Reklama

Reklama

Obsahy(1)

10 ročný Jimmy žije na vzdialenej farme spolu so svojimi rodičmi a troma mladšími súrodencami. Jeho otec je kamionista a preto býva často mimo domu. Jimmy si jedného dňa všimne, že s jeho každodenne stresovanou matkou nie je čosi v poriadku a upozorní na to otca, ten ho však uchlácholí s tým, že na jej správaní nie je nič neobvyklého. Počas jedného večera, keď otec musí opäť odísť s nákladom, sa matkin duševný stav výrazne zhorší - prepadne popôrodnej depresii a rozhodne sa zavraždiť svoje deti. Jimmy rýchlo rozozná, že nepríčetná beštia, ktorá sa mu snaží siahnuť na život dávno nie tou matkou, ktorú tak miloval a preto musí s psychotičkou zviesť nerovný boj o prežitie. (Karamanlis)

(více)

Recenze (151)

tomeek 

všechny recenze uživatele

Malý Jimmy je asi opravdu ta nejduchapřítomnější dětská postava všech dob (až na nelogické úkryty v místech s jediným východem) a je tahounem celého filmu. Herecký výkon matky je skvělý, věřil jsem jí všechno, i Jimmymu, ale neskutečně mi vadily klasické hororové klišé, jako pád při útěku a následná neschopnost pohybu, kvůli ODŘENÉMU koleni. Ano, bylo jim zhruba šest, ale za to se přece nemůžu jako autor schovávat a zakrývat tím svoje scénáristické "berličky". Masakr bez obalu, slušná atmosféra, kterou ale bohužel na konci zabije stupidní pointa (díky otci, který to vážně nemá v hlavě v pořádku), kvůli které jsem chvilkama uvažoval i o dvou hvězdách... 3* ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Tak tomu říkám adrenalinová nálož. Takový nářez jsem opravdu nečekal. Brutální a inteligentní vyvražďovačka, která Vám nedá ani na minutku vydechnout. Základ je perfektní rozjezd, to Baby Blues měl od začátku. Závěr je jen lahůdka a být na klučiny místě, tak se asi oběsím. Nevím jestli bych mohl s takovou skutečností žít. Mamince hrábne a začne svoje roztomilé dětičky brutálně vraždit jedno po druhém. Celé tohle je perfektní horor a já mohu jen doporučit. Upřímně musím uznat, že mě nevadilo téměř nic a pro hororového diváka pastva pro oči. Kord, když vidím na začátku "podle skutečné události". Z toho mám ještě větší hrůzu a přidá mi to na fantazii. U tohoto snímku se tomu dá i snadno věřit... 10/10 = 100% ()

Reklama

bourec 

všechny recenze uživatele

Hodně ostrá kávička.A ta maminka byla zasraná krávička.Po asi deset minutách oťukávání se jde ostře na věc,a to co se pak děje,no nic pro slabý nervy.Samosebou je to film na jedno použití ,ale šlape to dobře..Vzpomněl sem si při tom na film Děti,to byla taky zasraně sviňská řežba,ale tady to jde podle mě ještě dál,a co je ještě zvrácenější,je to obráceně.Prostě mamince jeblo,a tak si došla pro velkej sekáček.Dobrý,i krátkou stopáž pochválim a myslim že 60% to snese. ()

Silviaxx 

všechny recenze uživatele

Dostala som sa od vraždenia dospelých deťmi k vraždeniu detí dospelým. Musím povedať, že to celé fungovalo viac ako perfektne. Doteraz som si nevedela predstaviť, kto by bol ochotný niečo takéto natočiť, keďže si myslím, že sa nájde veľmi veľa odporcov filmu práve takéhoto typu. Zábery boli vymakané, najmä rôzne desivé uhly pohľadu na besniacu matku, ktorá na farme rozsekala snáď všetko, čo jej prišlo do cesty. Horory sú o to horšie a tiesnivejšie, keď si človek uvedomí, že ono by sa to v podstate reálne aj mohlo stať. Myslím, že to bolo postavené na dobrom základe, a teda popôrodnej psychóze matky. O to reálnejšie som film vnímala. Záver ma zabil. Nemám, čo dodať :) ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je pecka!! Navíc vše umocňuje fakt, že film je zřejmě podle skutečné události. A tentokráte tomu můžeme klidně věřit, protože psychózy, kterým šílená matka ve filmu propadla, skutečně existují a za jistých podmínek mohou vygradovat v naprosté šílenství. Stává se to velice zřídka, aby vše šlo do takových neuvěřitelných extrémů, leč příklady v dějinách kriminalistiky a psychologie to dokazují ... O to naléhavější tlak je pak na diváka v tomto "thriller-horor-exploitaitionu", kde matka vyvraždí početnou rodinu, půlku zvířecí farmy a jednoho nimroda ... Špičkově natočený, napínavý film s perfektní hustou atmosférou, vypjatými cénami, šílenými záběry na pošahanou matku se sekáčkem v ruce!! Pozor!! Míra brutality v jistém smyslu v tomto filmu přesahuje běžné hranice!!!! Jsou zde vražděny zvířata a děti!!! Takže jen pro otrlé ... Každopádně jako učebnicový příklad do soudního znalectví a psychologie/psychiatrie úžasný materiál ... Pro mne obrovské překvapení!! ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Film je inšpirovaný skutočnými udalosťami z 20.6.2001, kedy Američanka Andrea Yates utopila vo vani svojich 5 detí. (FREEWHEELER)
  • Vo Veľkej Británii vyšiel film pod názvom The Cradle Will Fall. (FREEWHEELER)

Reklama

Reklama