Reklama

Reklama

Královská hra

  • Španělsko El rey de la montaña (více)
Trailer

Teď se musí snažit o jediné: zůstat naživu. Na cestě za přítelkyní potkává Quim u benzinové pumpy atraktivní, vyzývavou Beu, a neodolá jejím svodům. Po kratičkém sexu však dívka využije jeho nepozornosti a zcizí mu peněženku i s doklady. Quim ji pronásleduje opuštěnou horskou krajinou. Jeho cestu náhle přeruší kulka vypálená z hlavně neznámého odstřelovače, který si ho znovu a znovu bere na mušku. Během útěku lesem narazí na Beu, která se rovněž stala cílem šíleného střelce. Oba teď musejí společně čelit nepochopitelnému nebezpečí a snažit se o jediné: zůstat naživu. Před smrtí je může zachránit pouze zběsilý útěk bez odpočinku... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (128)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Realistický survival horor španělské provenience. A když píšu realistický, tak myslím realistický, protože v celém filmu není o moc víc než neustálý útěk k smrti vyděšeného chudáka, který se Bůh ví proč znelíbil neznámému vrahovi s odstřelovačskou puškou. Což je i jeden ze dvou největších nedostatků Královské hry. Film plyne prakticky bez scénáře, děj se postupně stává stereotypní a místo toho aby napětí gradovalo, tak upadá. To je ta druhá výtka. Nebýt krásné Marii Valverde, tak mě byly postavy v podstatě ukradené a jejich boj o život se mnou vůbec nehnul. Vše se trochu vylepšilo až ke konci, kde díky změně přístupu kvalita mírně vzrostla a můj zájem vzrostl též. Co si zaslouží pozornost je práce s kamerou, ta je doopravdy excelentní. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Další přírůstek do zvětšující se rodiny kvalitních španělských (potažmo evropských) hororů (thrillerů) z venkovského prostředí. Co se týče feelingu a atmosféry, pohybuje se El Rey de la montaña někde mezi britským Wilderness a španělským Escalofrío. Neboli je na tom zatraceně dobře. Skvěle je na tomto filmu také vidět, jakou sympatickou proměnu prodělal za posledních pár let subžánr slasher. Kde jsou ty doby, kdy se hledělo především na počet obětí a na zábavnost jejich úmrtí (totiž 80. léta, popřípadě Vřískoťácká éra)? Upřímně doufám, že pohřbeny a zapomenuty. Dneska se hraje na realističnost, hrdinové skoro od první chvíle vědí, že jsou v pěkným srabu, a tvůrci jim jejich situaci nechávají sežrat. A tak to má být. Kdo bude chtít kritizovat, určitě si zde něco najde (minimálně scénář není z nejkvalitnějších), ale já jsem si těch 80 minut opravdu užil. Jenom by mě zajímalo, kolikrát ještě bude moci být ten "relativně originální element" (nechci spoilerovat) použit, než se z něj stane klišé... ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Královská hra jako celek funguje téměř dokonale. Samozřejmě se zde dá nalézt několik slabin, ale pokud se tím budete moc zaobírat, tak si tenhle film moc neužijete, což by byla škoda. Dá se tu nalézt téměř všechno: od nádherné přírody, přes pochmurnou ale výborně gradující atmosféru až po velice zajímavý a docela překvapující závěr. Samozřejmě nesmím zapomenout ani na slušné herecké výkony. Španělé u mě opět zabodovali a tenhle snímek jsem určitě neviděl naposledy. 7/10 ()

grogodil 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru prekvapivo svieža, nevídane podarená kamerová exibícia v krásnych sychravých lesných exteriéroch. Trošku to asi chcelo v úvode sa povŕtať hlbšie v charakteroch, nie len ukázať jednu spoločnú "rýchlovku" na benzínke, pretože napriek tomu, že táto zvrátená poľovačka na ľudí nenudí a nestráca tempo, tak mi boli pekne povedané obaja úplne ľahostajným mäsom na odstrel. Rovnako tak veľké odhalenie už nikoho, kto má podobných trillerov zopár určite napozeraných, dnes asi už príliš neodrovná. Celkovo však podarený šanielsky nerváčik bez výraznejších logických kravincov, takže rozhodne potešil :-) ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak ono to není špatné, nějaké napětí to má určitě (hlavně na konci) a má to i slušnou kameru, akorát mi to celé přišlo dost průměrné a na jedno zhlédnutí. Proto mám problém tomu dát nějaké vyšší hodnocení, ale v rámci filmů s podobným námětem je to kupodivu zatím to nejlepší, co jsem viděl. SPOILER Takové španělské Eden Lake, akorát lepší. KONEC SPOILERU 3* ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

  • V celom filme, ktorý sa odohráva v španielskej divočine, sa objaví iba 7 hercov, resp. postáv. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama