Reklama

Reklama

Rituals

Trailer

Obsahy(1)

Pětice mužů se vydává na dobrodružnou dovolenou do nekonečných kanadských lesů, vod, údolí a hor. Hned první noc je po utáboření něco nebo někdo tajně sleduje. Ráno čtyři muži z výpravy zjistí, že jim někdo ukradl přes noc boty. Pátý z nich se vydává na vlastní pěst vyhledat pomoc. Později však zmizí a není k nalezení. Nekonečná cesta a útrapy zbylé čtveřice mužů tak začínají. Příroda je nemilosrdná a přitom je stále někdo tajně sleduje. Dobrodružný výlet se postupně mění v boj o přežití, holé životy a zdravý rozum ... (Flipnic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (51)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Celkem pomalu plynoucí survival, ze kterého se na závěr vyloupne malinký hixploitation horor. Pro mě výborné kombo, které mě vůbec nezklamalo, byť jsem do něho šel hned po taťkovi Deliverance. Děj sice ubíhá pomaloučku, ale sympaticky se kroutí a našlapuje různými směry, kdy se u hlavních hrdinů střídají špičky fyzického a psychického vyčerpání, aby napumpovaly atmosféru pro finále. Oproti tunám současných sranců velká paráda. Slabší plnej. 90% ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Opět jsem se nechal vyprovokovat k obrovské natěšenosti, opět jsem splakal nad výdělkem. Je pravda, že Rituals mají mnoho společného s Deliverance, také je pravda, že atmosféra připomene různé přírodní lesní horory jako The Blair Witch Project, a pravdivé jsou i zmínky o velmi pomalém tempu. Mne to ovšem celkově nijak nešokovalo a nepoznamenalo, spíš bych právě naopak řekl, že mě film nechal dokonale chladným a klidným. Jedinou vzbuzenou emocí bylo rozčarování nad tím, na jaký nudný a až amatérsky vyhlížející snímek to zase koukám. Zkrátka: Právem zapomenutý "klenot"... :-( ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Parta ukřičených, psychicky labilních, zbrkle uvažujících a zcela nelogicky se chovajících doktorů na filmové procházce skrze kanadské hory a doly, to vše ve stylu např. Deliverace, Hory mají oči anebo třeba nedávného The Ritual od Netflixu. Těžko se ale jakkoli strachovat o grupu tak šíleně nesympatických postav, dobře skrytému a chytře stupňovanému zlu navzdory. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Velmi slušný 70s testosteronový survival o partě doktorů, kterým rybářský výlet v divočině naruší vzájemné rozpory a jeden nevítaný záškodník. Srovnání se známějším Vysvobozením není úplně od věci, Rituals každopádně kráčí víc vstříc hororovému žánru. Rozmanitá pustina daleko od civilizace dodává velmi solidní atmosféru celkového odloučení a to narůstající zoufalství a vyčerpání postavám s ubíhajícími minutami zcela věříte. Má to sice trochu žánrového klišé, přesto jde o velmi solidní snímek, který mi svou náladou a napětím velmi padl do noty. A Hal Holbrook je silný tahoun! ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tento film silně reaguje na kultovní "Deliverance", ale celkově atmosférou a zpracováním připomíná spíše "Blairwich". Opravdu silný, mrazivý, strašidelný zážitek. Divák je drcen bezvýchodností a všudypřítomným neznámým zlem v pomalém a drtivém tempu. Již příroda samotná nenaznačuje od začátku nic optimistického a je to právě ona, která dá hrdinům během filmu nejvíce zabrat. Záběry na přírodu, hluboké lesy a krajiny jsou výborné. Zmar a utrpení hlavních hrdinů strašné, strach z neznáma příšerný. Ve finále jsem měl jeden menší šok, ale celkové zakončení filmu mi přišlo až neuvěřitelně tradiční. Film nedosahuje sice kvalit Deliverance/Vysvobození (1972), ale i tak dávám plný počet, protože jsem se skutečně bál a připadal si, jako bych to s těmi chlapy musel prožívat také. Těžkotonážní survival thriller, který se ve finále změní v horror. ()

Galerie (30)

Reklama

Reklama