Reklama

Reklama

Discovery Atlas: Čína, jak ji neznáte

(TV film)
USA, 2007, 102 min

Kamera:

Lee Pulbrook

Hrají:

James Spader, Erik Thompson (vypravěč)
(další profese)

Obsahy(1)

Jak se žije v zemi, která udělala tak nevídaný skok do budoucnosti. Je to země s prastarou kulturou, opírající se o zvláštní zvyky a rituály, proslavená památkami, dodnes objevovaná ve své tisícileté zachovalé kráse. Země s největším počtem obyvatel, země, která se vydala na cestu k dosažení vysoké mety - stát se další světovou supervelmocí. Autoři dokumentu nabízejí příběh o nejrychleji se rozvíjející zemi naší planety, o snech jejích obyvatel a jejich motivaci, o jejich osobních bojích a vítězstvích. Příběh o největších přeměnách naší současnosti, příběh o lidech, kteří je prožívají. Příběh o životě za Velkou zdí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Amalberga 

všechny recenze uživatele

Dost mizerný dokument. Z historie se nedozvíte prakticky nic, a když už něco, tak dost zavádějící informace. Taky nechápu, jak v dokumentu o Číně jde nezmínit čaj, hedvábí a porcelán. Souhlasím s ostatními komentátory, že dokument vypadá jako "dělaný na objednávku". Lidé se v Číně vlastně mají moc dobře a žádné problémy nejsou. V dokumentu jsou dávána nejvíc na odiv moderní města jako Peking, Šanghaj a okrajově Hong Kong. Z tradice tu nedostaneme skoro nic. Lepší jsou dokumenty z ČT 1 Cestománie. ()

Audrey.H 

všechny recenze uživatele

za ty pěkné obrázky je tam ta hvězdička...ale takovou snůšku blábolů jsem už dlouho neviděla...jak ty Číňanky celé usměvavé a upravené vyprávějí o svém štěstí, že můžou pracovat od 5 od rána do 9 do večera a za to mají konečně trochu co jíst - to mě dostalo...neříkám, že je tam všechno zle, ale opravdu to vypadá, že si to všemocná čínská vláda objednala a dobře zaplatila...jsou to stejné stihomamy jako byly o Rusku za "našeho" komunismu... ()

Reklama

Galerie (4)

Reklama

Reklama