Reklama

Reklama

Škola života

  • Velká Británie An Education (více)
Trailer 1

Divoké dospívání v divokých šedesátých. Píše se rok 1961 a atraktivní, chytrá, šestnáctiletá studentka Jenny (C. Mulligan) poslouchá desky Juliette Greco, ochutnává počátky ženství, sní o výjimečných zážitcích a životě zahaleném do cigaretového dýmu „gauloisek“. Vítejte v poválečném, předbeatlovském Londýně v době, kdy upjaté maloměstské poměry dávají jen stěží tušit, že zlatá šedesátá už klepou na dveře... Film je adaptací memoárů novinářky Lynn Barber. Do režisérské židle usedla dánská režisérka Lone Scherfig (Wilbur se chce zabít, Italština pro začátečníky) a scénář napsal známý spisovatel Nick Hornby (Všechny moje lásky, Jak na věc). (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (368)

nunka 

všechny recenze uživatele

Princ na bielom koni versus Oxford. Chvíľu som mala pocit, že severská režisérka ide na film viac rozprávkovo ako realisticky, čo v konečnom dôsledku neublížilo. Snílkovský počiatočný rozmer v priebehu filmu nabral správny spád, časom dozrel v jasnejšiu perspektívu a bolo veľmi príjemné sledovať ako sa s témou dozrievania režisérka citlivo a bez zbytočných klišé popasovala. Aj keď celý čas ide o hru emócií a rácia, celkovo to malo svoj štýl a patričnú melanchóliu. Navyše súhlasím s Jojineckom, Carey Mulligan asociuje Audrey Hepburn. ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

Herecké výkony Carey Mulilgan a Petera Sarsgaarda jsou víc, než obdivuhodné. Oba dva jsou tak strašně přirození, až úplně zapomenete, že jsou to vlastně herci a své pocity jen předstírají. Nedivím se, že Carey dostala za svůj výkon Zlatý Glób, já bych jí dal rovnou Oscara. Je neuvěřitelně přitažlivá, charismatická a přirozená. Totéž samozřejmě platí i o Peterovi (ne, nejsem gay), ale výkon Carey mě zaujal více. Bohužel s filmem jsem měl trochu potíže. Vůbec mne nezaujal. Co mě jen zaujalo krom výše popsaného byl Alfred Molina - on je snad čím dál tím víc tlustší, ne ? ()

Reklama

Popluh 

všechny recenze uživatele

Podařené drama s dobře prokreslenou dobovou atmosférou (i co se týče myšlenek a názorů), kterému kraluje výborná Carey Mulligan v hlavní roli. Jediným problémem An Education je přílišná předvídatelnost a šablonovitost, která mi bránila se do filmu plně vložit. Všechny charaktery byly k vidění ve spoustě jiných filmů a ani pohromadě se jím nedaří dýchnout životem, byť všichni herci předvádějí skvělé výkony. 80 % ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

V akurátnej uniforme roztomilá Carey Mulligan, opantaná Petrom S., výletom do Paríža, falošným venovaním od C.S.Lewisa a olivami v šampanskom (ktovie, čo z toho bolo pravé). A paradoxne motívy, ktoré ma bavili najviac, autori rozvinuli minimálne (Jenny´s slabosť/rebélia pre/voči Miss Stubbs, platonicky zamilované a smutné pohľady Dannyho smerom k nej). Škoda. Na moj vkus málo Hornbyovské, nadmieru kultivované, v závere príliš zhovievavé a didaktické. Takto anglické žubrienky prichádzajú o ilúzie?! ()

Sofia 

všechny recenze uživatele

Výborný soundtrack a výkon Carey Mulligan dělá z tohoto filmu o trochu víc, než jen obyčejný příběh o mladé, chytré holce, která chtěla žít jiný život a ono se to tak docela nepovedlo...z mladé hrdinky úplně tryskala dychtivost po změně, po Paříži, po dospělosti...na druhou stranu se mi ale nechtělo věřit, že autorem scénáře je Nick Hornby - kam se poděla jeho lehkost, ironie, vtip? Celé to nacpal do postavy otce ztvárněné Alfredem Molinou, která ale někdy směřovala až ke karikatuře. Potěšily výborné Emma Thompson a Olivia Williams ve vedlejších rolích. ()

Galerie (100)

Zajímavosti (11)

  • Když se potkají poprvé Jenny (Carey Mulligan) a David (Peter Sarsgaard) velmi hustě prší, v některých záběrech je však evidentní, že svítí slunce a prší pouze nad jejich autem. (hansel97)

Reklama

Reklama