Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Skupinka lovců odměn pronásleduje nejnebezpečnější zločince galaxie. Ráda zachrání svět... pokud jí někdo dobře zaplatí. (Netflix)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (68)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Na začátku musím jít s pravdou ven: Originální japonské anime neznám, nikdy jsem o něm neslyšel, takže jsem šel do hrané verze s čistým štítem.....A jo, Kovboj Bebop se mi dost líbil. Jasně, není to bez chyb, na nějakou vyšší známku mi pár věcí chybělo, ale k tomu se dostaneme. Jako obří plus tohoto projektu vidím jednoznačně kasting. John Cho coby Spike společně s Shakirem ztvárňujícím Jeta vytvořili obstojnou buddy dovjku. Ta energie sršící z nich v každém záběru seriál posouvala dále, co se týče komediální roviny (jako, vtipných hlášek a narážek tato desetidílná podívaná nabídne dost). Pineda coby Faye mi z nich tří seděla asi nejméně, bylo vidět, že místy trochu přehrávala, ale nešlo o nic hrozného. Peníze v tom divák vidí na každém kroku, ta stylizace mě bavila, akční stránka též dokáže příjemně překvapit (i svou krvavostí!). Abych vše jen nevychvaloval do nebes, tak scénář sem tam místy postrádá smysl, základní příběhová linka točící se kolem Kruťáka je bezesporu fajn krokem, ale dost momentů mi přišlo pouze k účelu uměle natáhnout děj (stáhnout to na 8 dílů, byl bych spokojenější). I tak ale s přihlédnutím ke zdejšímu hodnocení tomu ty čtyři hvězdičky udělím. 7/10 ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Vezmu (resp. minimálně se pokusím) to zprvu z nezasvěceného a objektivního pohledu a po značně nepřesvědčivých úvodních trajlerech, ze kterých nejednomu anime fandovi běhal mráz po zádech, z toho hraný Bebop vytančil slušně. Na hlavní trojici se dá relativně snadno zvyknout, dialogy mají ten správný mix vtipu a šarmu, herecky to hlavně od Choa a Shakira je nadprůměrný, povedená stylizace a vesmírné kulisy jsou atraktivní a hudba je doslova sexy (že se divíme, když si přizvali zpět legendární Yoko Kanno!). Děj si často najde čas na odlehčenější části a jak jsem se bál, že akce by mohla pokulhávat (vadily mi momentky, kdy to na vteřinu-dvě stopli), byl jsem spokojen i na této frontě. Co mi naopak nevyhovovalo, byla otravně všitá linka Syndikátu do každého dílu, která mě ukrutně nebavila. Zde bylo znát, že když se takto autoři rozhodli, chtě nechtě už se nemůžou opřít o předlohu a musí začít vymýšlet něco svého, což jim zrovna dvakrát dobře nešlo. Když tímhle slowfoxem se dostanu ke srovnávání s kultovní anime předlohou, začnou nedostatky v adaptaci vyplavávat na povrch. Dokážu snadno přeskočit detaily typu, že Spike by měl být hrán někým o dost mladším a Faye je zábavnější v podobě neurotické femme fatale. Líbila se mi víc původní epizodovost, větší uvolněnost a bezstarostnost děje a postav na onom kresleném plátně; bylo to celé víc zabalené do cool hávu a vtipy se valily s kadencí kulometu oproti místy křečovité nervozitě této show. Nejhorší jsou ovšem záporáci, protože celý ten ansámbl kolem mamlasoidního a ufňukaného Viciouse je katastrofální oproti onu chladnému a kalkulovanému zabijákovi z předlohy. Vše dorazil odporně neuctivý a překombinovaný závěr, nesmyslně mutující postavy do sfér mého osobního nepřijatelna. Vůbec nechci vědět, kam by hraný seriál mohl pokračovat, protože už z toho začaly prosakovat nedospělé kličky nechvalné síly přátelství a lámou tím předešlé standardizované chování postav. Nicméně nejde popřít, že tato série našla solidní kompromis respektu k předloze a vlastní kreativity, aby nabídla ucházející zábavu, kterou mezi adaptacemi anime vzácně nalezneme. 3* ()

