Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Poslední film herecké legendy klasického Hollywoodu Caryho Granta se odehrává v kulisách Tokia během letní olympiády roku 1964. Sir William Rutland (Cary Grant) sem přijíždí vyřídit obchodní kontrakt s místní společností. Dorazí ale o dva dny dříve, než je plánováno a hotelový pokoj pro něj ještě není uvolněný. Proti vůli majitelky bytu, Christine (Samantha Eggar) se ubytuje jako podnájemník v jejím příbytku a přibere k sobě i mladého olympionika, na něhož náhodou narazil (Jim Hutton). Zápletka bláznivé komedie se odvíjí právě od peripetií vzájemného soužití dvou ztřeštěnců a odměřené paní domácí. (Hwaelos)

(více)

Recenze (17)

aniiicka 

všechny recenze uživatele

Perfektní zvedák nálady a pro mě jeden z těch filmů, na které náhodou narazíte, zakoukáte se a velice mile vás překvapí. Jako obrovský fanoušek Caryho Granta jsem v závěrečné scéně uronila nějakou tu slzu, neboť se jedná o rozloučení tohoto kouzelného, sebeironického a šarmantního pána se světovým filmem. Ách jo :) Zde jej nevidíme v typické romantické roli, ale v roli sympatického sira Rutlanda, který v Tokiu během Olympijských her pomáhá puntičkářské a příliš organizované upjaté dívce a mladému trochu zvláštnímu olympionikovi (a architektu), aby si uvědomili, že se do sebe vlastně zakoukali. Scéna s ranním časovým rozvrhem, která zde byla mnohokrát zmíněna, mě také velmi pobavila. Stejně jako Caryho lezení po balkonéch a oknem vystřelené gaťata :) :) pozn. herec jež hraje mladíka je Jim Hutton, otec Timothyho Huttona (který hrál třeba ve Francouzském polibku). ()

Mol 

všechny recenze uživatele

I DON'T KNOW WHY YOU WANTED A ROOM, YOU SPEND ALL OF YOUR TIME OUTSIDE! Hodně povedená komedie a Cary jede jako za mlada. Steve i Chris jsou sympaťáci a nejlepší části filmu jsou rozhodně ranní vstávačky. Člověk si ani kafe neudělá a už musí do koupelny. Bych se na to vy.. a chodil si čistit zuby až 7:45. ()

Reklama

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Zajimavy zaver kariery jednoho z nejzasadnejsich a nejsympatictejsich hercu zlate ery Hollywoodu - Caryho Granta. Exoticke prostredi Tokya v obdobi Olympiady. Cary uz zde nehraje klasickeho elegana do romantickeho tandemu (jako v 90% svych filmu), ale jakehosi side-kick strejdu s prosedivelym ucesem, ktery se kolem hlavniho paru jen mota a strili jednu hlasku za druhou. To byl zrejme rozhodujici moment, kdy si Grant rekl, ze je na case to zabalit. Nicmene rozhodne prijemne zakonceni. 6/10 ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Cary Grant byl fešák, pravý gentleman a neskutečný elegán. Zřejmě si toho byl dobře vědom, proto přestal účinkovat ve filmech ve svých 62 letech. Měl v sobě evidentně dostatek soudnosti a chtěl, aby si jej diváci jako krasavce pamatovali. Vůbec se nedivím, že ve svých dřívějších filmech vyvolal spolusledovatelce průtrž mračen v nohavičkách. Osobně jsem měl co dělat, aby během sledování nebyla zpochybněna moje heterosexualita. Pokud se vám krví projíždí nějaké to promile, tak je tento film dobrou volbou. Příběh je zajímavý a nekomplikovaný. Dlouho jsem žádnou podobnou starší průměrnou komedii neviděl, takže jsem tento film uvítal. V pozadí je zřejmě i nějaký politický kontext, neboť divák přeci jen nevidí často tančit černouška na ruskou národní hudbu, kterou hrají rákosníci. Taktéž mě snímek utvrdil v tom, že sportovní chůze je teploušský sport. Pokud budete někdy hledat něco intelektuálně nenáročného na zlepšení nálady a zároveň budete toužit vidět poslední film herecké legendy minulosti, tak poté je Walk Don't Run tou správnou volbou. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Charles Walters /The Barkleys of Broadway/ natocil celkom dobru spolocensku konzervacku, kde Cary Grant uz hra vo svojom poslednom filme. Okrem Granta /Charade, Philadelphia Story/ tu hrala j vyborna Samantha Eggar a Jim Hutton /Zelene barety 1968/. Kulisy Tokia su opravdu len kulisy, a hoci sa US styl humoru Europe hodne vzdaluje, tentokrat ide aspon o priemernu komediu. Neoslovilo ma suzitie dvoch chlapov, ne, ne : 55 % ()

Galerie (12)

Zajímavosti (5)

  • Snímek je posledním filmem Caryho Granta, který prohlásil, že je ve svých 61 letech příliš starý na role romantických vůdčích postav a nechce, aby ho museli fanoušci vídat ve vedlejších rolích. (Hwaelos)
  • V pokoji, kam hlavní hrdinové zavítají při návštěvě rodičů své japonské známé, se v televizi objevuje film Muž z Laramie (1955). (Hwaelos)

Reklama

Reklama