Reklama

Reklama

Děj filmu se odehrává v roce 2016. Komisař Damien se podílí na likvidaci překupníků s drogami v centru Paříže. Poté je neprávem obviněn z přechovávání drog a zatčen. Podaří se mu zavolat Leitovi z okrsku 13, aby ho přišel vysvobodit. Leito se mezitím setká s mladíkem, který tajně natočil na kameru, jak agenti DISS (Department of Internal State Security) střílí na policejní jednotku a předá mu záznam z kamery. Policejní vůz byl v noci převezen do okrsku 13 a vražda policistů připsána zdejším obyvatelům, čímž byly vyvolány nepokoje. Ředitel DISS Walter Gassman tlačí na francouzského prezidenta, aby dal pokyn k vyklizení okrsku a následné demolici jeho centra raketami. Gassman je tajně spolčen s developerskou společností, která chce na místě postavit mrakodrap. Leito pronikne na policejní komisařství a podaří se mu osvobodit Damiena a navíc ukrást harddisk z Gassmanovy kanceláře. Poté se vrátí do okrsku, kde vyzvou vůdce místních klanů, aby jim pomohli proti Gassmanovi a jeho lidem. Prezident nechá evakuovat okrsek, ale zdráhá se dát pokyn k odpálení raket... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (328)

anderson 

všechny recenze uživatele

SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: MARKÍZA = 4.12.2010, réžia slovenského znenia = ŠTEFAN MANDŽÁR+PREMIÉRA NA JOJ = 27.2.2015, réžia slovenského znenia = - Som fanúšik a vyznavač parkouru. Nemôžem ísť teda pod 4. Napriek tomu, že príbeh nie je o nič originálnejší než prvá časť, akcie sú na hranici dokonalosti. (6.4.2009) ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Mazal tov! Je smutný, že Francie bude mít v budoucnu prezidenta, který neumí vystupovat na veřejnosti a nechává si radit od člověka, jehož pytle pod očima dokazují, kam až může zajít workoholismus. To mě štvalo, protože rozhodnout o osudu 13 Okrsku bez vlastní iniciativy je fakt trapný, ale jelikož v tomhle filmu zabijí slečna svým copem, je naopak trapný se tomu divit. Ale protože jde o relax, není Okrsek zas až tak marný. Navíc David Belle je borec a zvládnul by předběhnout i Usaina Bolta. Pokud něco filmu sráží body, pak je to neidentifikovatelná hudba. Indické hip-hop tracky se spíš hodí do moderní čajovny a ne do akčního filmu. Naneštěstí se nad tím nebudete dlouho zaobírat. Parkour je znovu na scéně. To ty chlapy fakt nebolí kotníky? Tssss... ()

Reklama

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Zajímavý začátek s kamerou a proplétání se mezi částmi v okrsku 13, kde v každá rasa má své území. Film se drží ve stále slušném tempu až do konce, kde jsem si myslel, že scénárista musel být pod vlivem nějaké drogy, protože konec degraduje film na pohádku. Spojí se cikáni, asiati, skinheadi, arabové a černoši a všichni táhnou za jeden provaz a na konci se vlastně nepřímo dozvíte, že oni jsou hodní a jen si semtam překupují drogy, zabíjejí se a tak, ale jinak jsou strašně hodní a jsou vlastně jako my a je to prostě fajn parta. Ovšem nejlepší je vůdkyně asiatů, která svým copem rozsekne i dubové polínko a je prostě cool holka, která je pro rodinu. Prostě hrůza. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Větší rozpočet, nový režisér, stejná pravidla. Jako kdyby jste vzali jedničku přes kopírák, ale její dravé tempo snížili na polovinu. Mixování parkouru a bojových umění je sice stále děsně „cool" a bez problémů překonává všechnu zámořskou akční tvorbu posledních let, ale chybí tomu Morelova schopnost zachování vysokooktanového tempa i mimo kulervoucí šílenosti hlavních hrdinů. Příběh se opět dostavil ve formě Bessonových náčrtů na ubrousek při poledním kafíčku, ale s tím jsme se už smířili asi všichni. Hlavně že se i podruhé jedná o ryzí zábavu... která je v poslední době nedostatkovým zbožím. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od jedničky klade dvojka důraz i na dějh, na jehož úkor je ochuzena akce. A to je škoda, protože samotný příběh je v tomto případě neuvěřitelně naivní a závěrečné "united", jakkoliv lákavě vypadá, vyzní nakonec dost směšně. Ultimátum se v tomto případě přiblížilo k americkým béčkovým akčňárnám a to nemělo. Přesto si Bell a Raffaelli těch 60% zaslouží, protože co tihle dva dokážou je zkrátka nad moje chápání. Každopádně Raffaelliho nástup do auta si hodlám vyzkoušet. :D ()

Galerie (27)

Zajímavosti (7)

  • Natáčelo se 14 týdnů. (KucC)
  • Ve scéně, kdy Damien (Cyril Raffaelli) bojuje v sídle drogových magnátů a urputně se snaží uchránit cenný umělecký obraz, padá během palby nepřátel obraz přední stranou na zem. Když jej však v dalším záběru Damien (Cyril Raffaelli) odkopne do místnosti s kokainem, je na zemi stranou zadní. (DivX)
  • Vojáci střežící brány do okrsku 13 byli vyzbrojeni útočnými puškami typu Heckler & Koch XM 8. (JohnSmith)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno