Reklama

Reklama

Zamrzlá řeka

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Děj se odehrává v období těsně před Vánocemi v rezervaci Mohawků, poblíž nepříliš známého hraničního přechodu, spojujícího státy New York a Québec. Převádění nelegálních, převážně asijských imigrantů přes zamrzlou řeku St. Lawrence představuje možnost snadného zisku peněz a ta je až příliš lákavá pro ty, kteří si legální cestou dokážou vydělat byť jen minimální prostředky. Dvě ženy - běloška Ray a indiánka Lila, obě svobodné matky, nacházející se v zoufalé životní situaci - jsou vtaženy do světa obchodování s lidmi a nakonec neuniknou spravedlnosti. (pee-jay)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (74)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pri Zamrznutej rieke sme svedkami toho, ako sa dá napísať pôvodný scenár (zrejme bez prídavku podla skutočnej udalosti) tak, aby sme si mohli povedať, že takto nejak to v živote chodí a môže dopadnúť. Videl som viacero realistických filmov, ktoré mali kvôli autenticite deja slabší scenár, nejaká pani Huntová ale dokázala, že sa to dá skľbiť. Vidím, že je to menšinový názor. Podľa tržieb a ich delení medzi kiná a tvorcov na polovicu boli tvorcovia v pluse 1 milión. Gratulujem, väčšinou pri podobných prípadoch čítam, že sa jednalo o ťažký prepadák. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Pomalu plynoucí příběh o matce dvou dětí, jejíž manžel si rád zahraje o peníze na jídlo, která se shodou okolností dostane až k pašování lidí, které vynáší přeci jen o něco více než práce v obchodě na částečný úvazek. Debutantka mezi scénáristy a režiséry Courtney Hunt mě překvapila jistou režisérskou rukou a chytře napsaným příběhem, který nepostrádá vygradované scény (Montreal), dojemné scény (opravil jsem trubku na vodu) ani překvapivé zvraty (policie chce alespoň jednu oběť). Melissa Leo dobře zahrála již v 21 gramech, teď však teprve ukázala, co se v ní skrývalo. Nechápu jaktože až teď, v téměř padesáti letech, získala pořádnou roli. S její postavou se ztotožní více diváků, než kdyby ji hrála známější tvář. Známější tvář či jméno by snímku jen škodilo, jeho anonymita (až na Marka Boonea Juniora) je to, co jej dělá tak osobitým. Jen více podobných filmů.. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Další ze superrealistických filmů ze života, kterým jejich realistické pojetí brání v pořádném dějovém rozletu. Nápad zajímavý, ale přestože ve filmu je plno silných momentů (dítě v tašce), nejsou podle mě správně vygradovány. Přestože příběh i herci jsou nezpochybnitelní, celkově je děj dost špatně vyprávěn. Nebo spíš průměrně. Neustálá snaha o obyčejnost a uvěřitelnost z tohohle filmu dělá právě to. Uvěřitelný, ale obyčejný film. ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Syrové drama, syrově natočené a syrově zahrané... Pochopíte to hned z prvního detailního záběru na Melissu Leo... Film má několik silných momentů a celým svým ztvárněním a minimalizmem nám dává pocítit, jak moc je ze života a realistický... A přestože nežijeme na kanadsko-americké hranici ani v indiánské rezervaci, tak není problém toto vyprávění vnímat, i když jeho tempo je pomalejší a v závěru se děje možná něco jako "happyend" nebo očistná katarze nebo přirozené rozuzlení...Sám nevím ()

Phillo 

všechny recenze uživatele

Milujem ten pocit, keď si ma film pripúta a ja nedokážem vnímať jeho jednotlivé zložky. Preto ani netuším aká hudba vo filme bola, čím bola originálna kamera, strih... Frozen River si ma pripútala ľudským príbehom podaným jednoduchou cestou, kde všetko funguje ako má a zainteresovanosť do príbehu je dokonalá. K plnému hodnoteniu mi vadí už len jeden (objektívne dosť veľký) logický nedostatok a to, či namiesto posledného prevážania nemohla hlavná predstaviteľka radšej predať auto. Nevadí, som nad mieru spokojný a opäť raz očarený schopnosťou filmového média ako takého. A to nie je málo. 85% ()

Galerie (28)

Zajímavosti (5)

  • Společnost Sony Pictures Classic zaplatila 500 000 amerických dolarů za právo distribuovat film v Severní Americe. (Terva)
  • Snímek měl nesoutěžní premiéru na filmovém festivalu Sundance v roce 2008. (Terva)
  • V úvodu filmu přijede kamion a na silnici není žádný sníh. Poté chlapec hází sněhovou kouli, po níž zůstane stopa ve sněhu, avšak když kamion odjíždí, sníh opět mizí. (Terva)

Reklama

Reklama