Reklama

Reklama

Děj filmu se odehrává v roce 2016. Komisař Damien se podílí na likvidaci překupníků s drogami v centru Paříže. Poté je neprávem obviněn z přechovávání drog a zatčen. Podaří se mu zavolat Leitovi z okrsku 13, aby ho přišel vysvobodit. Leito se mezitím setká s mladíkem, který tajně natočil na kameru, jak agenti DISS (Department of Internal State Security) střílí na policejní jednotku a předá mu záznam z kamery. Policejní vůz byl v noci převezen do okrsku 13 a vražda policistů připsána zdejším obyvatelům, čímž byly vyvolány nepokoje. Ředitel DISS Walter Gassman tlačí na francouzského prezidenta, aby dal pokyn k vyklizení okrsku a následné demolici jeho centra raketami. Gassman je tajně spolčen s developerskou společností, která chce na místě postavit mrakodrap. Leito pronikne na policejní komisařství a podaří se mu osvobodit Damiena a navíc ukrást harddisk z Gassmanovy kanceláře. Poté se vrátí do okrsku, kde vyzvou vůdce místních klanů, aby jim pomohli proti Gassmanovi a jeho lidem. Prezident nechá evakuovat okrsek, ale zdráhá se dát pokyn k odpálení raket... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (329)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Stejně zběsilá akční jízda jako první díl, s větší dávkou akce, adrenalinu a bohužel i všemožného tlachání. Tlachá se všude a o všem, tlachají všichni a pořád. Na akci tedy zbyde o něco málo více času než v dílu předchozím, tlachání ale přerůstá únosnou mez a u cca desátého rozhovoru jsem si vykroutil pár obratlů. Neřeknu, kdyby si měly postavy co říci, ale vlastně se nic neřeší a pokud náhodou ano, tak smysl hovoru je přebit na hlavu postavenou zápletkou, která řeší více, než na co Luc Besson v současné době scénáristicky má. Díky alespoň za sice hůře sestříhanou, ale jinak bezchybnou akci, kdy se spíše více střílí a mlátí než skáče a běhá, nicméně jde o řekl bych nástupce, nekazícího pověst jedničky. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Příjemná, svižná, akční podívaná, která však není tolik zajímavá, jako první díl. Zdálo se mi to až příliš přitažené za vlasy a rádoby vtipům jsem se nezasmál, takže jediné, co mi říká, že mám dát hezké a poctivé 3*, je dynamická hudba, perfektní choreografie soubojů, běh s akrobatickými prvky (parkour) a sympatická dvojka Damien a Leito. Nedostatek: V 18. minutě a asi 30. vteřině filmu můžeme zahlédnout muže v černém oděvu, který evidentně patří ke štábu. ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

Laciné pokračování předchozího perfektního akčního filmu pouze opakuje osvědčené sekvence, ale namísto stupňování akčních prvků pouze znásobuje absurdní zápletky a naivní dialogy. Akční sekvence postrádají efektnost i dynamiku a omezují se na (oproti prvnímu dílu) tuctové peckovačky a pouze výjimečně spektakulární parkourovou akrobacii. Namísto snahy diváky ohromit, kterou se vyznačoval první díl, je zde evidentní tendence podbízet se fanouškům, což ale probíhá v podobě veskrze toporných promenád drsňáckých figurek. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Málo akce, moc keců a zbytečná snaha o rozvíjení zápletky a příběhu, protože to je za prvé dost debilní a za druhý to brzdí celej film, pořádně se to v podstatě rozjede zhruba až v poslední třetině, kdy většinu akce řídí Cyril Raffaelli a párkrát tam někoho solidně roztříská za podpory svižný hudby, ale je toho zatraceně málo, vedle toho jeho parťák z jedničky David Belle nepředvede pro jistotu nic a zmůže se jen na pár hopsand, který vzdáleně připomínaj Parkour, ale spíš to je většinou jen dynamicky natočenej běh a žádný akrobatický kruťárny, ani skoky se nekonaj a víc toho nepředvede, což je teda docela trapas, když člověk ví co David Belle umí. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Trošičku slabší než jednička,ale přesto to byla pořádně nadupaná jízda.Dvojka mi připadala v mnoha chvílích svižnější než jednička,vše se ale vyrovnávalo horším příběhem.Leita s Damiánem jsem si docela oblíbil a jejich psí kusy mě nepřestávaly udivovat.Francouzi opět potvrdili,že v akčních filmech jsou na tom alespoň stejně dobře jako Američané.Také se mi v obou dílech líbilo to prostředí,které tomu dodávalo tu správnou atmosféru.Mohli by natočit trojku,ale zase si říkám,jestli by to bylo dobré.Hodnocení:70% ()

Galerie (27)

Zajímavosti (7)

  • Natáčelo se 14 týdnů. (KucC)
  • Film sa natáčal v Paríži vo Francúzsku a Belehrade v Srbsku. (Laslo)
  • Ve scéně, kdy Damien (Cyril Raffaelli) bojuje v sídle drogových magnátů a urputně se snaží uchránit cenný umělecký obraz, padá během palby nepřátel obraz přední stranou na zem. Když jej však v dalším záběru Damien (Cyril Raffaelli) odkopne do místnosti s kokainem, je na zemi stranou zadní. (DivX)

Reklama

Reklama