Reklama

Akira777 

všechny recenze uživatele

To má být vtip, tohle je strašná adaptace, Faye Valentine jako bílá mexičanka, když to má být asiatka, ne zrovna čistá, má mít nějaký romský rysy, ale jde o Číňanku, kdo četl mangu mi dá za pravdu, Netflix se sice snaží být diverzní, ale zdá se že pro asiaty ne. Ed to bylo strašný, Jet Black je zřejmě černý protože ve jménu má černý, tenhle herec naštěstí sedl, dokonce má stejný charakter. Co je však ještě horší je charakter a postava Spika, to je v tomhle seriálu snad vtip a co se týče herce, není špatný, ale jeho věk je tam dost vidět. Jenže hůř než hlavní posádka dopadli záporný postavy..... to prostě bolí. Navíc proč nenechat ten krásný příběh z anime a mangy? Ne radši to vykuchají a udělají tohle. ()

strikeman 

všechny recenze uživatele

Pohoda jazz :-) 75% Tak jsem sjel i anime a musím říct, že nesouhlasím se zde prezentovanými názory, že hraná verze je pouze téměř přesnou kopií anime. Není tomu tak. Anime na rozdíl od hrané verze nemá ucelenou hlavní dějovou linku, je tam vícero mikropříběhů, a to, co v hrané verzi sledujeme jako propracovanou zápletku, se v anime odehraje jen v pár epizodách víceméně v náznacích. Takže tvůrci rozhodně k materiálu přistoupili kreativně, a to nejen v rovině příběhové, ale také maličko pozměnili vyznění charakterů některých postav (Vicious, Jet Black). Musím říct, že mě se líbí obě verze, každá má své kouzlo. A osobně lituji, že se pravděpodobně nedočkáme dalších sérií... ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Asi takhle – je to mnohem menší průšvih, než jsem původně čekal. Stylizaci se podařilo trefit, hudba je super a některé postavy jsem docela poznával. Atmosféra je ale trošku jinde, začátek ještě jakž tak dobrý, některé díly uprostřed i docela fajn, ale hlavně ke konci mi tam chybí ta sympatická uvolněnost, kterou zde střídá snaha o přehnané drama ve stylu mafiánské Hry o Trůny. Navíc jsem některé postavy vůbec nepoznával v porovnání s předlohou a v určitých důležitých aspektech mi přišly skoro jako někdo úplně jiný, než jak jsem je znal z anime (hlavně Julia, Vicious...). Co se akce týká, někdy jsem byl spokojený, jindy si zase říkal, že některé údery a pohyby, které si můžete dovolit v anime, do živého provedení, tak aby to vypadalo dobře, asi prostě převést nejde. Co je ale horší, tak díky všem těm dramatům a snaze o nějakou rádoby originálnější a komplikovanější dějovou linku v závěru se spíš děsím toho o čem by mohla být druhá sezóna a jak moc daleko od stylu předlohy bychom se v ní tentokrát mohli dostat, a to není zrovna dobrá věc… Má to aspekty, které se mi líbily a věci, které mi neseděli, ale neštvalo mě to, neuráželo, ovšem kromě pár momentů a několika málo silnějších dílů jsem si to vlastně ani nijak extra silně neužil. 5,5/10 ()

Galerie (106)

Zajímavosti (6)

  • Ve scéně u Any (Tamara Tunie) lze podle záběru na Glock poznat, že jsou všechny zbraně na zdi airsoftové repliky. (UncleMorty)
  • Odkazem na Jetovu stíhačku, kterou v tomto seriálu nemá, je rameno jeřábu na levé straně Bebopu. (UncleMorty)

Související novinky

Cowboy Bebop se zdrží

Cowboy Bebop se zdrží

19.10.2019

Herec John Cho (Star Trek) byl vážně zraněn na place chystaného seriálu Cowboy Bebop od Netflixu. Cho si poranil koleno a vzhledem k tomu, že má v hrané adaptaci slavného anime hlavní roli, musí se… (více)

Cowboy Bebop našel hlavního hrdinu

Cowboy Bebop našel hlavního hrdinu

05.04.2019

Hlavní roli Spikea Spiegela v chystané hrané adaptaci anime Cowboy Bebop nakonec ztvární herec John Cho (Star Trek, Pátrání). Desetidílný seriál produkčně zaštítí Netflix a kromě výše zmíněného herce… (více)

Tak už se rozhodni, Keanu!

Tak už se rozhodni, Keanu!

17.01.2009

Keanu Reeves toho během propagačních rozhovorů ke Dni, kdy se zastavila Země, navyprávěl o své budoucnosti opravdu hodně. Ve kterém z filmů jej tedy uvidíme? V „šéfkuchařském filmu“ Davida Finchera,… (více)

Reklama

Reklama