Reklama

Reklama

Láska a jiné kratochvíle

  • USA Love and Other Impossible Pursuits (více)
Trailer

V této upřímné, vtipné a srdcervoucí adaptaci románu spisovatelky Ayelet Waldman, jež vypráví o životě, ztrátě a rodině, zazářila krásná Natalie Portman. Emilia (Portman) je absoloventka práv na Harvardu a také novomanželka – právě se provdala za Jacka (Scott Cohen), vysoce postaveného newyorského právníka. Když začala Emilia pracovat v jeho právnické firmě, byl Jack její šéf a byl ženatý. Jejich život bohužel nečekaně změní smrt jejich novorozené dcery. Emilia se ve svém zármutku jen těžko sbližuje se svým nevlastním synem Williamem (Charlie Tahan), ráda by se s ním zkamarádila, ale díky Williamově předčasné vyspělosti se to zdá téměř nemožné. Nejtěžší je však vyrovnat se s neustálými výbuchy vzteku a žárlivosti Jackovy bývalé ženy, Carolyn (Lisa Kudrow). (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (139)

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

Na úvod bych se pozastavil nad naprosto nesmyslným českým názvem filmu, jelikož opravdu nechápu jeho význam s ohledem na to, o čem tenhle melancholický příběh je. Natálka hraje velmi slušně, jak jsme zvyklí, není to špatná polemika nad vyrovnáváním se s těžkou životní situací, ovšem nebylo mi režisérem zcela umožněno více se vcítit do pocitů hlavních hrdinů. ()

Lachvos 

všechny recenze uživatele

Tak zde jsem dlouho přemýšlel (což se mi často nestává :), zda tři či čtyři hvězdy a po delší době jsem se uchýlil ke stylu rozhodování, který jsem uplatňoval vlastně od prvopočátku: 3 - dobrý, ale jednou stačí, 4 - určitě mrknu znova. Proto i když jsem tento snímek ohodnotil třemi hvězdami, neznamená, že to není dobré, to spíše naopak. A přesto že dramata nejsou mou silnou stránkou, tento se mi líbil, což zcela jistě taky k dobru počítat. Postavy, jejich chování a reakce reálné, dobře napsané, výborně zahrané, smutek jsem z obrazovky cítil snad fyzicky...Sice smutné (možná i konec, nebudu ovšem spoilerovat), ale bohužel nežijeme ve světě pohádek, takže ne vše je radostné a zářící, že? ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tak nějak jsem si během tohodle filmu uvědomil, že jsem dlouho nikde neviděl Natálku Portmanovou. A Lisa Kudrow taky velice příjemně potěšila. Celkově mě bylo smutno z toho, že na Natálku padá jedna životní jizva za druhou a ne a ne mít naději v lepší budoucnost. Pak se ale veškeré její problémy začnou řešit a nejvíc se mi nakonec líbilo, že i když se na Natálku sypalo tisíc a jedna životní útrapa, scénáristi si dali tu práci, aby ji konečně učinili šťastnou. Hezký film. O životě, s dobrými herci a dobrou hudbou. Co víc si přát. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je nejspíš nejsilnější role Natalie Portman (kdepak Black Swan!). I když ji nemusím, tak v tomhle filmu mě dokázala rozplakat. Jako macecha byla hrozná, ale dalo se tomu i zasmát. Celé drama se potýká a zaobírá převážně Isobelinou smrtí, smutkem, který po sobě zanechala a otázkami "proč". Zkrátka silný citový zážitek, který nenechá nikoho chladným.. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Film mě vůbec nechytl. Bylo mi celkem jedno, jaké trápení zažívá postava Natalie Portman, přestože dokázala zahrát zcela "nemateřský typ ženy"a její vztah l nevlastnímu dítěti. Kdo mě ale dostal byl Charlie Tahan ve své postavě nevlastního syna, který svým negativním přístupem a neustálým strachem nedal možnost, aby se k němu Emilia dostala o krok blíž. Tenhle kluk je výborný a jen doufám, že ho uvidíme čímdáltím častěji. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (4)

  • V jedné scéně tvrdí Emilie Willovi, že i když vystudovala Harvard, je to škola na nic. Natalie Portman opravdu vystudovala Harvard, a to v oboru psychologie. (Brousitch)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu od Ayelet Waldman. (pufina)

Reklama

Reklama