Reklama

Reklama

VOD (1)

Příběh vypráví o tajném agentovi, který se snaží najít zbraně hromadného ničení. Zbraně byly ukradeny z ghetta Doupěte. Tajný agent se s prosbou o pomoc obrací na Lina, jediného člověka, co zná tento rajón a nebojí se místních gangsterů. (oficiální text distributora)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (333)

asinus 

všechny recenze uživatele

Smysl okopírovaní deset let starého filmu mi opravdu uniká. Nevídaně zbytečná recyklace Okrsku 13, o nic lepší, možná trošku uhlazenější, určitě výrazně více směšná, to když se scenáristi frantíci přesunuli z Paříže do Detroitu a pustili se do gansta speaku. Paul Walker se naštěstí doopravdy rozloučí ve svém Rychle a zběsile, tenhle remake proto klidně může upadnout v zapomnění. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Máme problém!!! Umí někdo Čínsky?.......... Už jen úvodní velice povedené titulky, daly předpovědět, že to bude prostě zábava. A byla. Dokonce o mnoho lepší, než jsem vůbec doufal. Příběh má dynamiku, dobrou hudbu a hlavně perfektní kameru. Tady bylo cítit, že se kameraman prostě vyžíval a užíval si skoro všechny záběry. CITÁT - Jiná cesta, stejný cíl........... Jsem spokojen. ()

Reklama

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Asi jsem měl štěstí, že jsem neviděl originál. Já totiž měl tu smůlu, že jsem viděl pokračování Okresku 13 a to pro mě byla taková žumpa, že na první díl nemám nejmenší chuť. No, ale od štěstí, smůly a náhod pojďme do reality. Vlastně ani nechápu, tak hrozně negativní hodnocení a komentáře mých oblíbených uživatelů. Jistě je to blbost na entou co nedává smysl. Jenže tahle blbost, mě nenechávala často řešit jak moc velkou blbostí je, protože se tam stále něco děje a já se nemám čas nudit. PW je fajn a je ho velká škoda. Protože by časem určitě dokázal sám utáhnout něco ambicióznějšího. Tato jednohubka mu už byla malá a podle mě to sám i cítil. Takže pro mě poslední film PW není žádnej průser. Je to sice zábava na jedno odpoledne, ale pořád zábava. 60 procent. ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Celkově mi asi nejvíce vadila ta naivita. Byla všude. Každá z hlavních postav měla několik scén, které si opravdu nedovedu představit, že by takhle vyřešila a nebo se takhle zachovala. Film má tendenci se chovat jako by byl točený pro dospělého diváka, ale je to vlastně jen surová pohádka pro děti. Za mě 60% ()

CiTrus007 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že sociální tématika je v Hollywoodu poslední dobou čím dál populárnější. Tuto skutečnost potvrzuje i Bessonův scénář zasazený do reálně zbankrotovaného Detroitu. Přesto se však do popředí dostává hlavně akční sekvence s Paulem Walkerem a Davidem Bellem v hlavních rolích. Ze samotné akční složky filmu mám smíšené pocity. Bojové scény jsou kvalitní, honičkám dominuje free running a rychlá auta hezky odkazují na Walkerovu sérii Rychlých a zběsilých. Celé mi to přesto připadá trochu nerealistické, nadnesené a neuvěřitelné. Když ale odhlédnu od této závady, zbytek filmu do sebe zapadne bez větších problémů. Potíže nastanou až při vyvrcholení. Chápu, co se Besson snaží říci, podle mého vkusu to ale dělá příliš kostrbatě a šlo by to i elegantněji. K hereckým výkonům nemám připomínek, uchvátila mě snad jen barevná kompozice obrazu a zvukový doprovod, který vhodně dotváří atmosféru ghetta. Celkově tedy Doupě nepovažuji za propracovanou akci nebo film s velkou myšlenkou, nýbrž za místy úsměvnou lehkou akční zábavu a poslední kompletní film zesnulého Paula Walkera. 6/10 ()

Galerie (71)

Zajímavosti (10)

  • Všechny repliky Davida Belle byly kvůli jeho silnému francouzskému přízvuku předabovány. (Mr. Filuta)
  • Natáčení filmu probíhalo v Montrealu v Kanadě a v Detroitu v USA. (willy1)
  • Můžete si všimnout, že se ve filmu objeví česká zbraň CZ 805 BREN A2 ráže 5.56x45mm NATO. (dc125)

Reklama

Reklama