Reklama

Reklama

Na palubě luxusního parníku se z Evropy do Spojených států vrací ve společnosti proslulý svobodný playboy Nicky Ferrante (Cary Grant). Seznámí se s přitažlivou a zdravě sebevědomou Terry (Deborah Kerrová) a oba se do sebe zamilují, i když jsou vázáni každý jinde a Nicky má dokonce před svatbou. Je to jen letmé šálení smyslů v příjemném prostředí zaoceánské lodi, kde jeden druhému nemůže nadlouho uniknout, i kdyby chtěl, anebo opravdový a hluboký cit? Oba se rozhodnou, že to zjistí. Ještě před přistáním v newyorském přístavu si slíbí, že se za půl roku sejdou na vyhlídkové terase Empire State Building. Pokud samozřejmě budou v té době bez závazků a pokud Nicky, který si velmi zakládá na tom, že nikdy nepracoval, dokáže svoji budoucí ženu uživit.

Další děj se nesluší prozrazovat, i když vnímavý divák či amatérský filmový historik už bystří pozornost, neboť mu to něco připomíná. Aby ne. Film Nezapomenutelný příběh (1957) je totiž remakem klasického romantického snímku Krajkový šátek (1939), ve kterém ústřední dvojici ztělesnili Charles Boyer a Irene Dunneová. A režisér je dokonce tentýž - Leo McCarey. Navíc v roce 1994 vznikl další remake Milostná aféra s manželskou dvojicí Warren Beatty-Annette Beningová. Současným divákům však tento příběh připomíná ještě jiný film, novodobou klasiku Samotář v Seattlu (1993) s Tomem Hanksem a Meg Ryanovou, jejíž děj je poměrně přesnou parafrází Nezapomenutelného příběhu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

Klenotka 

všechny recenze uživatele

Ještě v půlce filmu jsem chtěla dát čtyři nebo pět hvězdiček. Ale pak se to někde zvrtlo. Nechápala jsem chování hlavní hrdinky, ani smysl těch tří (!) hudebních čísel. Jako by se duch romantického filmu vytratil. Deborah Kerr a Cary Grant jsou pěkný pár, a jsou výborní ve svých rolích. Trochu přeslazený závěr, kdy jsem strávila pět minut hlasitým "tak mu to konečně řekni", aby na to nakonec dost krkolomně přišel sám, to zkazil úplně. Je to škoda, i proto, že spousta postav byla jen velmi mlhavě načrtnuta v pozadí, a motivace a chování některých z nich mi unikaly. Ale i tak bych to dala za tři a půl, už kvůli tomu kouzlu Granta a Kerr, kteří film vyzdvihávají hodně vysoko. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Film pre ženy. Nič viac asi netreba ani napísať. Ale predsa. Spomeňte si na Sleeping in Seattle a na to, čo znamenal tento film pre ženy okolo Meg Ryan a čo pre chlapov okolo Toma Hanksa. Takto to bude všade a v každom čase. Film som pozeral dávnejšie s jedným kamarátom, ktorý niekedy v polovici skonštatoval, keď videl New Yorkské mrakodrapy, že už by to zachránila iba Godzilla. Ja taký kritický nie som, film mi nudný nepripadal, len stále nie som žena. ()

Reklama

Madison 

všechny recenze uživatele

Romanťárna zabalená v sentimente, ktorú ale odľahčoval chutný humor a príjemné herecké výkony. Oceánske scenérie z pohľadu starodávneho domu boli krásne rovnako aj dojemný sprievod na klavíri. Okrem toho, ktorá z vás by odolala tomu gentlemanovi (Grant!) s umeleckými sklonmi? Dostaviť sa do Empire State Building by bolo to najmenej:) ()

Tyny 

všechny recenze uživatele

Romantický snímek s vtipnými vsuvkami, které jsou tak obyčejné až jsou dokonalé. Nicky a Terry se čistou náhodou setkají na lodi, zamilují se do sebe. Nemůžou spolu být, jelikož oba dva mají svého partnera. Po skončení plavby se rozejdou a po nějaké době se k sobě vrátí. Pro někoho možná romantické klišé, ale když je Cary Grant tak okouzlující, tak se mu prostě nedá odolat. "Když je dole tak krásně, tak proč mě vodíte sem nahoru" ()

swed 

všechny recenze uživatele

Míchání žánrů není žádná hračka, Leo McCarey by mohl vyprávět. Film začíná jako svěží konverzační komedie, vzápětí se mění na sentimentální romantiku, a aby toho nebylo málo, režisér nás zavede i na pole uslzeného dramatu. Odlehčená část sluší snímku nejlépe, slovní výměny obou protagonistů nepostrádají švih a jízlivost. První zaskřípání se objeví s návštěvou Grantovy babičky (!) a vrcholí v opakujícím se pěveckým vystoupení dětského sboru, při kterém mě od přílišné přeslazenosti začaly bolet zuby. Vážná linie filmu je na tom o něco lépe, ale zase v ní chybí více prostoru pro Caryho Granta, jenž je bez debat tahounem filmu, místo toho se vyprávění věnuje postavě Deborah Kerr, která mně ničím neučarovala (a měla na to 2 hodiny). Finále je ovšem přenádherné, o tom žádná. 6/10 ()

Galerie (59)

Zajímavosti (12)

  • Niektoré scény sa nakrúcali na palube zaoceánskeho parníka SS Constitution, na ktorom sa už predtým nakrúcali niektoré z epizód seriálu I Love Lucy (1951) a neskôr sa objavil aj v jednej epizóde seriálu Magnum (1980). (Michal74)
  • Řada scén s Deborah Kerr a Cary Grantem je improvizací. (StarsFan)
  • Roli Terry McKayové (Deborah Kerr) nazpívala Marni Nixon. (StarsFan)

Reklama

Reklama