak všechno.

Ivi06

Ivi06 (hodnocení, recenze)

Film byl hezký...líbil se mi....ale nebylo to nic, z čeho bych padala na zadek nebo o tom pak musela dlouho přemýšlet....jako hezké a oddechové...ale nic víc

Goldenapp

Goldenapp (hodnocení, recenze)

Po dlouhé době film, který stál za vidění, Carey byla perfektní, rozhovory, které vedla s otcem byly super a poslední věta se závěrečnou písničkou mě dostaly. Doporučuji všem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

MartinezZ

MartinezZ (hodnocení, recenze)

A právě ten poslední monolog se mi tam líbil :) Holt asi každá ves, jiný pes :)

MartinezZ

MartinezZ (hodnocení, recenze)

Moc se líbilo. Moc. Jen nějak nechápu ty komentáře, kdy "všechno bylo perfektní, až na ten konec": Co bylo špatně na tom konci? Mě tam naopak sednul. Co jste čekali? A pokud na tuhle polo-řečnickou otázku budete odpovídat, nezapomeňte prosím psát před vysvětlivky slovíčko SPOILER!

pee-jay

pee-jay (hodnocení, recenze)

Teď jsem si přečetl, že je to druhý největší favorit na Oscara. Přišlo mi to strašně nudný, takže to nevylučuju :-) >>> Emma Thompson se tam objeví asi tak na 40 vteřin. Bohužel. >>> btw. proč ještě nejdou psát komentáře ?

Reklama

Reklama